שמעו צריך עזרה..!

gyoyo

New member
שמעו צריך עזרה..!

כמה דברים 1. יש לי כרכן צהוב כמו שאתם יודעים..אני לא יודע אם זה זכר או נקבה.. 2. יש לי נכון לעכשיו אקווריום של אורך 50 סמ רוחב 23 גובה 26 זה מספיק? האקווריום לא מצויד בכלל! מה אני צריך לעשות?!מה לקנות?אני יודע פחות או יותר מה לקנות אבל אני רוצה להיות בטוח מה?!איך ולמה.. עכשיו קיבלתי אותו ביום שבת (אתמול) אם התנאים שלו לא משהו הוא ימות לי בקרוב?<!?!!? תעזרו..תרשמו כל מה שאתם יכולים שיכול לעזור לי... הוא בערך מטר וחצי משהו כזה...(או שאולי היא?-איך בודקים?!) הוא(היא..) בוגר בן 4 שנים...הוא עד עכשיו גדל בשבי 4 עכברים ב 10 ימים יהיה טוב?! תענו כמה שיותר מהר לפני שהחנויות נסגרות אני לא רוצה להשאיר אותו יותר מדי זמן ככה... ובעונה הזאתי צריך חימום בכלל? כדאי להוציא אותו החוצה?(מחוץ לבית...לטיולים...)

Itamaro

New member
כרגע הכי דחוף

זה לגשת לחנות לבעלי חיים ולקנות גוף חימום כלשהו (שמותאם לזוחלים) בשביל לחמם את הנחש, ולשים לו כלי מים. אחר כך אני חושב שכדאי להשיג טרריום יותר גדול, לקנות לו מצע כלשהו שיתאים לו, ולשים לו מחבואים בחצי המחומם של הטרריום ובחצי הקר של הטרריום. מבחינת האכלות אין לך מה למהר כי זה נשמע נחש יחסית גדול, אבל אני חושב שכדאי שתשיג לו מהר תנאי מחייה מתאימים.

naja

New member
כמה תשובות.

1-מה זה משנה אם זה הוא או היא? זה לא ישפיע על אופן הטיפול בנחש. 2-הטרריום קטן מידיי. לנחש בגודל של הנחש שציינת, במיוחד לכרכן שנחשב נחש פעיל הייתי ממליץ על טרריום של מטר על 40 לפחות ואולי תוספת של איזה ענף שיוכל להימתח כמו שצריך. בטרריום רצוי שיהיה מקום מיסתור כלשהו, כלי מים ואם בא לך אז ענף. לא צריך יותר מזה. 4 עכברים ב10 ימים זה עשוי להיות גבולי אבל קשה לקבוע. חימום כרגע אתה צריך רק אם אתה מאכיל. אם לא זה לא קריטי. טיולים מחוץ לבית-כמה שפחות.

gyoyo

New member
אולי אתם מכירים מישהו שמוכר אקווריו

אקווריומים טובים לנחשים? בזול? משהו שיתאים לנחש שלי?

gyoyo

New member
תקשיבו שניה!

הייתי בחנות חיות לכבל חימום של 20 וואט 135 שחים זה יקר? אני לא מבין.. באיזה שהיא חנות אחרת שהייתי המוכר הציעה לבנות לנחש שלו טאוריטום או איך שלא קוראים לזה...ב 500-600 אחד של מטרXחצימטרXחצימטר ולמטה יש נגיד את הבסיס חוט חימום ואז שכבת זכוכית... זה שווה?

naja

New member
20 וואט? או שאולי 25?

אני לא מכיר כבל של 20 וואט. בכל מקרה המחיר הזה לא נשמע לי יקר(אתה יודע על איזו חברה מדובר ?) בקשר לטרריום-אני חושב שמטר על חצי יהיה מעט קטן, אבל המחיר עצמו נשמע לי סביר. אל תקנה טרריו עם חימום מלמטה, זה ממש לא מוצלח.

naja

New member
אם יש לך אפשרות כזו......

תזכור שנחש זו חיה ברחנית וכדאי מאוד לדאוג לסגירה טובה מאוד לטרריום.

gyoyo

New member
עוד משהו..לפעמים נשמע..

לפעמים נשמע כאילו הוא מתנשם מהאף...מה זה אומר? וכמה האינטיליגנציה של נחשים גבוה? אני יכול ללמד אותו נגיד שתמיד ישאר על היד שלי ולא ירד ממנה?

naja

New member
מתי הוא עושה את זה?

הוא משמיע נשיפות כשאתה מתקרב או שסתם נושם דרך האף? אצל פיתונים זה דיי נפוץ אבל אצל כרכנים פחות. בקשר לאילוף של נחש-אין מצב.

gyoyo

New member
זה נשמע כמו שיש לך קצת נזלת באף ..

ואתה נושם..כמו נשימה כבדה..זה לא נשמע כמו ססס של נחש... וזה קורה בצורה ראנדומלית כזו..זה לא קורה בגלל משהו מיוחד שאני עושה...

gyoyo

New member
ובקשר לכבל זה 25 וואט 135 שח שווה?

אבל לא ניראה לי שזה עם טרמוסטטר..

naja

New member
לא יודע לגבי הכבל תלוי של איזו חברה

כבל 25 וואט של "רנה" נמכר ב200 ש"ח בערך, אז נשמע לי שהמחיר שקיבלת הוא טוב. בקשר לנחש-אם הוא נשמע לך מצונן, ומידיי פעם יוצאים לו נוזלים או בועות מהאף, רצוי לדאוג שהוא יהיה למשך כמה ימים בטמפרטורה של 28 מעלות(לא לשכוח מים) ואם זה לא עובר אולי כדאי לקחת אותו לוטרינר שיבדוק את התופעה או לאיזה מגדל מנוסה.

למעלה