שמעון פרס יגיע לטקס הפתיחה

שמעון פרס יגיע לטקס הפתיחה

שמעון פרס יגיע לטקס הפתיחה של האולימפיאדה יושב ראש מפלגת העבודה הוזמן לתא הכבוד באתונה, אבל התיירים הישראלים לא צפויים להציף את היציעים אביעד פוהורילס, רוית נאור ועמי אטינגר 9/8/2004 8:00 יושב ראש מפלגת העבודה שמעון פרס הודיע לוועד האולימפי הבינלאומי, כי הוא מקבל את הזמנתו להגיע לטקס הפתיחה של האולימפיאדה שייערך ביום שישי הקרוב. את הזמנתו של פרס לטקס יזם אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי. פרס יגיע לאתונה ביום הפתיחה של האולימפיאדה ויצפה בטקס הפתיחה מתא הכבוד. למחרת הפתיחה ישתתף פרס בסימפוזיון בנושא שלום וספורט, בו ייקחו חלק גם מזכיר האו"ם קופי אנאן, ראש ממשלת נורבגיה קייל מאווין בונדוויק, ונשיא שוייץ לשעבר המשמש כנציג האו"ם לענייני ספורט ושלום. אם יתאפשר הדבר, ייפגש פרס גם עם חברי המשלחת הישראלית לאולימפיאדה. ובינתיים מסתמן כי הספורטאים הישראלים לא יזכו לעידוד מסיבי מהיציעים באתונה. על אף שמעולם לא היתה אולימפיאדה קרובה כל כך לישראל (פחות משעתיים טיסה), על פי קצב ההזמנות הנוכחי נראה שרוב הישראלים יצפו באירועים האולימפיים בטלוויזיה בבית. על פי גורמים בענף התיירות, במהלך השבועיים הקרובים צפויים לצאת לאתונה בטיסות הלוךושוב יומיות כ-5,000 ישראלים בלבד. לשם השוואה, למשחק כדורגל של נבחרת ישראל שהתקיים בקפריסין לפני כשנתיים יצא מספר דומה של ישראלים. לגמר גביע אירופה בכדורסל שנערך לפני שלוש שנים בפריז בהשתתפות מכבי תל-אביב, הגיעו לא פחות מ-9,000 אוהדים מישראל. אל-על וארקיע דווקא ניסו לנצל את היתרון הגיאוגרפי, ויצרו חבילות מפתות לאוהדי הספורט בארץ. נכון להיום אפשר לרכוש חבילה יומית לאתונה כולל כניסה למשחק אחד בסכום של 360 דולר ומעלה לאדם. מי שמעוניין להישאר לילה אחד בעיר ייפרד מ-460 דולר . סמנכ"ל השיווק באיסתא רונן קרסו העריך כי בימים הקרובים יירדו המחירים, ובסופו של דבר רוב הטיסות לאתונה ייצאו מישראל מלאות. נכון לעכשיו אפשר עדיין להשיג מקום לכל טיסה ולכל משחק.

nitsansh

New member
תעשה טובה, ותוותר על המפגש עם

הספורטאים הישראלים... הם צריכים להתרכז בתחרויות ולא להקדיש מזמנם לפגישות מיותרות עם פוליטיקאים... (שום דבר אישי נגד פרס...)

יוֹאב

New member
למה מיותר?

אני חושב שזה מאוד נחמד ואף יתן הרגשה טובה בים הזרים שמסביבם, להפגש עם דמות סימפטית ומוכרת כמו שמעון פרס.

the SATELLITE

New member
מותר לי לישאול למה לא הזמינו

לשם באירוח הכבוד גם את שר התרבות והספורט ואת נשיא המדינה? מיסתבר שבמדינת ישראל פרוטקציה מאלכס גלעדי זה דבר חיובי לא?

nitsansh

New member
שמעתי שהשרה מתכוונת לנסוע לאתונה...

אני לא יודע אם היא קיבלה הזמנה רשמית, אבל אם היא תרצה אין ספק שיקבלו אותה...

למעלה