שמעתי היום סיפור מוזר מאוד,

שמעתי היום סיפור מוזר מאוד,

חבר לעבודה סיפר לי שאשתו מטופלת בדיאליזה ומצבה מחמיר. בדומה לכל חולי הכליות, היא נותנת מעט מאוד שתן.
מה שהיה מוזר לי שהיא בעבר ניצחה סוכרת מסוג 2. הגלוקוז שלה הגיע ל-350, משקלה היה 144 והייתה משתמשת באינסולין. דווקא באמצעות טיפול אצל דיאטנית קלינית הצליחה לנצח את הסוכרת, והיום אף לא נזקקת לאינסולין, ומשקלה 71. זה הדבר המוזר הראשון. אני מניח שזו לא הייתה דיאטנית קלינית קונבציונאלית לחלוטין, אחרת אין לי מושג איך עם ההמלצות על דגנים שמאפיינות אותן היא ניצחה את הסוכרת..

הדבר המוזר השני הוא שמצב הכליות שלה מחמיר למרות שהיא כבר לא חולת סוכרת.

מישהו כאן נתקל במקרה כזה ויודע לתת הכוונה?

0 אור 0

New member
לא כל כך מוזר

ראשית, כמו שאמרת , דיאטנית קלינית זו רק תעודה ואין לך מושג מי האדם שעומד מאחורי התעודה, כמה עוד דברים היא למדה, ומה הטיפול שהמליצה עליו
שנית, דוקא בסוכרת שמתי לב שיש דמיון רב בין ההמלצות של הרפואה הקונבנציונלית לבין המלצות של רבים מהמטפלים ברפואה משלימה, וראשית לכל זה הורדת משקל, תזונה מאוזנת שהגוף מסוגל לטפל בה ופעילות גופנית.
למרבה הצער, כאשר נגרם נזק למנגנונים עדינים בגוף , לעתים מתחיל תהליך הדרדרות שלא מפסיק גם עם הגעה לאיזון של המצב שגרם להם - כך זה בבלוטת התריס וירידת חילוף החומרים, כך זה בכליות, ביצירת אינסולין ועוד.
ההמלצה שלי היא לטפל בצורה משולבת באחת משיטות העומק : למשל שילוב של רפלקסולוגיה עם צמחי מרפא ותזונה טבעית, או רפואה סינית או רפואה איורוודית (בשתיים האחרונות יש צמחי מרפא ברוח אותה שיטה, ברפלקסולוגיה אנו משלבים צמחי מרפא מהמסורת המערבית בד"כ)

תודה על ההמלצה,

אגב רפואה סינית - מה היא אומרת לגבי דיקורים במצב כזה (יכולים לעזור תמיד או שיש מצבים שאסור?)

0 אור 0

New member
טיפול הוליסטי מתחיל באבחון

אני לא מטפלת ברפואה סינית אבל בכל השיטות הטיפול במתחיל באבחון ולאחריו בניית אסטרטגיה טיפולית - השאלה שלך שייכת לשלב שבו בונים יחד את תוכנית העבודה המדויקת בהתאם לאסטרטגיה הזאת . במצבים שלא מתאימים לדיקור , מטפל טוב ישתמש בכלים אחרים שיש לו
&nbsp

אוקיי

אשמח להמלצות עבורה על רפלקסולוגים באיזור גוש-דן.

למעלה