שמעתי על ארגון הלל

adam222

New member
שמעתי על ארגון הלל

שמעתי שהם עוזרים מאוד לאנשים שמעונינים לחזור בשאלה, ואני חרדי, שכותב כמו שאתם רואים בשבת אני מעוניין אולי לחזור בשאלה אני מעוניין לקבל תגובות בעד ונגד תודה רבה

osher22

New member
עזרה בהלל

אני יכולה להגיד שהלל עוזרת (בדגש על עוזרת!!!) מאוד. מאוד תלוי במוכנות האישית שלך לבצע את הצעד. תתקשר.

אלי פלס

New member
אושרית...

אני רואה שאת גולשת לפורום עדיין... תשלחי לי מייל ל[email protected] רוצה לבדוק מה קורה לך, לאיפה נעלמת ובכלל, לשמוע ממך קצת...

אלי פלס

New member
73-70-70-1700

זה מספר הטלפון של ה.ל.ל. אתה מוזמן ליצור קשר. רק מראש אני אומר לך, אל תצפה לשטיח אדום ולזר ורדים. תהליך של יציאה בשאלה הוא תהליך מאוד קשה. למעשה, כמוהו כמלחמה ביצר הרע

adam222

New member
ובכן את הייצר

כבר ניצחתי בעיקר את הטוב (טוב ורע זה יחסי מאוד ביחס להיכן שאתה נמצא על המפה של הטובים\רעים). תודה בכל אופן אבל שמעתי רק את הבעד ומעט מאוד נגד. היכן הם החרדים לדבר ה´? אולי הם לא זמינים או שכולם חזרו בשאלה :)

חבל לחפס

חבל לך לחפס חרדים שיספרו לך על הלל.הם אף פעם לא היו במפגש ולא היו חלק מהארגון,אין להם מושג מה קורה שם. כך שכל מה שיגידו לך יהיה שטות. יודע מה אני אנסח לך מה היה עונה לך חרדי:היא משכנעת אנשים לחזור בשאלה נותנת כסף ....עושה הכל רק שתהיה חילוני. כדאי שתאמין לנו-הלל זה גוף אדיר שעוזר להרבה אנשים-צריך להיות חלק כדי להבין. אני לא רוצה לשכנע אותך להגיע אלא לצייר תמונה אובייקטיבית של הלל. תקרא ותחליט. את הטלפון יש לך.

ממש לא במקום, לדעתי..

בוודאי יש כמה חרדים שחזרו בתשובה לאחר שחזרו בשאלה, אז נחמד שאתה מכליל על החרדים. הכללות, בכל כיוון שהוא, זה דבר מעצבן. ולפעמים גם פוגע. אתה לא רוצה לשכנע .. רק מבטל במחי יד את כל החרדים, ו"תאמין לנו- הלל זה גוף אדיר.. וכו´.. צריך להיות חלק כדי להבין". אני לא מכירה את הלל מספיק מקרוב בשביל לחוות עליהם דעה, אבל הקטע שלך ממש מובן. בכל מקרה, סליחה על הנימה. רק רציתי להעיר, וקצת להאיר את תשומת ליבך, אבל יצא עצבני-משהו. לילה טוב.

אורלי^

New member
אם בהלל לא יתנו לו שטיח אדום וזר

פרחים לפחות אנחנו נתן לו כאן זר

adam222

New member
אלי, האם תוכל להוסיף על התהליך?

אודה לך אם תואיל בטובך לשפוך קצת אור על התהליך. תודה.

חי אדר

New member
היועץ הטוב

הצעתי אליך שאל תפנה לשום גורם, או אירגון. דתי או חילוני, כולם בסופו של דבר דאגים לעמם ולא יותר. לכן היועץ הטוב ביותר הוא השכל. סוף מעשה במחשבה תחילה. איני חושב שאתה מיד צריך להשיר מעליך את היהדות. גם אם תפרוק עול, לא תוכל להתכחש לזהותך היהודית. והשאלה היא: מה הם התכנים שאותם אתה רוצה למלא? האם אתה סבור שיש תכנים משמעותיים מבחינה מהותית, אשר גוברים על התכנים הקיימים במסורת היהודית? אם כן, ציין ואשמח לשמוע. או שמא רצונך לנטוש את הדת רק בשביל הנאות חומריות. לכך אין צורך לעזוב את המסורת. בשביל נזילה בצינור לא הורסים את הבית. וברשותך הערה קטנה ששמעתי מחכם אחד, אמר: גם כאשר אדם הולך לנאוף שיתפלל ערבית. ושאלוהו למה? השיב ואמר: ייתכן ולפרוק את היצר המיני יש לאדם דחף מסויים. אולם איזה דחף צריך להיות לאדם כדי לא להתפלל?

חי אדר

New member
דחף מנוגד לשכל הישר,

ואם יש לך ספק בדבר, הרווה צמאונך בדבריו של שפינוזה במאמר על תיקון השכל.

adam222

New member
ובכן זה לא...../images/Emo3.gif

1) תודה על הפרחים, אני מתרגש. 2) זה לא קשור להנאות חומריות, זה קשור לדרך החיים, אני לא מאמין באלוהים ואני לא מאמין בקיומו של אף גורם עליון כזה או אחר. אני מאמין אך ורק בעצמי, כלומר: מה שלא אשיג לעצמיף לא יהיה לי, מה שאשקיע בעצמי זה יהיה אך ורק בשבילי. מסקנה: יסודות הבית רעועים מכדי להשאירו על תילו... היו שלום ותודה על הדגים- -דאגלס אדמס-המדריך לטרמפיסט בגלקסיה.

חי אדר

New member
ובכן, כן.

אוקיי, זכותך הבלעדית לנהל את חייך כפי שאתה רוצה. הודעתי התייחסה למה שציינתה שאתה אדם חרדי. מכל מקום, ברשותך,אתה מציין שאתה מאמין בעצמך ומה שלא תשיג לא יהיה לך. אם כן, מה זה שונה מאימרתו של של הילל "אם אין אני לי מי לי? אם כן, אין יסודות הבית רעועים, אלא ייתכן שההתמצאות במקורות לא נהירים וברורים.

adam222

New member
אף אחד

ובטח שלא אני אמרתי דבר כזה שאמירתי שונה מאמירת ה.ל.ל אם האמירה היא כפי שאת מציגה זאת, אזי אימרתי היא כאמירתם בהחלט, מזדהה-מודה-מתוודה :) אבדה האמונה - אבד הכלח על הבית יסודותיו ומסדרונותיו... מה שנשאר זה רסיסים של חוסר השכלה. (כלומר אין לי שום השכלה - שהמדינה שילמה עבורה)

למעלה