שמעתם משהו על אולימפיאדת האינדיאנים

shellyland

New member
שמעתם משהו על אולימפיאדת האינדיאנים

שנפתחה השבוע בברזיל? מישהו אמר לי שהיתה כתבה בחדשות.

היתה כתבה בחדשות

אבל פספסתי את שם המקום המדוייק . אבל זה היה בשבוע שעבר. אני חולה על אינדיאנים

giba70

New member
לא הבנתי מה זאת אומרת "חולה על אינדיאנים"

מה הם, חיות מחמד? יש כל מיני שבטים, שלא מכירים בכלל אחד את השני, אנחנו - לא מכירים את אפסו קצהו של עולמם ותרבותם. אני קראתי לא מעט על כל מיני שבטים (כולל "הדברן" של מריו וארגס יוסה) ובכל זאת אני לא מסוגל להגיד שאני מכיר אותם. לא כל שכן להגיד שאני אוהב אותם או "מת עליהם", זו אמירה טפשית בעיניי. אפשר להגיד שאני מעריך את התרבות שלהם, מכבד אותם. להגיד "חולה על אינדיאנים" זו קלות דעת. לא מדובר באיזה זמר פופ או רקדן קפואירה, אלא בתרבות שלמה... שיהיה ברור, אין לי שום דבר אישי נגדך, אבל המשפט הזה די הפריע לי, אפשר היה לנסח אותו קצת אחרת.

ראשית אני בחורה

שנית אני אגיד שוב שאני חולה על אינדיאנים, קולות דעת,אתה מתבטא בצורה לא יפה. להיות חולה על מישהו בעברית זה פשוט לאהוב. אם אתה מתקשה להבין זבש"ך

giba70

New member
ראשית - איפה התייחסתי אלייך כבחור?

לא צריך להסביר לי ש"חולה" זה ביטוי של לאהוב מישהו, אבל אם את לא מבינה מה זו רגישות תרבותית אין טעם להסביר לך למה כוונתי. לי זה היה מאוד מוזר אם הייתי שומע מישהו (נגיד גרמני) אומר משהו כמו "אני חולה על יהודים"... על אחת כמה וכמה, כמו שאמרתי, כשמדובר באנשים שהם משבטים שונים בעלי אופי שונה מאוד. "חולה" אפשר להגיד על בנאדם שהוא קרוב אליך, כשמבינים שאת מתה עליו מאהבה.

למעלה