שמעתי ובאתי

• פותח הנושא ligo
  • פורסם בתאריך

ligo

New member
שמעתי ובאתי

שלום לכל הבנות היקרות, אני שמחה ששמעתי על הפורום הזה. קראתי את כל התכתובת ואני מרגישה קרובה אל כולן. אני מנסה להרות כבר 10 חודשים ללא הצלחה. גילינו שיש לבעלי בעייה באיכות הזרע, אז אנחנו עוברים טיפולי השבחה והזרעה מלאכותית. עשינו את זה בסה"כ פעמיים ואני מרגישה שזה גדול עליי. כל מה שכרוך בזה- מעקב זקיקים, ההזרעה עצמה, פשוט לא נעים כל התהליך. ביחוד לא נעים לקבל מחזור אחרי זה.היום הרופא שלי הציע שנעבור להפריית מבחנה. הוא אמר שקופ"ח "מכבי" מאשרת את זה רק לאחר שימוש בפרגונל.מישהי מכן ניסתה? זה נראה לי כל כך מעיק- זריקות, אולטרסאונד, בדיקות דם, כל כך הרבה ריצות בדרך אל האושר...ואני בדילמה אם לא לדחות את כל הסיפור כי אני אמורה להתחיל לעבוד, ואני לא יודעת אם הבוס שלי יקבל את זה בשימחה. אשמח לקבל חיזוקים ממי שחווה את אותם הדברים, כי עם כל הכבוד לחברים שלנו, לא תמיד הם יודעים מה להגיד (ראיתי שדיברתן על זה כבר). דרך אגב, מה זה בטא? זה חזר די הרבה. בתודה מראש ובהצלחה לנו!

../images/Emo24.gif היי ליגו.

מי ייתן ושהותך תהיה כאן קצרה. ותעברי במהרה לפורום הריון. ראשית. בטא זוהי בדיקת דם הקובעת אם את בהריון או לא. לפי הרמה של הורמון מסויים הנמצא בגוף בעת ההריון. יש המון ריצות, זריקות, כאבים נפשיים ופיזיים בדרך אל האושר. אבל אין מה לעשות. נעשה ה-כ-ל כדי שיהיה לנו תינוק בריא בידיים-לא? לגבי העבודה. זו החלטה בלעדית שלך. אני רק יכולה לומר על עצמי, שאני דיי דומה בסיטואציה שלך. וויתרתי על מקום עבודה רק כדי להמשיך בטיפולים. עבודה או לא. המשפחה הכי חשובה. אני אישית לא הייתי מפסיקה. אבל כפי שאמרתי כבר קודם. זו המלצה בלבד. ההחלטה צריכה להיות שלך ושל בן זוגך. סאני.

dahrma

New member
ליגו יקרה ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לסירתנו! אני בדיוק באותו מצב כמוך - אחרי עשרה חודשי ניסיון הופננו למחלקת פוריות, גילו בעיה בזרע של בעלי והתחלנו הזרעות. אחרי ארבע הזרעות הרופאה אמרה שצריך לפחות שתי הזרעות עם פרגונל כדי לעבור להפריית מבחנה. החודש כבר קיבלתי זריקות וזה ממש לא נורא! מחר צריכה להיות לי ביקורת ונראה מה המצב. אני מבינה את הדילמה שלך בקשר לעבודה. מהניסיון שלי בהתחלה לא מבינים איך אפשר לשלב את הטיפולים עם החיים הרגילים וזה נראה בלתי אפשרי אבל מנסיוני אפשר לשלב (עם קצת רצון טוב של הבוס) וזה אפילו עוזר לעבוד כי עסוקים ולא חושבים כל היום רק על הטיפולים. אני מורה ובחופש הגדול היה לי נורא קשה. שמחתי לחזור לעבוד והפעם הטיפול במקביל לעבודה נראה אחרת. מאחלת לך רק טוב והלוואי שתעברי במהירות לפורום של הריון אחרי טיפולים. בהצלחה!
דארמה

