שמעתם על אנציקלופדיה חרדית ? או !

שמעתם על אנציקלופדיה חרדית ? או !

אז יש , והיא קיימת בבסיסה מ-1793 שאז כתב הרד"ק (רבי דוד קמחי) את הספר "מכלול" שהיא אנציקלופדיה קטנה.

כעת החליטו להקים "מכלול - אנציקלופדיה יהודית ברוח התורה", כאשר הם לוקחים את ויקיפדיה שאמינותה מוטולת בספק לגמרי , ומוחקים כל מה שלא מתאים לאנשים חשוכים, וכך בעצם הם כותבים את ההיסטוריה בהיבט החשוך, בלי שום קשר למציאות.
אם לא מתאים להם מחקו.

למשל את היחסים בין גולדה ודוד רמז, מחקו.
לא קיימת תמונה שלה - "חסרה כאן תמונה המתאימה להופיע במכלול".
היא היתה במפלגת מפא"י שהיא המערך הראשון
ואחר כך במפלגת העבודה שהיא המערך השני.....

נשים מפורסמות רבות כלל לא מופיעות שם, ואלךו שכן רק מעטות מאוד מוצגת גם תמונה שלהן (למשל שקד.....)

לוחמות בפל"מח ובמחתרות אחרות לא קיימות,
אפילו אחת כמו הדסה למפל שהקריבה את חייה בקרב על לטרון, כתוב "הדסה למפל ישראל 1929-1948" וזהו.
נשים ראשי ערים או באוניברסיטה, אין

אני מחפש את "מחזור המים בטבע" ונשאל אם כוונתי ל-"מחזור המים בטבת"...

מופיעה בהרחבה "תורת הגמול", בתמצית, אם יורד גשם על הטובים, גם הרעים נהנים כדי שעונשם בגיהנום יהיה כבד יותר.....

תפילת הגשת היא תפילה שמתפללים לרדת הגשם בשנה הבאה (!!!)

למה מספרים לנו שהחבר הדמיוני נמצא בכל מקום?
שם כתוב שהחבר הדמיוני פועל לפי מה שהוא רואה, לא רואה לא פועל...

כמצובן שהחבר הדמיוני לא יכול לעשות כרצונו, אלא גם הוא פועל על פי כללים מסויימים.
הבנתם?
החרדים קובעים גם את התנהגותו של החבר הדמיוני.....

חוץ מזה, שהם כבר עוסקים בזה מספר שנים, כיוון שיש הרבה חומר שצריך לעוות בהם את המציאות למה שמתאים להם, לאו דווקא האמת.

אז הנה, לא ידעתם שהחרדים טורחים כבר שנים ליצור כביכול אנציקלופדיה יהודית לפי התורה, הם מכנים אותה "וויקי" ואפילו בחרו סמל הדומה לסמל של ויקיפדיה.

רואים שאתם עוד לא יודעים כמה באמת פועלים החרדים נגד החילוניים ונגד המדינה כשהמטרה המקודשת היא מדינת הלכה.....

מינהר

New member
יופי להם. טוב שאינם משכתבים את התנך.

והמשנה. דבורה היתה? שלומציון המלכה היתה??

נימה3

New member
ליאור שליין בגב האומה סיפר על

הויקיפדיה הזאת וגם הראה דוגמאות מתוך הספר. אין גבול לטמטום וזאת עושים אנשים "מכובדים" ורציניים. איך אנחנו יכולים להתגונן נגד זה. הם הולכים ומתרבים.

ועוד איך משכתבים את התנ"ך

בספר דניאל נמחק פרק 13, שם מסופר על שני אנשים "מכובדים" שדרשו מאשה נשואה לשכב איתם, ומשסרבה, העלילו עליה כאילו שכבה עם בחור צעיר. (הם מאוזכרים גם בירמיהו באופן כללי).

היכן הספר "יהודית"? יש יותר מידי נשים גיבורות?

סיפור בנות צלפחד במקורו דורי 1200 לפנה"ס (התנ"ך נכתב 700-1000 לפנה"ס) , אז הוסיפו את החלק האחרון שהוא נגד נשים פאר-אקסלנס.

