שמעתם פעם על דיסקלקוליה?
מעכשיו זה רשמי , אני דיסוגרף
לפי הבדיקות זיהו אצלי בעיה שפתית , שבאה לידי ביטוי בכתיבה קולקלת . נכון , יש לי שגיאות כתיב , בעברית פחות ובאנגלית הרבה יותר (לא שזה פלא ..) ואולי יש לי בעיה כלשהי , אך למען הסר ספק : אני מאמין שהייתי יכול להתגבר על שגיאות הכתיב בעבודה קשה ומאומצת של שינון והקפדה . כל הטרנד הזה של זיהוי בעיות דידקטיות ומתן הקלות והתעלמויות הוא יחסית חדש . היום אפשר להגיד שליותר מחצי מהאוכלוסייה יש לפחות בעיה דידקטית אחת , מדיסלקציה ועד בעיות קשב וריכוז . הזיהוי והגילוי היום פתוחים לציבור ויש מודעות רבה . השאלה כמובן היא עד כמה הממצאים נכונים או יותר חשוב , עד כמה הם נחוצים . או שיש הגזמה מופרעת ביחס מתן התארים(דיסלקט , בעל OCD , דיסקלקוליה וכו') כאשר מעולם לא היו ולא נבראו בעיות בחלק כה גדול באוכלוסייה , או שתמיד היו הבעיות אך רק בזמן האחרון הן במודעות וזוכות לפטורים ולהתייחסויות מיוחדות. כך או כך , אני אישית לא רואה בדבר ההקלות ומתן היחס כדבר מבורך . או שזה לא קיים (ויכול להיגרם מתזונה לא נכונה שכוללת המון סוכר, מחינוך בבית מוטעה וכן הלאה) או שזה קיים אך אין טיפול באמצעות מתן הקלות פותר את הבעיה , אלא מוריד את הרף וגורם אולי נזק רב יותר. מה אתם אומרים , המודעות היום לבעיות דידקטיות הוא מוצדק ונכון או שלא היה ולא נברא? אה כן , ומי שלא ידע - דיסקלקוליה היא קושי בלמידת מת'.
מעכשיו זה רשמי , אני דיסוגרף