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ליגו ../images/Emo45.gif

אני מקווה ששמעת גם על פורום הריון, ושתגיעי גם לשם מהר מאוד
לא סיפרת בת כמה את, וזה הרי מרכיב די חשוב בשיקולים. אם את מרגישה שזה גדול עליך- תעשי את זה באיזי. במקום הזקעה כל חודש, הזקעה כל חודשים. הפריית מבחנה היא הרבה יותר מסובכת מהזרעה. וזה כמובן תלוי בגישה שלך. מי שרוצה ילד בכל מחיר, גם IVF נראה לה משהו "קטן" בדרך לאושר, ולבטא החיובית (בטא- הורמון ההריון שהעובר מפריש לדם, בדיקת בטא היא בדיקת דם להריון). אם הרופא הציע IVF זה כנראה בגלל שמצב הזרע גרוע. מה היו התוצאות של הבדיקות? והכי חשוב, האם הרופא שלך הוא מומחה פוריות? המלצתי, אם לא עברת את גיל 35, ואת מרגישה שזה קשה לך- ממשיכי לאט. עוד שתים שלוש הזרעות משולבות בזריקות. זריקות זה לא הבילוי האולטימטיבי המומלץ, אבל בהחלט לא סוף העולם. חלק גדול מאיתנו מזריקות לבד, או בן הזוג מזריק. בהתחלה מפחיד קצת, אבל אחר כך צוברים חוויות
בנתיים , אם לא קראת עדיין- אז יש כאן אוסף לינקים לנושאים שונים.
נועם

ligo

New member
לנועם

קודם כל תודה על קבלת הפנים. אני אספר קצת על עצמי- אני בת 26 (למעשה יותר קרובה ל- 27 ...), מסיימת בקרוב תואר בטכניון ואמורה להתחיל לעבוד. הבוס המיועד שלי שאל אותי בראיון העבודה אם אני מתכננת ילדים, אז אמרתי לו שיותר חשוב לי כרגע הקריירה, כך שאני לא יודעת איך הוא יגיב אם אני אספר לו שאני צריכה טיפולים. בנתיים אני מקווה שאני לא אצטרך לספר כלום. אני עדיין לא נפגשתי עם הרופא שיסביר לי על הזריקות וכל מה שמסביב, אבל הבנתי מהבנות שזה אפשרי לשלב את זה עם העבודה. חזרתי היום מסופ"ש רגוע באילת בלי לחשוב על מעקב זקיקים ובלי לחשוב על כל מה שנצטרך לעבור. ביום חמישי, אחרי הפגישה עם הרופא אני אהיה חכמה יותר. אגב, למה הוא רוצה לתת לי פרגונל ולא איקאקלומין? לפי מה שקראתי יש להם את אותו האפקט, ואיקאקלומין לא צריך להזריק. אחרי החגים נתחיל את התהליך ונקווה לטוב. נ.ב- תודה על הלינקים.

מרב.

New member
ברוכה הבאה ליגו ../images/Emo24.gif

זה בוודאי לא המקום האולטימטיבי להיות בו, אבל אם כבר ליש בעיה- אז זה הנשום. מאחלת לך שהות קצארה איתנו, ומעבר מהיר לפורומים בהם הדאגות לא נעלמות, רק גורמות לבטן לתפוח... לגבי ההזרעות: אני לא יודעת באיזה קופ"ח את, אבל בהרבה מקומות יש אפשרות לבצע את בדיקות הדם וה-US בבוקר מוקדם, כך שכמעט ולא משפיע על שעת ההגעה לעבודה. ספרי באיזה קופ"ח את ונוכל ליעץ לך. גם ביום ההזרעה אפשר לבקש יום חופש, ולא לספר עדיין על הטיפולים. לספר או לא לספר לבוס, זה ענין של בחירה. אני לא הייתי מספרת לבוס בשלב כזה מוקדם, מה גם שבאמת בטיפולי ההזרעה אין צורך להיעדר הרבה, ואפילו כמעט בכלל לא. טיפולי IVF (הפרית מבחנה) הם שונים, כי בהם יש צורך להיעדר, אבל אני מקוה שלא תגיעי לזה. שיהיה לך הרבה בהצלחה, מרב

ליגו - ברוכה הבאה. האם זה כדאי?

