שמעתם שהמסלול במכללה האקדמית אשקלון הוסמך?

שמעתם שהמסלול במכללה האקדמית אשקלון הוסמך?

קראתי באתר האינטרנט שהחוג לפסיכולוגיה אושר למתן תואר ראשון (B.A) במכללה האקדמית אשקלון.
אחרי בירור שערכתי, הבנתי שזו עבודה בקבוצות ממש קטנות.

מה דעתכם?

זה מה שמצאתי באינטרנט.
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4254106,00.html

וגם באתר של המכללה:
http://www.ash-college.ac.il/?cmd=ashkelon.175

aristoTALI1

New member
ומי שלא מתקבל לאוניברסיטה וכן למכללה?

ויכול להצטיין במכללה,
ולקבל ציון גבוה במתאם,
ולהרשים בראיון האישי,
אין לו אותם סיכויי קבלה לתואר שני כמו של מישהו שלמד באוניברסיטה?
חשוב לי לדעת אם, כמו שכתבת, "תואר של מכללה" נחשב פחות טוב כי זה עניין של מוניטין ותפיסה, או כי מי שלומד במכללה קרש הקפיצה שלו פחות טוב?

אשמח לקבל תשובה

ofir_y

New member
אין ספק שיוקרת מוסד הלימודים משפיעה.

ומי שלמד במכללה נק' הפתיחה שלו לא טובה כמו מי שלמד באונ'.
ויותר מזה, מי שלמד במכללת אשקלון לא תהיה לו אותה נק' פתיחה כמי שלמד בIDC.
אי אפשר לדעת כמה בדיוק זה ישפיע, אבל כמובן שגם בוגרי מכללות מתקבלים לתואר שני. זה לא שחור לבן, פשוט סיכויים קטנים יותר.

aristoTALI1

New member
אז אם "מסלול האוניברסיטה" חסום אצלי

ונותרתי רק עם "מסלול המכללה", כל שנותר לי לעשות הוא להצטיין, לצבור נסיון, להצליח במתאם ובראיון האישי והתואר השני יהיה אפשרי גם עבורי. לא?

aristoTALI1

New member
למה לאונ׳ הפתוחה יש עדיפות על מכללה?

לא יודעת, מרגיש לי קצת מנוכר... אני גרה בכפר יונה, וביררתי ברופין והמקום נראה לי כפרי ונחמד ושהאוירה תהיה יותר טובה. בפתוחה זה גם שלוש שנות לימוד? ועדיף לבחור בפתוחה ולא במכללה רק בגלל יוקרה? אם נראה לי שאני אצטיין יותר ברופין, זה לא יקדם אותי יותר לתואר השני? יכול להיות שהשאלות שלי הם של צעירה פעורה, אבל יש לי עוד קריטריונים חוץ מהיוקרה של מוסד הלימוד. האם אני תמימה?

ofir_y

New member
למה? בקצרה - ככה

לאונ' יש שם טוב יותר משל מכללה. אין טעם להכנס כרגע לסיבות, זו עובדה.
בזמנו ביררתי בכמה מקומות לגבי היחס לבוגרי הפתוחה -
אני מכיר 2 מגמות מחקריות (במדעי המוח והקוג', מסלול ישיר לד"ר) שנתנו פקטור לבוגרי הפתוחה, ובטכניון ראש המגמה אמר לי (מבלי ששאלתי בכלל) - "יש לנו נסיון מצויין עם בוגרים של הפתוחה". אלה 3 המגמות שביררתי בהם, ואלו היו התשובות....

מה שאת שואלת הוא בעצם אם עדיף להיות זנב לאריות או ראש לשועלים, ואין לזה תשובה ברורה. אם תצליחי להוציא באו"פ 85 וברופין 90, אז כנראה שעדיף לך רופין (כי עם 85 כנראה שלא תוכלי בגלל להגיש מועמדות), אבל את זה אי אפשר לדעת מראש.

זה שיש לך עוד קריטריונים חוץ מיוקרת המוסד זה לגיטימי. לגיטימי בעניי לבחור במוסד יוקרתי פחות בשביל חיי חברה טובים יותר, או סתם כי הוא קרוב לבית וזה יותר פרקטי מבחינתך.

נירה 11

New member
תשובה לאריסטו (רופין)

רופין מכללה מצוינת, הרבה ממשיכים משם לתארים שניים בתחום הפסיכולוגיה. הלימודים שם ממש לא קלים אבל מכינים אותך שם היטב לתואר השני.

למעלה