שמעתם על אייפק?

שמעתם על אייפק?

המליצו לי על השיטה הזו לטיפול בבעיות שלא קשורות בצליאק - עייפות כרונית וגירודים. התחלתי לקרוא קצת על הנושא, ונתקלתי בכתבות הבאות:
http://www.ipecisrael.org/Top.asp?Par=199
http://www.li-at.com/Default.asp?sType=0&PageId=77772

בלינק הראשון מתואר כיצד המטפל ריפא ילדה בת 9 מצליאק
בלינק השני אין התייחסות ספציפית לצליאק, אבל כתוב - " הטיפול יכול לפתור מגוון רחב של אלרגיות ואי סדירות במערכת העיכול. כמו גם להקל הקלה נכרית בסימפטומים של קרוהן וצליאק, ובמקרים מסויימים אפילו לרפא אותם כליל."

כמו שכתבתי, המליצו לי על שיטת הטיפול הזו לטיפול בבעיות שלא קשורות לצליאק. אני לא שוללת טיפולים הוליסטיים שונים ורפואה אלטרנטיבית (הרופא שלי אמר לי שלפעמים כדי במקביל לטיפול רפואי לקבל טיפול אלטרנטיבי), אבל הפרסומים האלו גורמים לי להרגיש מאוד לא בנוח, טוב, לא יודעת מה אני שואלת.... רק לא יודעת אך להתייחס לזה....

תודה

החיפוש בתפוז זוועתי. אני אקרא את השרשור ואחליט, למרות שהתגובה הראשונית שלי היא רתיעה משיטת הטיפול בגלל עיניין הצליאק, המליצו לי עליה לתחומים אחרים.

טליאמתי

New member
אני בעד... להשתמש בשכל הישר. אם את

מחליטה לנסות את השיטה והיא עוזרת לך, סבבה. זה מעולה.
אבל יש הבדל בין "עוזרת" למרפאה את המחלה.
לדוגמה דווקא בנושא צליאק:
אם הטיפול עוזר לך בנושא סימפטומים למשל, היה וצרכת גלוטן בט ע ו ת , הסימפטומים יהיו קלים יותר, נסבלים יותר או אפילו לא יהיו בכלל, זה נפלא.
אבל אם את הולכת במטרה לרפא את הצליאק לגמרי, את זה אפשר לעשות בשיטה שהוכחה מחקרית וכאן מדובר במקרה בודד שגם הוא, למרות הכוונות הטובות, בספק. אי אפשר לסמוך על מקרים בודדים ובעקבותם לעבור את התהליך, להניח שנרפאת, לצרוך גלוטן ואז חס וחלילה לגרום נזק בל י הפיך.

אני יכולה לספר מקרה שקרה לי אישית.
כשהסוכרתי שלי היה בן 17 קבלתי הצעה לרפא אותו מהסוכרת לחלוטין בעזרת טיפול דרך תקשור עם חייזרים.
עכשיו, למרות שזה נשמע הזוי, אין לי ספק שהמתקשרת התכוונה לזה בכל לבה ועם הכוונה הכי טהורה בלב, ובנוסף הביאה הוכחה בצורת גזיר עתון בדבר נערה שרופאה לחלוטין מסוכרת נעורים בדרך הזאת.
אני לא יודעת האם ידוע לך אבל בניגוד לצליאק שבו הסיסים מושטחים אבל ניתנים להחזרה למצבם הקודם, סוכרת נעורים נגרמת בגלל מוות סופני של תאי יצור האינסולין בתוך הלבלב. עדיין לא נמצאה שיטה לגדל תאים אלה מחדש (יש אמנם ניסוי שנמצא בבדיקה כבר שנים רבות להשתלה וגידול התאים בכבד, ניסוי שהוכיח את עצמו ככל הידוע לי על אדם אחד בלבד עד כה, זה עדיין בבדיקה ויקח הרבה זמן עד שיוכלו ליישם אותו לכלל האוכלוסיה). לכן, מעבר להצעה ההזויה (בעיני כמובן) השכל הישר שלי אמר "לא" להצעה שאפילו לשכל לא מקצועי בעליל, נשמעת לא אמינה או אפשרית.

אני לא פוסלת את האייפק מפני שאני לא יודעת במה מדובר וגם מפני שאני ממש לא איש מקצוע, אלא משתמשת בשכל הישר ו ממליצה למטפל, עם כל הלב, שאם יש בידיו שיטה טובה שלדעתו הוכיחה את עצמה בריפוי צליאק, זאת פריצת דרך עולמית, לכן ראוי שיעביר אותה לידי חוקרים מקצועיים כדי שהיא תוכל לשמש את כלל האוכלוסית הצליאקים העולמית.(כמובן תחת הבלעדיות של שמו ועם כל מה שמגיע לו במדה והשיטה תוכח כיעילה. כי האמת היא, שמי שממציא שיטה לריפוי צליאק, מגיע לו תגמול ענק
)

תסלחי לי

תקשור עם חייזרים?! אי אפשר גם לסדר הבראה לכדור הארץ כולו באותה הזדמנות?!

לי בזמנו חברה של חברה שעוסקת ברפואה אלטרנטיבית הציעה לי טיפול באמצעות פורמולה צמחית שלדבריה מרפאת את אי הסבילות לגלוטן, ולדבריה רופאים לא מציעים אותה כי דיאטה נ"ג זו הדרך הקלה. מהר מאוד הבנתי שהיא ממש משוכנעת במה שאומרת ושלהתעקש על האמת המוכרת לי לא יגמר בצורה טובה, אז אמרתי לה שאני אחשוב על זה והעברתי נושא.

טליאמתי

New member
אנשים שונים מאמינים בדברים שונים

לפעמים קשה לי אבל אני משתדלת לא להגיב לחומרה. בגדול, אמונה היא דבר שאין טעם להתווכח עליו בעקר כשלכאורה, יש הוכחות שנלוות לאותה אמונה.
המקסימום שאני אומרת בקול זה שזה לא מדבר אלי. (לעצמי אני אומרת הרבה יותר דברים
).

daniela21

New member
הגישה שלך כ"כ נכונה טלי

אמונה של אנשים זה באמת משהו שגם קשה לשפוט וגם לא כדאי להתווכח עליו.
כדאי להשתמש בשכל הישר, לנסות כל עוד זה לא מוביל לפגיעה בבריאות ואם יש שיפור, גם אם פסיכולוגי- מה טוב (הרבה מהשיפור במצבם של אנשים מגיע דווקא מאפקט הפלסבו).

אני לא מחפשת לרפא צליאק

אני מחפשת פיתרון הולסטי בשילוב עם הרפואה המודרנית לבעיה אחרת שיש לי, שלא קשורה לצליאק. המליצו לי על אייפק, ותוך כדי קריאה גילתי את הטענה לריפוי מצליאק.
לאור ההמלצות החמות לא פסלתי את השיטה עדיין (אני בודקת גם דיקור למשל), אבל בגלל הטענות הנ"ל, אני נוטה להיות יותר זהירה

טליאמתי

New member
הבנתי את זה מההודעה הראשונה שלך:)

אבל מכיוון שהתפתח כאן סוג של דיון קטן בנושא, היה חשוב לי להדגיש את זה מפני שיש לנו הרבה קוראים שאינם פעילים בפורום וחשוב שהדברים יובהרו חד משמעית ושלא יובן שאני ממליצה חלילה לזנוח את כללי הזהירות הצליאקים בתמורה להבטחה לריפוי המחלה

למעלה