שמעתי על חוק חדש שיצא זמני המתנה לטסט...

אור257

New member
שמעתי על חוק חדש שיצא זמני המתנה לטסט...

אני נמצאת בשיעור 25 המורה נזכר להגיד לי שאני לא אוחזת טוב בהגה.

ושאני צריכה להשתפר כעקרון אני לחוצה מאוד לגשת לטסט והוא טוען שאני צריכה להמתין עוד 3 חודשים בשביל לגשת לטסט ( הוא גם עוד לא הגיש אותי לטסט פנימי).
אז כעקרון הוא אומר שאני אמורה להמתין 3 חודשים לטסט כי ייצא כרגע נהלים חדשים וכו.
רציתי לדעת אם זה נכון והמורה לא מחרטט אותי כי אני כבר מתחילה לחשוד בו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390320,00.html

ravidmos1

New member
תשובה

כמה דברים -
1. למרות שאת לחוצה לצאת לטסט ות כבר בשיעור 25, 28 שעורים הם מינימום ורוב התלמידים צריכים יותר אני לא יודע מה מצבך אבל המורה הוא איש המקצוע וקבלי את דעתו המקצועית הרי את בחרת בו שילמד אותך לנהוג.
2. עדיף לצאת לטסט כאשר את מוכנה ב100% כי גם אז לא בטוח שתעברי את הטסט ( סטטיסטית 1 מתוך 3 עוברים את הטסט ) .
3. להמתין 3 חודשים אין כזה נוהל בטח לא לטסט ראשון , ( במידה ונכשלים יש זמן המתנה מינימלי של 3 שבועות ) יכול להיות שלמורה שלך אין טסט לתת לך .

מקווה שעזרתי .
בהצלחה.

אור257

New member
עוד שאלה קטנה (סליחה על הבורות...).

מזאת אומרת אין לו טסט לתת לי?
הוא לא נראה מורה כל כך עמוס בעבודתו.

ravidmos1

New member
תשובה כדאי לכולם להיכנס

בואי אסביר לך בקצרה איך מורה ( ולא משנה כמה תלמידים יש לו ) מקבל טסטים ממשרד הרישוי .
ברוב החודשים ( להוציא אפריל וספטמבר ששם בדר"כ נופל חול המועד פסח וסוכות והבוחנים בחופשה מרוכזת ) המורה מקבל
על כל 2.5-3 תלמידים מבחן אחד דהיינו אם למורה יש 6 תלמידים הוא יקבל 2 מבחנים אם למורה יש 20 תלמידים הוא יקבל 6-8 מבחנים
ואם יש לו 50 תלמידים הוא יקבל כ18 מבחנים.
מה שיוצר מצב שבו תמיד מספר התלמידים גדול ממספר המבחנים, את המבחנים על המורה לחלק גם לתלמידים שצריכים לגשת
לטסט ראשון וגם לכאלה שניכשלו ומחכים לטסט נוסף, כך שלא משנה אם המורה עמוס או לא הוא נמצא במצב של חוסר במבחנים .
למורה שיש יותר תלמידים אומנם יש את אותו יחס של מבחנים אבל יותר מקום לשחק איתם .
אני לא יודע כמה תלמידים יש למורה שלך ולא יודע כמה מתוכם מוכנים ומחכים לטסט ולכן קשה לי לענות לך על אין לו טסט לתת לך.
יחד עם זאת 3 חודשים נשמע לי מוגזם ביותר.
מקווה שהבנת ואם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

wolik

New member
יש תגובה נהדרת בכתבה שהבאת

שמסבירה בקצרה את כל הנושא:

מסחטת הכספים ששמה לימוד נהיגה מלמדת את הנוער את האמת המכוערת של המציאות הישראלית בה חוברים יחד גופים ממשלתיים (משרד הרישוי והטסטרים) וגורמים פרטיים (מורי הנהיגה) למערכת משומנת של חמדנות, בצע ושימוש פסול בשררה. כאשר הרשיון ביד לא נותר לנהג הצעיר אלא רק לחפש נקמה. את השיעור שלו הוא אכן הפנים.

והתייחסות ספציפית:
אומנם בדר"כ מחכים חודש עד חודש וחצי (לא קרה לי ולאף אחד שאני מכיר שהגישו אותו "על פי החוק" אחרי 3 שבועות).
לפעמים זה מגיע לחודשיים ויותר בגלל חגים וכד.

למעלה