בטח שזה כדאי!!! בואי לפורום "הריון אחרי טיפולים" (שב - WALLA) ותראי את כל החברות שהיו כאן פעם הורפואה עזרה להן. זה כדאי!!! כל SO CALLED טירטורים. הכל מתגמד!!! שיהיה בהצלחה. סיגל

@ריטה

New member
אין ספק שהתהליך הוא לא נעים

גם לנו יש בעיה בזרע ואני זוכרת את עצמי בתחילת התהליך, צריך לעשות כמה החלטות מאוד חשובות ובינהן החלטות לגבי מקום העבודה אני נאלצתי להתקע במקום עבודה שאני מתעבת ולו רק בשל הנוחות בטיפולים (אני עובדת עם בעלי וחמותי) וחמותי זה הדבר האחרון שאני זקוקה לו בדרך הלא קלה הזו ואני נאלצת לעשות עבודה פקידותית משעממת (בעבר ניהלתי לישכת מנכ"ל) אבל כל האמצעים כשרים, כשהמטרה היא כל כך חשובה

ברוכה הבאה ../images/Emo70.gif

היי ליגו, יופי שבאת
גם אצלנו יש בעיית זרע ואנחנו עומדים להתחיל בהזרעות באוקטובר (אני מקווה). אין לי הרבה עצות לתת לך, כי, כאמור, אני קצת "מאחורייך" בכל העניין, אבל אני מאחלת לך בהצלחה מכל ה
, גם בטיפולים וגם בעבודה החדשה.

ליגו, הסיפור שלי לעידוד

גם אצלנו יש בעית זרע. בתחילת הדרך עשינו הזרעה אחת עם איקקלומין (כדורים) ולאחר מכן אחת עם מטרודין (דומה לפרגונל). לאחר מכן התחלנו עם ההפריות. גם אני הרגשתי שזה גדול עליי, אבל מצד שני הרצון להרות היה יותר גדול, וכשהרופא הסביר שבמקרה של בעיות זרע הדרך הנכונה לטיפול זה הפריות עם ICSI (מיקרומניפוצליה - החדרת תא זרע בודד לתוך הביצית במעבדה), רציתי מאד להתחיל בטיפולים האלה. הפריה ראשונה לא הצליחה, לאחר מכן היתה החזרה של עוברים מוקפאים, שגם לא הצליחה, אבל בהפריה השניה הצלחנו ואני בחודש שישי. זה שווה הכל!!! אגב, אם את במכבי אני ממליצה על ד"ר לב-רן מרמת מרפא ואסותא. בפורום הזה תקבלי המון עידוד, יסבירו לך את כל השלבים שאת עומדת לעבור והכל ייראה פחות מפחיד. שיהיה בהצלחה! רחל

ligo

New member
תודה על העידוד

הי רחל, אני לא מכירה אותך אבל אני מאושרת בשבילך שאת בחודש שישי, שכל הבלאגן מאחורייך וההתרגשות לפנייך. תודה על העידוד ושתהיה לך, לבעלך ולתינוק שנה נפלאה!

עמית@

New member
ליגו

אני רואה שכבר רבות ענו לך, אבל אני חייבת לציין שאני עשיתי 3 מחזורי איקקלומין ללא תגובה ביוצית (ורק אז גילינו בעיית זרע
) ובמחזור הפרגונל הראשון כבר עשינו הפרייה (כושלת אמנם..) ועכשיו אני מחכה לשנייה. אני מהרגע שידעתי מה הבעייה כבר לא יכולתי לחכות על מנת לתקוף אותה. כל הריצות שוות ואת רובן אפשר לצמצם (להזריק לעצמך וכד´) שיהיה לך בהצלחה

ליגו - עוד עידוד ../images/Emo99.gif

כמו כמעט כל דבר בחיים - זה נראה מפחיד עד שעושים את זה ומגלים שזה אפשרי ונסבל. מנסיוני - ברגע שהחלטתי שזה מה שאני עושה, התמסרתי לתהליך ואז הכל נהיה יותר קל, ובכלל לא נורא. ברוכה הבאה לפורום מקסים, ובהצלחה במעבר לפורום מקסים אחרי הריון. נילה

למעלה