שמעתי בחדשות

עמית ע

New member
ג´ילברטו ג´יל מונה להיות שר התרבות

איך שגלגל מסתובב - לפני 33 שנים סילקו אותו מברזיל כי פחדו מהמהפכה התרבותית שהוא וקייטנו הובילו, ועכשיו הוא שר בממשלה. הוא הסכים להתמנות לשר רק אחרי שהובטח לו שהוא יוכל להמשיך לשלשל לכיסו את הרווחים מהופעותיו ומכירות אלבומיו.

shellyland

New member
למה הסרקאזם?

קודם כל - משכורת של שר בברזיל היא ממש לא כמו משכורת של שר בישראל, ובאמת אין בה כדי לשמור על רמת החיים שאמן בקנה מידה בינלאומי כמו ז´יל מורגל בה. יתרה מכך, ניתוק של 4 שנים (או יותר) מהקריירה המוסיקלית שלו יכול באמת להיות בעייתי עבורו. אני יכולה להבין למה סגרו על ה"קומבינה" הזאת. מה גם שברזיל היא מדינה שמושתת על קומבינות, יותר מישראל אפילו. ולעצם העניין: אותי מאוד שימחה הבחירה. בעשור האחרון ז´ילברטו ז´יל היה פעיל פוליטית בכל מה שקשור לזכויות השחורים והמיעוטים בברזיל ועשה רבות לקידום התרבות האפרו-ברזילאית והאינדיאנית של צפון ברזיל. בחירה באדם כזה, שמלבד היותו שחור, הוא גם מזוהה באופן מוחלט עם המאבק של השחורים, היא יום חג לחברה הברזילאית, בעיני. אין לי ספק שהוא האיש המתאים ושהוא ימלא את תפקידו על הצד הטוב ביותר. אבל רק למקרה שמישהו לא מסכים איתי, אני אעמיד את הנושא להכרעה דמוקרטית בסקר החדש של הפורום. הצביעו והשפיעו!

ler

New member
ערוץ 23 - ג´ילברטו ג´יל

מכה על חטא, ממש לא חברי מצדי. אבל לפני כשעה צפיתי בתוכנית עם/על ג´ילברטו ג´יל. התוכנית הוקלטה כבר לפני כמה שנים, ונדמה לי שכבר צפיתי בעבר. אך ההנאה... כל כך היתי שקועה שלא חשבתי להפנותכם לשם... היו גם קאטנו ולוזו, ז´ורז´ה אמדו (שכבר נפטר בינתיים) ועוד. היה שיר אחד מרגש במיוחד שהוא שר לקראת סיום התוכנית (למי שצפה) על אהבתו לגבר שהוא כתב לדבריו ביום הולדתו ה-33. מישהו יכול לומר לי את שם השיר ואיפה מופיע?

shellyland

New member
סופשבוע של מקצבים לטיניים בערוץ 23

שידור מחזורי ורצוף של טנגו, מוזיקה קובנית וכמובן - ז´ילברטו ז´יל!

ראיתי קמעא ויש מידה של אכזבה( בפנים

לשלי ולשאר חברי הפורום ערב טוב (ורטוב) אני מבקש לשתף אתכם כאן בדילמה שאני מרבה להתחבט בה בעניין המוזיקה הברזילאית. יאמר מיד, אני מאוד אוהב לשמוע את המוזיקה הזו, בעיני היא נפלאה, המלודיות נהדרות, התחכום מעניין, והשפה...חבל על הזמן. אבל: מעולם לא יצא לי לראות מוזיקה ברזילאית בהופעה חיה והמעט שראיתי היה דרך הופעות ששודרו בטלוויזיה, כמו למשל הסרט על זילברטו ז´יל מסוף השבוע האחרון ( ראיתי רק בחלקו), או הופעה של וינישוס דה מוריאייס בערוץ המוזיקה בכבלים, או (אםן מותר לחרוג), השירים מתוך הבואנה ויסטה קלאב. בכל המקרים נותרתי המום ומאוכזב. מדובר בהופעה נמוכה, עממית עד וולגרית לדעמי, העומדת בייחס הפוך בדיוק לחום ולתחכום שבמוזיקה עצמה (למשל, הקטע שבו ז´ילברטו ז´יל שר עם הגברת הזקנה ההיא שלא זיהיתי...מה זה בעצם?מה זה מבטא מבחינה תרבותית? האם יש כאן משהו בסיסי תרבותי שחסר לי כדי להבין את התופעה? האם יש עוד מישהו שחש בתחושה הזו? אשמח לקרוא תגובות והצעות. תודה רבה. נעם.

