שמע לא ברור במחשב אחרי שחזר מתיקון

michal761

New member
שמע לא ברור במחשב אחרי שחזר מתיקון

שלום,
שמתי את המחשב שלי בתיקון מאחר והיה מאד איטי ונתקע לפעמים. המחשב חזר מתיקון אחרי שהטכנאי אמר לי שהוריד הרבה דברים מיותרים (משהו כזה), וירוסים שהיו, פירמט והתקין מחדש. המחשב עכשיו אכן עובד פחות לאט (מחשב בן 8 שנים אז לא מצפה שיהיה מאד מהיר).
בכל אופן, לפני ששמתי בתיקון, שמעתי מצוין שירים ביוטיוב, שמע חד וברור, ועכשיו שהמחשב חזר, שומעים לא משהו בלשון המעטה, ובהחלט הצליל לא חד. התקשרתי לטכנאי והוא אמר שהוא רק פירמט, שלא נגע בכרטיס קול / רשת ושכנראה לפני הפירמוט הייתה איזו תוכנה של מוסיקה שעשתה את המוסיקה יותר חדה. אני לא הורדתי כזו תוכנה אי פעם. האם למישהו יש רעיון מה קרה, ויותר חשוב, מה עושים עכשיו כדי שהשמע יהיה תקין?
המון תודות !

einat162

New member
השמע בעייתי גם באוזניות? או רק ברמקולים ?

איזו מערכת הפעלה מותקנת עליו כרגע?

michal761

New member
תודה על התגובה. מסתבר שבאוזניות לא שומעים בכלל.

והאוזניות תקינות.
איך אני בודקת איזו מערכת הפעלה יש לי? המון תודות !

einat162

New member
אני ממליצה לך לקחת את המחשב לתיקון - או לקרוא לטכנאי *אחר*)

אם הבעיה היא בדרייברים (מה שנשמע ככה), ואת לא יודעת מה מערכת ההפעלה אצלך, עדיף שתתני למישהו אחר לבדוק מה קורה שם.

אולי מדובר במחסור בזיכרון RAM

יתכן שכעת מותקן הדפדפן החדיש ביותר, מה שאולי גורם לצריכת זיכרון RAM גדולה יותר לעומת קודם. לכן גם הצליל נשמע מקוטע / מקרטע. במילים אחרות, יתכן שמדובר במחסור זיכרון RAM.

אם לדוגמא אתה שומע מוזיקה דרך ה MEDIA PLAYER, והמוזיקה נשמעת נקייה ורצופה, זה מעיד שהכל תקין מבחינת תוכנה / דרייברים.

הייתי מציע בשלב ראשון, לוודא שהדרייבר אודיו אכן תואם לכרטיס קול במחשב.
אפשר גם להתקין דרייברים מעודכנים בעזרת תוכנת DRIVER BOOSTER, שמעדכנת דרייברים שאתה בוחר ומסמן לעדכן / להתקין.

michal761

New member
גם כששומעים מוזיקה דרך ה- MEDIA PLAYER לא שומעים טוב

אז זה אומר שלא הכל תקין מבחינת תוכנה או דרייברים?
איך אני מוודאה שהדרייבר אודיו אכן תואם לכרטיס קול במחשב? אני מאותגרת טכנית. או שפשוט אתקין דרייבר מעודכן באמצעות התוכנה שהצעת?
ואם מדובר במחסור זיכרון RAM אז מה עושים?
&nbsp
תודה רבה !!!

הייתי מציע להתקין דרייבר מחדש

את אומרת שאת מאותגרת מבחינה טכנית, מה שמאוד מקשה על כל הצעה.
כדאי קודם להסיר את הדרייבר קול המותקן כעת לפני התקנה דרייבר מחדש, אבל אם את לא מזהה בדיוק במה מדובר, זה לא קריטי.

יש באינטרנט המון מדריכים בכתב ובסרטונים שמסבירים איך להתקין דרייבר קול חדש, גם למתחילים ( קישור למטה ).
אם הנושא גדול עלייך או שלא מתאים לך כרגע ללמוד את הנושא, את יכולה להיעזר ב DRIVER BOOSTER החינמית שתעשה עבורך את העבודה.
יש גם סרטונים שמסבירים איך להיעזר בתוכנת DRIVER BOOSTER. אם זה חיוני עבורך, חפשי בגוגל how to use driver booster. אבל לדעתי אפשר להיעזר בתוכנה גם ללא שום ידע מוקדם.

https://www.google.co.il/search?q=h...UqRBUIHYA8A_cQ_AUICSgA&biw=1024&bih=649&dpr=1
https://www.iobit.com/en/driver-booster.php

michal761

New member
אוקיי, תודה רבה !

למעלה