תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה...
אני אנסה לתת לך מידע רציני יותר מרוב אלו ש"השיבו" לשאלתך. וקצת רקע על עצמי, על מנת שתבין שאפוא באה התשובה שלי: אני נמצא בתחום המיחשוב כ-32 שנים, מהם כ-25 שנים בתחום פיתוח התוכנה, 5 שנים בתחום הכשרת אנשי מיחשוב ושנתיים בתחום ה- QA. QA זה מקצוע!!! אין צורך להשוותו למקצוע התוכניתן, ואם אתה כבר משווה את השכר, אז בתחומים מסויימים איש QA מנוסה מרוויח יותר מאיש תוכנה מנוסה ולהיפך. ברור שאם אתה מגיע לחברת תוכנה, והג'וב הראשון שאתה מקבל זה QA, אז אין פלא שאתה מרגיש כמו תוכניתן נחות. בנוסף, זה מראה שאותה חברה מתייחסת בזלזול לאיכות המוצר שלה, כי על מנת לעשות QA טוב, אתה צריך הכשרה בסיסית כתוכניתן+הכשרה נרחבת וניסיון כאיש QA. עבודת QA דומה לעבודת בלש חוקר. אתה צריך להכיר טכניקות וכלי בדיקה, אתה צריך להכיר את שפות וסביבות הפיתוח ואתה צריך להכיר את "הראש" העקום לפעמים של התוכניתנים ושל המנהלים שלהם, שחושבים שעבודתם הסתיימה ברגע שגמרו לתכנת, אפילו לפני שהטריחו את עצמם לבצע Unit Test כהלכה. אז אם אתה רוצה להיות תוכניתן ומציעים לך להתחיל ב-QA, קח את זה, כי זו דריסת רגל בחברה שאולי תיתן לך יתרון בהמשך בקבלת עבודה כתוכניתן. ואם אתה שוקל להיות איש QA, מצא עבודה בחברות שמתמחות בזה, כמו טסנת או טסקום. ובהצלחה.