שמעתי מכמה אחיות שההתיחסות בין

bell_nor

New member
שמעתי מכמה אחיות שההתיחסות בין

חולי טראומה ובין חולי הפיגועים היא זהה מה דעתכם יש שוני? האם צריך שתהיה התיחסות שונה או זהה? ועוד שאלה- איך כל נושא הטראומות שביניהם נמנים הפיגועים, משפיעים על סביבתכם (במיוחד על הסביבה הקרובה כמו משפחה וכדמ´)?
 

Acyclovir

New member
נראה לי שהתבלבלת קצת במושגים

יש נטיה רבה לטעות לגבי המושג טראומה. הגדרת טראומה היא - פגיעה בשלמות רקמות ואיברים כתוצאה מכוח פיזיקלי חיצוני. כלומר טראומות הן חבלות ופציעות פיזיות הנגרמות כתוצאה מפעולת כוח כלשהו או אנרגיה כלשהי על הגוף (התחשמלות, דקירה, יריה, נפילה וכדומה הן דוגמאות למנגנונים גורמי טראומה). בפיגועים, מדובר בנפגעי טראומה (מנגנוני פיצוץ הכוללים רסס, העפה, הדף וכוויות כולם, חלקם או לחוד) ולכן כששמעת את האחיות מדברות על כך הן צדקו בכך שנפגעי פיגועים הם נפגעי טראומה. (טראומה אגב, היא מעין מחלה בפני עצמה ומהווה את גורם המוות העיקרי בעולם המערבי עד גיל 30). לגבי ה"טראומה הנפשית", התופעה הנפשית הנפוצה בקרב נוכחים בפיגועים (בין אם נפגעו פיזית או לא ובין אם היו מן המטפלים או צוותי הביטחון וההצלה) היא זו הקרויה PTDS או Post Traumatic Distress Syndrom. תופעת "הלם קרב" או "תגובת קרב" היא אותה תופעה. מדובר בארוע בעל אפקט טראומטי נפשי, הגורם לשינויים בהתנהגות ובתפקוד הנפשי היומיומי של הנפגע. תופעה זו לעתים קשה למחקר ואבחון משום שהיא עלולה להיות בעלת סימפטומים מעטים או חבויים. היא עלולה להימשך זמן קצר או זמן רב והיא עלולה גם להיות חבויה במשך שנים ולהתפרץ לפתע בשל טריגר סביבתי כלשהו. זכור לי סיפורו של חייל ששירת ברבנות במהלך מלחמת יום כיפור, במסגרת תפקידו, הוא היה חלק מחולית פינוי וסעד חללים. את רוב המלחמה הוא העביר בזיהוי ואיסוף חללים והכנסתם לשקיות פלסטיק. למעלה מ- 15 שנים אחרי המלחמה בעת שהיה בחנות כלבו, לפתע ראה עובדים בחנות מסדרים בגדים בתוך ניילונים גדולים. בבת אחת הוא פיתח PTDS ונזקק לטיפול נפשי. קשה לענות על רגל אחת האם האירועים אליהם נחשפים המצילים משפיעים על סביבתם הקרובה ובאיזו מידה. אני יכול לספר על עצמי שלאחר ארוע קריסת הרצפה בורסאי הייתי שבוע או שבועיים בתחושת ניתוק והדחקה. יחד עם זאת, סימנים קלאסיים ל- PTDS לא הופיעו ואיני יודע האם היתה זו אפיזודה כזו או שסתם, כמו כולם, כולנו נדרשים מדי פעם להרהורים ומחשבות עמוקות. PTDS קלאסי בדרך כלל מאופיין בשינויי התנהגות - נדודי שינה, ירידה בתיאבון, רגשות מוקצנים או התקהות הרגשות וכדומה. בעיקרון, מדובר על מצב בו חיים את הארוע הטראומתי כל פעם מחדש וזהו המניע לשינויים השונים. ניתן למצוא ברחבי האינטרנט מידע רב על הנושא.
 

Acyclovir

New member
מקבל הערתך ,

למרות שבספרות הישנה מופיע גם המושג השני.
 

inbale

New member
אני לא בטוחה שהבנתי

נפגעי פיגועים ללא ספק נכנסים להגדרה של טראומה. השאלה היא האם ההיתחסות היא דומה בעת הטיפול? אם זאת השאלה אז אני חושבת שכן מלבד העובדה שכאן מדובר על היקף יותר גדול של פגיעות שונות בו זמנית ומטופל שמגיע בחרדה עקב מה שהוא חווה וראה. לגביי ההשפעה - אני עצמי יכולה להעיד שאני חושבת הרבה על מה יקרה כשאני אהיה מעורבת בפיגוע חס וחלילה או אם אני אהיה אחות אחראית משמרת כשיקרה פיגוע. החשש הזה כל הזמן מנקר בעיקר כשאני יושבת וצופה בפיגועים בטלויזיה. המחשבה איך אני אגיב בשעת לחץ מהדהדת בראש כל הזמן. אני יודעת שאת חווית טיפול במספר פיגועים. תסכימי לשתף אותנו במה שהרגשת וראית?
 

bell_nor

New member
כן התכוונתי לטיפול בנפגעים

כמובן שכל מה שנאמר לעיל הוא נכון וידוע, אני התכוונתי ( ותסלחו לי אם לא הגדרתי נכון, פשוט הייתי עייפה כנראה) התחיסות בטיפול בנפגעים אלה אישית אני חושבת שההתיחסות לא אותה התיחסות ורק בגלל העובדה שמדובר במס´ רב של נפגעים לעומת פצוע אחד או שניים. שלא נדבר על סוג הפציעות וכו´ מה אגיד לך ענבל אני יודעת שלא חווית פיגועים אבל בהחלט תוכלי לדמיין איך נראית משחטה/בית מטבחיים של חיות, כמעט אותו דבר ותרשי לאמר כמעט כי בכל זאת ההבדל הקטן הוא שמדובר בטיפול ולא בשחיטה של בני אדם בל- צריכה לזוז לעבודה
 
למעלה