שמעתי היום (לצערי הרב) את

willo1

New member
שמעתי היום (לצערי הרב) את

דרך ארוכה אבל לא בביצוע של גלי אלא בביצוע של מישהו אחר- זוועה. פשוט זוועה, ממש רציתי לכבות את הרדיו, ומדובר על שיר שאני מאוד אוהבת. הוא שר (מי שזה לא יהיה) בזיוף מוחלט- מסקנה: רק גלי יכולה לשיר את דרך ארוכה כמו שצריך! אבל בכ''ז- מישהו יודע מי היה אותו אחד שחשב לעצמו שהוא יכול להחליף את גלי?

R o b b i e D

New member
דרך ארוכה בביצוע הדצים כנראה

וגם יש בביצוע בן ארצי בהופעה משותפת עם גלי. אי אפשר להשוות למקור מה עוד שזה השיר האהוב עליי

willo1

New member
לא לא, אלו לא היו הדצים

זה היה מישהו יחיד ששר, והוא די נשמע זמר מזרחית, לכן הזדעדעתי ( אתם יכולים לתאר לעצמכם את 'דרך ארוכה' במזרחית
)

R o b b i e D

New member
דרך ארוכה במזרחית? חחחח

הכל יכול כבר להיות. לידיעתך הזמר רון שובל ביצע בזמנו את השיר "עוד מעט" שהוא שיר מדהים וקצבי בצורה מזרחית ושקטה. מחריד... יש לי אפילו את הסינגל. שלא נדע.

שרית7

New member
באמת נשמע מזעזע דרך ארוכה מזרחי...

אני לא מבינה איך אין פיקוח על זה ואיך ליוצרים אין שום דבר להגיד על זה?

willo1

New member
נכון

גם אני לא מבינה איך ליוצרים אין שומדבר להגיד על זה כי ממש הורסים שירים, קחו למשל את דברים שרציתי לומר של פוליקר, שיר מדהים- שמעתי במזרחית- זוועת עולם. זה בכלל לא הסגנון, לא זה ולא השירים של גלי, זה בכלל לא מתאים לגלי יש את הסגנון המיוחד שלה - ותודה לאל- הוא לא דומה ואפילו לא קצת, למזרחית.

שרית7

New member
אין לי מושג על מי את מדברת...

אגב גם ארנה ומשה דץ ביצעו את "דרך ארוכה" זה לא היה זוועה אבל זה ודאי נפל מהביצוע המקורי. אני באופן אישי ממש לא אוהבת גירסאות כיסוי לשירים ולאו דווקא של גלי, אלא בכלל, למעט מקרים בודדים ויוצאי דופן שאני יכולה לספור אותם על יד אחת. מישהו למשל שמע את הגירסה המקורית של "וידוי" של יהודית רביץ? יהודית רביץ עשתה לו פלאים ממש. בכל אופן אין ספק שיש הרבה זמרים וזמרות טובים כל אחד עם סגנונו וקולו הוא, אבל אותי באופן אישי אף זמרת לא מצליחה לרגש כמו גלי. לגלי יש קול רך, נשי, מלטף ומתוק והיא ניחנה בגוון קול מאוד מיוחד. אף אחת לא נשמעת כמו גלי עטרי ואף אחת לא יכולה לחקות אותה וזו עובדה. אני אוהבת את ההגשה שלה לשירים. כל שיר שהיא מבצעת נשמע שונה לגמרי משיר אחר שלה מה שמעיד על האיכויות שלה. "דרך ארוכה" ספציפית הוא השיר האהוב עליי ביותר מכל השירים של גלי שאותם היא ביצעה אי פעם. אני חושבת שהיא מבצעת את השיר הזה באופן שמיימי מושלם ממש, ואני לא יכולה לדמיין שום קול אחר, יפה ככל שיהיה מבצע את השיר הזה. מבחינתי השיר הזה עם הביצוע של גלי הוא יצירת מופת ושום ביצוע אחר או עיבוד אחר לא יוכל להתעלות עליו.

שרית7

New member
שאלוהים ישמור...

כמה שאני מנסה אני לא מצליחה לדמיין את גודל הזוועה... דרך ארוכה מזרחי ומתבכיין האמת מגעיל שאני שופטת בלי שאני שומעת אבל אני לא מצליחה לדמיין את דרך ארוכה בביצוע של אף אחת אחרת.

hilali1

New member
וגם מרגלית צנעני מחדשת את גלי

דוחה נורא. היא מחדש את השיר שאני לא ממש יודעת איך קוראים לו:.. אם תיתן לי יותר או תיתן לי פחות זה לא ישנה לי ...." זוועה. למה למען השם? למה?

שרית7

New member
השיר נקרא "קסמים"

הוא מתוך האלבום המאוד מאוד מצליח "צעד אחד לפני הנהר" ומי שלא שמע את העיבוד החדש בביצוע של גלי בהופעה חיה, לא שמע ביצוע מדהים מימיו... אני כבר מחכה בקוצר רוח שמנהלה האישי של גלי - אסף דרעי היקר, יוציא את האוסף של גלי בהופעה חיה כדי לשמוע את השיר הזה קורע את גלי האתר... אני מאמינה שזה יקרה בפסח או לכל המאוחר בראש השנה שנה הבאה... סתם הרגשה שלי...

hilali1

New member
שמעתי גם שמעתי מהמם.

אגב, אני מבינה שאת מבינה בהופעות של גלי, את יודעת הלגיד לי אם מסע ההופעות של עכשיו זה בעצם כמו ההופעות שהיו בתחילת השנה או שזה משהו אחר לגמרי.

למעלה