שמעתי QA זה חרא- זה נכון ?

babaganooj

New member
שמעתי QA זה חרא- זה נכון ?

אני סיימתי הנדסאי תוכנה ואני מחפש עבודה במתכנת מחשבים למה שמה עושים הכי הרבה ג'ובות. אבל מה לעשות שכל מה שמציעים לי בראיונות זה בודק תוכנה-QA. וזה הבנתי חרא עבודה - בלי להתקדם, בלי גו'בות. זה באמת נכון ש-QA זה חרא לעומת מתכנת מחשבים ?

shshlomy

New member
כנס לקבלת תגובה.

לך תבדוק אם יש לך קולה בברז ותחזור אליי. או לחלופין לפחות תסיים בית ספר יסודי....

boulderdash

New member
אתה לא שווה התייחסות

אין ספק שלא הייתי מקבל ברברי שכמוך לצוות שלי

babaganooj

New member
מה אתם נעלבים ? יש לכם רגשי נחיתות?

אני סה"כ שאלתי אם QA זה חרא עבודה ואם מרוויחים שמה גו'בות כמו בתכנות מחשבים. מהתשובה שלכם אני מבין שיש לכם רגשי נחיתות כי אתם כנראה לא מספיק טובים לעבוד בתכנות מחשבים (יענו אתם בררה במחשבים).

boulderdash

New member
באמת מוטב שאני אשתוק

אתה בושה לענף, כולי תקווה שלא תמצא עבודה בתחום ותלך לעבוד באינסטלציה, למה אתה כנראה הכי טוב, בחרא...

babaganooj

New member
תגובה ילדותית "מראש צוות" QA

אם אתה באמת ראש צוות QA כפי שאתה מתיימר להיות, אתה בתגובות שלך מוכיח לי שרק בררה של אנשים הולכים לתחום הזה. במקום להיות גאה במקצוע שלך (למרות שזה לא מתכנת מחשבים) אתה מלא ברגשי נחיתות. יללאה - לך תמשיך לעבוד כמו חמור בשביל 4000 שקל.

Scott

New member
ד"א, הפוסט הבא הוא שלך?!

תמונה אחת אומרת אלף מילים.

boulderdash

New member
חזק ביותר

אחד הפוסטים החזקים ביותר שראיתי עד היום.
אם היית כותב את זה ב Powerpoint ולא ב Word זה בטח היה עובד

Scott

New member
מה שחזק הוא

שהפוסט הזה רץ במייל בחברות הייטק בטעות (או שלא) קיבלתי אותו היום לדוא"ל שלי

erandd

New member
טוב הוספתי את השרשור הזה לטאגליינס

תחת הכותרת "לכל מי ששוקל עבודה בQA" מזמן לא צחקתי ככה

תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה...

אני אנסה לתת לך מידע רציני יותר מרוב אלו ש"השיבו" לשאלתך. וקצת רקע על עצמי, על מנת שתבין שאפוא באה התשובה שלי: אני נמצא בתחום המיחשוב כ-32 שנים, מהם כ-25 שנים בתחום פיתוח התוכנה, 5 שנים בתחום הכשרת אנשי מיחשוב ושנתיים בתחום ה- QA. QA זה מקצוע!!! אין צורך להשוותו למקצוע התוכניתן, ואם אתה כבר משווה את השכר, אז בתחומים מסויימים איש QA מנוסה מרוויח יותר מאיש תוכנה מנוסה ולהיפך. ברור שאם אתה מגיע לחברת תוכנה, והג'וב הראשון שאתה מקבל זה QA, אז אין פלא שאתה מרגיש כמו תוכניתן נחות. בנוסף, זה מראה שאותה חברה מתייחסת בזלזול לאיכות המוצר שלה, כי על מנת לעשות QA טוב, אתה צריך הכשרה בסיסית כתוכניתן+הכשרה נרחבת וניסיון כאיש QA. עבודת QA דומה לעבודת בלש חוקר. אתה צריך להכיר טכניקות וכלי בדיקה, אתה צריך להכיר את שפות וסביבות הפיתוח ואתה צריך להכיר את "הראש" העקום לפעמים של התוכניתנים ושל המנהלים שלהם, שחושבים שעבודתם הסתיימה ברגע שגמרו לתכנת, אפילו לפני שהטריחו את עצמם לבצע Unit Test כהלכה. אז אם אתה רוצה להיות תוכניתן ומציעים לך להתחיל ב-QA, קח את זה, כי זו דריסת רגל בחברה שאולי תיתן לך יתרון בהמשך בקבלת עבודה כתוכניתן. ואם אתה שוקל להיות איש QA, מצא עבודה בחברות שמתמחות בזה, כמו טסנת או טסקום. ובהצלחה.

למעלה