גדי שבת

New member
לא ראיתי אף אחת מההופעות המשודרות

שציינת, ולכן קשה לי להתייחס למה שכתבת. אבל באופן עקרוני אפשר להניח שכמו בכל מקום אחר בעולם, גם בברזיל, לצדן של הופעות טובות יש גם הופעות פחות טובות. הברזילאים אינם יוצאים דופן מבחינה זו. אולם אין ספק שהדרך הטובה להתרשם מהופעה היא פשוט לתפוס מקום טוב בקהל. דבר נוסף - לדעתי הסרט על ז´ילברטו ז´יל לא תיעד הופעה ספציפית שלו (כך הבנתי - לא ראיתי את הסרט) אלא פשוט היה סרט תיעודי עליו. תקנו אותי אם אני טועה. אתה מציין את "הגברת הזקנה" בסרט של ז´יל - שוב לא ראיתי את הסרט, אבל אני מתאר לעצמי שמדובר במישהי שיש להם משמעות היסטורית, ביוגרפית ו/או מוסיקלית. אני מניח גם שציינו את שמה בתוכנית. בסרטי תעודה רבים המתארים את מקורות ההשפעה של אמן מסוים משתדלים להפגיש אותו עם מושא הערצתו ואם אפשר לנגן ביחד - למה לא? אם אכן זה כך, זה לא נראה לי מוזר, שונה ותלוי תרבות ובטח שלא וולגרי או "נמוך". אני יכול להביא דוגמאות רבות לסרטים והופעות רוק או ג´אז בהם נראו סיטואציות דומות. למשל, הופעות בהן עלו לפתע לבמה "זקנים", שלא רבים יכולים לזהותם אך שמם מוכר לכל מי שאוהב רוק ובלוז, וביצעו שירים עם האמן המופיע - כמי שחיברו את השיר או ביצעו אותו לראשונה.

לגדי - תודה

לגדי - שבוע טוב ראשית תודה על ההתייחסות, ובכלל על המידע הרב שאתה מספק לפורום ואני לומד ממנו המון. עלה והצלח. לעצם העניין, ייתכן מאוד שאתה צודק. אני כמובן לא אתייאש ואנסה להמשיך לראות הופעות...(האם ידוע לך על משהו טוב בישראל בקרוב, למעט לילה פיינרו בחודש מאי?), אבל קשה להתגבר על התחושות הפנימיות...אך ההסבר שלך בהחלט יכול לעזור. ושוב תודה. נעם.

הסרט באמת היה קצת משעמם...

מלא דיבורים ופחות מוזיקה! אני בטוח שאנשים לא פתחו ערוץ23 בשביל לראות דיבורים דיבורים דיבורים כמובן שגם היה מוזיקה וזה... אבל לא משהו מיוחד! ככה שזה היה קצת משעמם... לעומת זאת בתכנית ששודרה אח"כ "להט קובני" הייתה יותר עם מוזיקה עם הופעות... אני מניח שזה מה שאנשים חיפשו יותר...

ler

New member
שוב שואלת ומקשה - זיהוי שיר שהושמע

בתוכנית - היה שיר אחד מרגש במיוחד שהוא שר לקראת סיום התוכנית (למי שצפה) על אהבתו לגבר, שהוא כתב לדבריו ביום הולדתו ה-33. מישהו יכול לומר לי את שם השיר ואיפה מופיע?

גדי שבת

New member
איך פספסתי את ז´ילברטו ז´יל

אני לא מאמין שהסופשבוע הזה חלף ולא ראיתי את התוכנית על ז´ילברטו ז´יל. ולא שלא ניסיתי - אבל בכל פעם שהדלקתי את הטלוויזיה נפלתי בדיוק על כותרות הפתיחה לתוכנית על הטנגו, שלא כל כך עניינה אותי. כנראה, שבכל הקשור לטלוויזיה לפחות, יש לי קצב פנימי בן 3 שעות.

אם כבר מדברים על שירים אז...

בפורום שאני מנהל (פורום סלסה) יש פינה שבועית "שירי השבוע" ובו מתפרסמים שירי סלסה מומלצים ובנוסף שירי סמבה מומלצים ואחד מחברי הפורום גם מפרסם שירים קובניים ככה שמי שאוהב את הסגנונות האילו יוכל למצוא שירים כאלו בפורום.. (ד"א עכשיו רשמתי את הפינה השבועית של השבוע-כולם מוזמנים)

למעלה