~שמע ישראל קונצרט חזנות בין לאומי~

~שמע ישראל קונצרט חזנות בין לאומי~

בהשתתפות החזנים יצחק מאיר הלפגוט, יעקב מוצן, ישראל רנד, בליווי מקהלת החזנים הסימפונית "יובל" מנצח: ד"ר מרדכי סובול. האירוע יתקיים בתאריך כ` בסיוון תשס"ד (9 ביוני 2004) בשעה 20:30 בככר גטו ורשה ביד ושם הר הזיכרון, ירושלים. הפצת כרטיסים ראשית: ירושלים: בימות-רחוב שמאי 8 או בקלעים רח` שמאי 12. ת"א: קסטל רח` אבן גבירול 155. האירוע בחסות משרד החינוך, יד ושם, עיריית ירושלים ומשרד התיירות.

ועוד קונצרט...

בהשתתפות החזנים חיים אדלר, אהרן שלמה וייסמן, דוד ויינבך ובהשתתפות מקהלת שירת מודיעין בניצוחו של יענקלה רוטנר ומקהלת הילדים הירושלמית שע"י האגף לתרבות תורנית. ניהול מוסיקלי: מנחם בריסטובסקי. בע"ה יום שני י"ח סיון תשס"ד במוסד הרב קוק רח` מיימון 1 בשעה 20:30. מכירת כרטיסים במחיר 15 שקל החל מהשעה 19:00 בכניסה לאולם. הכניסה לאולם בשעה 20:00.

עולם החזנות משתלט על כל המוזיקה...

אם בהתחלה חשבנו שפעם בשנה נשמע על קונצרט חזנות נראה שטעינו. עולם החזנות גובר על המוזיקה החסידית הרגילה אם פעם היה הופעת חזנות פעם בשנה הרי שהיום כל שבוע יש הופעת חזנות כזאת או אחרת. וכיום במצב הקשה של הופעות חסידיות בארץ קשה שלא להתקנא בעולם החזנות שהגיע לכזה מצב טוב. נקווה שמרדכי סובול יתחיל לטפל גם במוזיקה החסידית ולא רק בחזנות.

שלום25

New member
הסיבה שמריצים...

כ"כ הרבה הופעות בחזנות מאוד פשוטה,מפני שאנשים מוכנים לשלם כסף. מה שלא קורה כ"כ בשירה חסידית בהופעות.

תירוץ דחוק...

לא נראה לי שזאת הסיבה. מה כל אוהבי החזנות הם עשירים כגייטס וכל אוהבי המוזיקה החסידית הם עניים ורשים המתהלכים עם קופת פח באיצקוביץ?

שלום25

New member
חחח...

אלא הסיבה היא גם שמוזיקה חסידית שומעים כל היום ברדיו, ובלי קשר ועובדתית אנשים הורגלו או לא, לא לשלם הרבה כסף להופעות מ"ח. ובחזנות העובדה היא שכן משלמים והרבה. וגם קהל היעד נכנס גם לאוכלוסיית הדתיים המודרניים שלא כ"כ קשורים למ"ח בשאר ימות השנה, ומרגיעים את מצפונם בהליכה להו"חז. וגם בציבור אנ"ש מוכנים לשלם 20 ש"ח ולא כ"כ מעניין אותם כנראה מ"ח.

נו נו התירוץ פחות דחוק...

אבל בתכלס אני לא מבין מדוע רק בחול המועד למיניהם מתקיימים הופעות ובשאר השנה לא.

מתנדב

New member
לדעתי, זה טוב שאין הופעות באמצע

השנה, גם כך בחול המועד הפריצות, והשעות הקטנות של הלילה שחוזרים הביתה, ואחרי זה איך הבנים יקומו לישיבות? ולא רק זה אלא זה ביטול תורה של יום שלם, כי צריך לצאת מהישיבה מהבוקר בכדי להגיע לשם הראשון, ואחרי זה חייבים להשאר עד הסוף, וחוזרים מאוחר והולכים לישון מאוחר וקמים יום למחרת מאוחר, וככה מתגלגל הגלגל, ואותו הדבר גם אצל הבנות...

מתנדב

New member
שלום, אני מכיר אנשים

שכן רוצים ללכת דווקא להופעות, כי בדיסק הם שומעים, ואילו בהופעות הם רואים live, והרבה אנשים מוכנים להשקיע את ה 30 שקל העלובים בכדי לראות אותו שר ב LIVE...

אכן לאחרונה עקב חזנים צעירים וחדשים

החזנות חזר להיות באופנה ובגדול. ותרם לכך לא מעט החזן העולמי הלפגוט. ואם אתה מודאג אז דע לך שגם התקופה הזאת תעבור

שיSY

New member
הבנתי

ששבוע אחרי זה יש גם בהיכל התרבות איזה קונצרט מהסוג הזה, לא?

Rצינית

New member
הקונצרט הנ"ל לא כתחליף לפסטיבל

המתקיים בכל שנה בתאריך הזה?

Rצינית

New member
לא!כוונתי לפסטיבל בהפקת יובל...

אולי טעיתי בשם.נו...ערב שירה תחרותי כזה-10 זמרים ואחד מתוכם עולה לשלב הגמר.שנה שעברה נראה לי לקח מושקוביץ. זה לא נקרא פסטיבל? שהשנה לא התקיים ושמעתי כי במקומו יפיקו קונצרט.

את מתכוונת לפסטיבל הזמר החסידי?

אז אכן הוא לא התקיים השנה ואכן אמרו שיתקיים במקום זה מופע חזנות אבל אין לי מושג עם מדובר על זה.

למעלה