מספרים לכולם שעשרת הדיברות הן אלו שלמעשה נשברו ומתעלמים מהנכונים. הבעיה ששטיפת המח מתוכננת מול אלו שרוצים שידעו דבר אחד ולא אחר. לעובדות אין שום קשר לסיפורים.

מעל כל זה, מיליארדים של פרשנויות הזויות בעצם לא מתייחסות לתנ"ך כאל ספר קדוש כביכול, כי סך כל הפרשנויות למעשה ביטלו את תוכן התנ"ך והשאירו רק שלד.
מה אתם חושבים שלומדים בישיבות או לומדי הקבלה אלק ? רק את הפרשנויות ומה אמר רבי זה ומה אמר רבי אחר שככל שיש יותר רבנים יש יותר פרשנויות על כל דבר , והמקור נעלם בים ההבלים.

איך אפשר לכבד את התנ"ך כאשר עבדי המאמינים לא מכבדים בו ???

נימה3

New member
מאחר, התנ"ך לא צריך להיות נחלתם של דתיים בלבד

כל מי שרוצה ומוצא ענין רשאי וזכאי ויכול וכדאי שיעסוק בתנ"ך ובעובדה כל אותם אלפים שאתה מגנה, אכן מוצאים לנכון לעסוק בתנ"ך ומוצאים בו ענין רב.
בקיבוץ שלנו שנים היה לנו חוג לתנ"ך , הרבה חברים נטלו חלק. אני מאד נהניתי.

שלושה דברים:

א.
התנ"ך היה צריך להיות המיתולוגיה היהודית כמו שלכל עם יש מיתולוגיות, עם יחס בהתאם, ולא להפוך אותה כבסיס לדת.
ב.
אף אחד בעולם לא מוסמך לפרש את התנ"ך וכך לכל מילה יש 70 פרשנויות, רובן הזויות לחלוטין. שלא לשכוח: מומצאות.
ג.
התנ"ך היה צריך להיות למעשה ספר ההיסטוריה של עם ישראל בזהירות הנדרשת, אבל כל זמן שדתיים כותבים אותו (החל מהאלף הראשונה לפנה"ס) ברור שלא נקבל היסטוריה, אלא ספר "מטעם". (לא יתכן בשום אופן שיכתבו את התנ"ך 1000 לפנה"ס, ויספרו מה היה החל מ-0 לספירה היהודית ועד אז , זה קישקוש).
גם כספר חוקים הוא לקוי מאוד כיוון שיש בו חוקים רבים שבמקום לעסוק באנשים, עוסקים בהשתעבדות ושטיפת מח של החבר הדמיוני.
ד.
התנ"ך כספר פלילי הוא בהחלט מענין לקרוא את כל העלילות שבו ועבירות מכל הסוגים האפשריים, ובהחלט, אם הייתי נופל לאי בודד והיה מותר לי לקחת רק שני דברים, אז זה כמובן: התנ"ך (שלי 1384 עמודים) ולדרמן.....
ה.
אני לועג, לא מגנה, לכל אלו המאמינים בהבלים כאילו אלו עובדות, וכל אלו שממציאים את "אלוהים אמר","אלוהים רוצה", זה עלוב ונלעג, כאילו לכולם יש סיג ושיח עם החבר הדמיוני שאמר להם מה הוא רוצה שיעשו ומה אמר להם.
והם אפילו לא חושבים על זה כמה הם מטופשים כשאומרים זאת.....

ויותר מזה זועם, שהנחותים הללו עושים הכל על מנת להשתלט על החיים הפרטיים שלי ועל החיים הציבוריים ועל המדינה בכלל, ואין ספק שהם מצליחים בזכות הפוליטיקקים שחושבים רק על - כיסם, כוסם וכיסאם.....

וזה לא הולך להשתנות - "עם האוכל בא התיאבון"... ויש להם תיאבון עצום לטרוף את החילוניים ואת המדינה החילונית והדמוקרטית.....

מינהר

New member
שפירא, כשנביאי ישראל דיברו על צדק חברתי

ועל זהירות מדינית, מתוך דאגה לגורל העם, הם השתמשו בשם אלוהים. ואין לראות זאת לשלילה.
בימינו באמת כל פשפש מדבר בשם אלוהים. זה שונה.

למעלה