שמעתם על שינויים ברישוי הקטנועים?

guyyiftach

New member
שמעתם על שינויים ברישוי הקטנועים?

לפי מה שאני שמעתי ממספר אנשים, ב 1.10 יחול חוק חדש האומר כי המינימום הוא רשיון של 125 סמ"ק. מה שאומר שכל בעלי רשיון ה 50, יקבלו 125 אוטומטי. מישהו יכול לאשר?

yuvalfra

New member
כן

שמעתי אותו דבר, אבל הבנתי שזה יהיה לא רק מוגבל על 125 סמ"ק אלא כל כ"ס של הכלי. אם אני זוכר נכון זה היה 30 או משהו כזה? אבל לא בטוח אז שמישהו יתקן אותי אם זה לא :) אבל אתה בטוח שזה יהיה תקף ב 1.10 ?? כי אני עוד שבוע עושה טסט על 50 וכבר תכננתי לקנות 50 סמ"ק, אבל אם המגבלה היא 125 אז אולי כדאי לשקול שוב...

yuvalfra

New member
בעצם זה היה 14 כ"ס אני חושב...

אבל שמישהו יתקן אותי!

guyyiftach

New member
אני לא בטוח בדבר, כמו שאמרתי

זה דברים ששמעתי מאנשים (המוסכניק שלי, ואיש הגרר) בכל מקרה, אפשר להתקשר למשרד התחבורה כדי לוודא. לפי מה שהבנתי, רשיון ה 50 סמק יהפוך ל 125, ככה שזה שמבחינת הרשיון שאתה עושה זה לא משנה, אבל חבל לקנות 50 סמ"ק אם אתה רוצה משהו יותר רציני.

orofek

New member
התקשרתי כרגע למשרד הרישוי

ואמרו לי שכגע אין חוק כזה. מה שאומר שייקח הרבה זמן עד שייכנס לתוקף (אם בכלל), כי יש בעיות עם אלה שיש להם אופנוע של 500 סמ"ק עם רישיון עד 500 ואם השינוי ייכנס לתוקף הרבה מהם לא יוכלו לרכוב על הכלי שלהם בגלל כוח-הסוס שלו....

אורי-

New member
שירכבו בסל"ד נמוך .

וברצינות - צפויה מעין תקופת הסתגלות לחוק , שתאפשר גם לבני 18 , כנראה , להחזיק את הכלי שברשותם , ורק אותו. כמו כן יהיה פרק זמן שבו אפשר לשדרג רשיונות של עד 500 לרשיון בלתי מוגבל , וזה עם מבחן שליטה בלבד. (למי שלמד רכיבה על 500 כל שהו - יש סיכוי שגם את מבחן השליטה הוא יעשה על אותו כלי ששימש אותו לרשיון של עד 500)

למעלה