שמעתי עכשיו סיפור מדהים...

מייקי 770

New member
שמעתי עכשיו סיפור מדהים...

משלום אליעזר רוזנבוים,בנו של האדמו"ר ישראל ניסן רוזנבוים שליט"א מקרעטשניף קרית גת. בשנת תש"י, לאחר הסתלקותו של --

מייקי 770

New member
לאחר הסתלקותו של

של כ"ק אדמו"ר יוסף-יצחק שניאורסאהן זצוקללה"ה מליובאוויטש באו כמה מזקני חסידי חב"ד בארה"ק לרבי הקודם מקרעטשניף,

מייקי 770

New member
הרה"ק דוד-משה זצוקללה"ה מקרעטשניף,

וביקשו ממנו להיות הרבי שלהם. וענה להם הרבי מקרעטשניף-הרי יש לכם את הרבי החדש,החתן באמריקה,והם ענו לו-

מייקי 770

New member
והם ענו לו-הוא הרי היד סטודנט!!!

והוא ענה להם-הזהרו בעצמותיכם מהסטודנט הזה. והם לא הוציאו את שנתם..!! מבהיל.

Em76

New member
ואם אני לא חסיד?

אני לא אמורה לקרוא הודעות שמיועדות לחסידים בלבד?

אם את מתעקשת ...

לדעת אז אני יסביר , שלא סיימו את שנתם זאת אומרת לא הצליחו לגמור את השנה בחיים , יעני הלכו לעולמם ר"ל .

Em76

New member
חשבתי שזאת התשובה

רק לא הייתי בטוחה אז כמו שהבנתי המוסר השכל של הסיפור הוא שמירת הלשון (תקנו אותי אם אני טועה) ואיך זה שאדמו"ר הולך להיות סטודנט? ומה זאת אומרת, אם אני מתעקשת. אני אחת מהגולשים ולדעתי זאת שאלה לגיטימית. אל תהיו סנובים...

מייקי 770

New member
הסיבה שהרבי ז"ע היה באוניברסיטה.

הוא הלך ללמוד הנדסה בברלין ובפריס בהוראת חותנו הרבי הקודם מליובאוויטש זי"ע.

מייקי 770

New member
אגב, הוא לא היחיד.

האדמו"ר מסערט-וויז´ניץ שליט"א היה טנקיסט בצבא, והאדמו"ר מטולנא שליט"א למד בישיבה תיכונית.

לביא4

New member
הוא מספיק גדול כדי לדעת מה צריך!

אדם בעל רוח הקודש, מופתים גלויים ומפורסמים ענק שבענקים, בעל אהבת ישראל שאין כדוגמתה, וגדול בנגלה ובנסתר, זה שאנחנו לא מבינים כי שכלנו קטון מלהבין! בוודאי שצדיקים יודעים מצוין מה צריך לעשות בהקשר לשליחות שלהם וההנהגה בעולם!

מייקי 770

New member
נכון. ועיין בתניא סוף פרק ח.

"...וזהו טעמו של הרמב"ם והרמב"ן ז"ל וסיעתן שעסקו בהן". תניא לרבי שניאור זלמן מליאדי זי"ע סוף פרק ח´.

מייקי 770

New member
נכון. ועיין בתניא סוף פרק ח. -תיקון

"...או שיודע להשתמש בהן לעבודת ה´ או לתורתו וזהו טעמו של הרמב"ם ורמב"ן ז"ל וסיעתן שעסקו בהן". תניא סוף פרק ח.

מייקי 770

New member
אתה מוכן

אתה מוכן להתחיל להתייחס לדברים בצורה עניינית?! מה יש לך למען ה´?!

למעלה