שמעתם על הצאצא של רבי שמואל אלקבץ?

שמעתם על הצאצא של רבי שמואל אלקבץ?

שמעתם על הצאצא של רבי שמואל אלקבץ, מחבר ה'לכה דודי' שאמו התחתנה עם ערבי (כאן בארץ, הבן של מוכתר הכפר) והוא גדל כמוסלמי לכל דבר וכיום הוא אברך בישיבה? הסיפור שלו פורסם במוסף קולות של עיתון בקהילה של יום שישי האחרון. זה מדהים איך ה' יתברך מגלגל את העיני'ינים...הנה גם אחד שאמא שלו החליטה להתחתן מרצונה החופשי עם ערבי ולגדל את ילדיה כמוסלמים לכל דבר מבלי שישמעו בכלל שאמא שלהם יהודי'ה, ה' יתברך מוצא את הדרך להחזיר גם את אלה אליו הביתה. וקוריוז קטן על מה שהוא סיפר מעברו המוסלמי: "ככל ההתקרבתי ליהדות גיליתי עד כמה אומות העולם גונבים מתורת ישראל", מדגיש י'הודה אלקבץ נקודה שהרעישה אותו כל פעם מחדש. "באחד הימים הראשונים שלי לשהותי בישיבה, רציתי להודות לאברך יקר שעמד לצדי ועזר לי. טיילנו ליד הישיבה ואז אמרתי לו: אני רוצה לספר לך סיפור שסיפר לי השייח'. סיפור אמיתי שאירע לפני אלך ומאה שנה. יום אחד התהלך 'החליפה' של מוחמד במדבר. הוא היה רעב צמא ועי'יף. מרחוק ראה עץ הוא התקרב אליו. היה זה עץ תמר. הוא ישב תחתיו ונהנה מפרותיו. לפני שקם ללכת כאות הכרת תודה פנה אל האילן ואמר לו: אילן, אילן, במה אברכך. שכל פירותיך יהיו מתוקים? הרי מתוקים המה. שצילך יהיה נאה? הרי הוא נאה. אברכך אפוא שכל הנטיעות שיצאו ממך יהיו כמותך. "עם תום הסיפור שבפי, רץ האברך והביא מסכת תענית, פתחה בדף ה' עמוד ב' והראה לי את הסיפור הידוע שנכתב לפני אלפי'ים שנה.

אופס, אתה צודק סליחה ../images/Emo9.gif

לאחי קוראים שמואל וחשבתי עליו בזמן כתיבת ההודעה

למעלה