שמעתם על מכון בייקר?

רינת1200

New member
שמעתם על מכון בייקר?

הבנתי שמטפלים בילדים (או יותר בהורים שלהם?) עד גיל 3.
אשמח לדעת אם למישהו/י יש ניסיון או מידע עליהם..

TikvaBonneh

New member
מומלץ

זו הדרכת הורים שאתם מגיעים עם הילד ומשחקים איתו, המרפאה בעיסוק מצלמת אותכם, ובשבוע לאחר מכן אתם עוברים יחד איתה בלי הילד על הסרט והיא מדריכה אותכם מה לשנות, במה להמשיך, את מה להדגיש. ממש הדרכה אפקטיבית. וגם כיף להורים ולילד. זה בשיטת DIR

TikvaBonneh

New member
לא, זה נמשך כמה חודשים

לא זוכרת כמה בדיוק.
בזמנו זה היה 150 ש"ח למפגש, וקיבלנו החזר מקופת חולים לא יודעת כמה זה עכשיו. כיום גם יותר קשה לקבל החזרים צריך להראות שאין תורים אצל מרפאות בעיסוק שעובדות עם קופת חולים

אורית256

New member
מכון בייקר

היה לנו ניסיון איתם, את יכולה לקרוא על השיטה שהם עובדים לפיה הנקראת dir או "floortime", בהשוואה לשיטות טיפול אחרות לדעתי הגישה שלהם יחסית בסדר, אבל יש שתי נקודות שלדעתי כדאי לך לשים לב ולברר עם עצמך ואיתם אם תלכו על זה:
1. יתכן שיאמרו לכם בשלב כלשהו משהו כמו שאם ילד בוכה לא לתת לו מה שהוא רוצה, כדי שלא ילמד שבכי או סצינה זו דרך להשיג דברים, לדעתי ומניסיוני הפרטי יש בעייתיות כלשהי כשבאים לילד בגישה הזו מבלי לשקול כל מקרה ותרחיש לגופו.
2. אם הם עדיין מצלמים את ההורים והילד כחלק מהתהליך: לנו אמרו בסוף המפגשים שהצילומים נשארים ברשותם אבל רק סטודנטים מורשים לצפות בהם כחלק מהלימוד. לי באופן אישי זה מאוד מפריע עד היום וגרם לי להתחרט על כל התהליך, לדעתי אפילו אם מדובר בסטודנטים בלבד עדיין יש כאן משהו מאוד בעייתי אם זה לא מתאים למשפחה. בתקופה כשעבדנו איתם היינו הורים מבוהלים ומודאגים וממש בתחילת הדרך האיבחונית והטיפולית ולכן לא היו לנו הידע והראש לעמוד על שלנו בנושא הספציפי הזה אלא רק בדיעבד התחרטתי על כך מאוד. אני חושבת שזו נקודה שכל הורה, במיוחד ההורה שנמצא בשלבי הגילוי הראשונים שילדו בספקטרום, יקח לתשומת ליבו אם נושא כזה חשוב לו אז לא להכנע ולהסכים לדרישות כאלה מצד אנשים מקצועיים שעובדים איתם.

רינת1200

New member
היי :)

תודה לך.
אני רוצה לציין שאנחנו אצל מרפאה בעיסוק אחת לשבוע כבר כמה חודשים, והיא עצמה עובדת בעקרון בשיטת DIR. גם היא מצלמת את הטיפולים - בשבילה ובשבילנו, והבטיחה לנו ששום דבר מצולם לא מועבר ולא מוצג לאף אחד. זאת נקודה חשובה שאת מעלה ואני שמחה שכתבת את זה - אברר איתם.
מעניין אם יהיה להם מה לחדש לנו, אחרי תקופה שאנחנו כאמור מתנסים בשיטת הטיפול הזאת.
לגבי הבכי - אני מסכימה איתך לגמרי שכל ילד וכל תרחיש לגופו. יש מצבים שהבכי ממש שובר לי את הלב ואני מרחמת ומוותרת. במיוחד כי אני יודעת שמדובר בילד רגיש במיוחד. יש במקרים שלא מוותרים - כי יש סיבה אמיתית לא לוותר ולכן אני מחזיקה את עצמי חזק גם כשיש בכי...
אגב בכמה מפגשים את היית? ומה העלויות?

למעלה