שמעתם על ``חלת מפתח``?

שמעתם על ``חלת מפתח``?

ישנה סגולה בשבת הראשונה לאחר חג הפסח לאפות חלה בצורת מפתח, ``מפתח הפרנסה``.. אתמול בלילה אפינו 3 קילו חלות רעייתי עשתה הפרשת חלה, סיימנו ב..2:00
 
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מקווה שתהיה לך פה שהות נעימה
 
תנסי את זה

1 ק``ג קמח. חצי כוס שמן. 5 כפות סוכר (אפשר יותר) 2 כפות שטוחות מלח. 3 כפות שמרים. 1/2 כוס מים פושרים. שופכים הכל לקערה של המיקסר, (רצוי שהשמרים לא יגעו בסוכר ובמלח) לשים כ 6-7 דקות, מניחים לתפיחה כ 10 דקות, לשים שוב, מניחים לתפיחה שעה ויותר, קולעים לחלות או לחמניות. מורחים ביצה ושומשום. מכניסים לתנור על 200 מעלות (רצוי טורבו) עד שהחלות מוכנות. כשמוציאים מהתנור לכסות עם מגבת עד שהחלות יתקררו. בהצלחה רבה..
 

חנהפ

Active member
אין בעיה אם השמרים נוגעים בסוכר

הרי סוכר נחוץ לתהליך התסיסה, כדאי שהשמרים לא יגעו במלח. 1/2 כוס מים על 1 ק"ג קמח? תמהתני
 
למעלה