שמעתם שסרבו לקחת תרומת דם מח"כית אתיופית?

יוליקה

Member
מנהל
שמעתם שסרבו לקחת תרומת דם מח"כית אתיופית?

פנינה תמנו-שטה ביקשה לתרום דם וסרבו לקחת ממנה בטענה שהדם שלה שונה!!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4464161,00.html

אני המומה ומזועזעת מעצם המעשה אבל הם ממש דבילים... הכוונה לאנשי מד"א... הרי גם אם חשבו שהדם שלה שונה... ככה עושים בכנסת ישראל??? הייתם לוקחים ממנה מנת דם כמו כולם ושמים בצד... אף אחד לא היה יודע וזה בכלל לא היה מגיע לכותרות... טוב עשה יו"ר הכנסת שהפסיק את ההתרמה!

יוליקה

Member
מנהל
נחמן שי דורש חקירה

ח"כ נחמן שי (העבודה) פנה למנכ"ל מד"א, אלי בין, ודרש לחקור בדחיפות את האירוע בכנסת שנחשף ב-ynet, שבמהלכו נאסר על ח"כ פנינה תמנו שטה לתרום דם משום שהיא אתיופית.

במכתבו ביקש ח"כ שי לבדוק מהי מדיניות מד"א ביחס לתרומת דם מאזרחים ממוצא אתיופי ולדווח לו על הממצאים בהקדם. "הדם של כולנו אדום וכאן לא יהיה הבדל בין דם לדם", אמר ח"כ שי.

EFFE 7

New member
אני לא מבינה מה הבעיה - הרי כל תרומת

דם עוברת בדיקה ואני מקווה מחמירה לראות
אם אין חו"ח מחלות לאותו אדם.
למה להפלות - בידקו את דם האתיופית וראו אם
הכל בסדר.

יוליקה

Member
מנהל
אמרו לה שהתרומה שלה לא לשימוש!!

השפילו אותה כח"כ ולכן סולקו מהכנסת!!
המתרימים היו דבילים וחסרי טאקט!!

השפילו אותה כאדם

הרוצה ומוכן לתרום, בשל מוצאה.

בשל היותה ח"כ האפליה הזו תופסת תהודה כפי שהיה לפני מספר שנים כשפורסם התקשורת שתרומות דם של יוצאי אתיופיה מושמדות.

עמיקם10

New member
האיידס הגיע מקופים..ומתי פותחים ערוץ

מיוחד לגאווה..כי התקשורת מתעסקת בהם 50 אחוז כשהם 10-15 אחוז.מי חי עם מי ומי מעדיף מה. אני מעביר- ואשתי אומרת שאני בפעם הבאה אצביע לבית הלאומי.
אז אחזור לאיידס שזו אחת מדרכי הטבע- לדאוג להקטנת האוכלוסיה. קוראים לזה חוק מלטוס..שפיתח תיאוריה שהעולם והטבע דואגים לשרידותו.
ובקשר לתרומת הדם-בעבר- התרימו וזרקו את הדם. פעם אשתי נגעה בטיפה.בזמן ההתרמה-.והזמינו אותה לבדיקות..מיידיות.
מ.ד.א פיתח נוהלים..וככה זה נראה.
ומי שלא הבין מה כתבתי..אני מוכן לתת הרצאה..עם תרגום לשפת הסימנים.

למעלה