שמפו לחתולים

יאיר1213

New member
אשמח להמלצה לשמפו טוב אך לא יקר מדי עבור החתולה שלי.

נתקלתי בשמפו הזה, מישהו מכיר אותו? הוא מתאים לחתולים? 7290107166843_100520211434051.jpg

דגלמנגל

Well-known member
נתקלתי בשמפו הזה, מישהו מכיר אותו? הוא מתאים לחתולים?
7290107166843_100520211434051.jpg
'סתכל מה כתוב על הבקבוק. אנ'לא יודע לגבי ציטרונלה, אבל כשרוצים להרחיק חתולים ממקום מסוים, נגיד כורסה אהובה, די לטפטף טיפה-שתיים של שמן אתרי אקליפטוס על הכרית. כעת חשוב כמה החתולה תודה לך על שטבלת את כולה בריח אקליפטוס...
בכלל, חתולים אוהבים את האין ריח של מוצרים, או לכל היותר את ריחם הטבעי של החומרים, כדי שיוכלו למרוח עליהם את הריח שלהם. גם את כלי האוכל והמים שלהם, עדיף לרחוץ בחומרי ניקוי נטולי ריח.

יאיר1213

New member
אתה בטוח במה שאתה כתוב? קצת לא מסתדר לי בהתחשב שרוב הקולרים דוחי הפרעושים לחתולים מבוססים של שמן אקליפטוס. בנוסף, לאחר מה שכתבת מצאתי לנכון לברר קצת יותר לעומק וראיתי שיש וטרינרים שממליצים על שימוש בשמן אקליפטוס עבור חתולים.

דגלמנגל

Well-known member
אתה בטוח במה שאתה כתוב? קצת לא מסתדר לי בהתחשב שרוב הקולרים דוחי הפרעושים לחתולים מבוססים של שמן אקליפטוס. בנוסף, לאחר מה שכתבת מצאתי לנכון לברר קצת יותר לעומק וראיתי שיש וטרינרים שממליצים על שימוש בשמן אקליפטוס עבור חתולים.
כן.
ולא שאלתי אף חתול, כמה הוא אוהב/שונא את הקולר עם האקליפטוס.
בדוק, שטיפת שמן אתרי אקליפטוס, בנקודת, השתנה קבועה, של כלב, בבית, דוחה את הפושע. יותר מטיפה, והוא בכלל לא יכנס לחדר.
ואחרון חביב, יש וטרינרים... כמו שיש רופאים של בני אדם, שלא חושבים שדבר זה או אחר צריך להפריע לפציינט.

שמנים אתריים, עשויים להיות רעילים לחתולים ולכלבים. כמה רעילים? זה תלוי בסוג ובכמות.
כתוב בגוגל: "essential oils and cats" וקרא את השו"ת. ככל שאתה פותח יותר שאלות, הרשימה מתארכת והפירוט גדל.

וגם: https://www.prettylitter.com/blog/what-scents-are-safe-for-cats-essential-oils
ושם, קרא את הסעיף: "?What Scents Are Harmful to Cats" - מצאת שם ת'אקליפטוס? זהו.

מקור נוסף, עם פירוט לכלבים בנפרד מחתולים:
פה מככבים יחד, ברשימת האסורים לחתולים; גם ה-citronella (בשורת ה-Citrus oils) וגם ה-eucalyptus (בשורת ה-Menthol oils).

גילוי נאות: אני מכיר את נושא השמן האתרי אקליפטוס, מתחום הכלבים. לאור ההעמקה בנושא, אזהר בו, להבא, בתחום החתולים.

נערך לאחרונה ב:

דגלמנגל

Well-known member
בדברי התייחסתי לסוג ולכמות. המאמר שהבאת, מפרט סוגי חתולים וסוגי שמנים אתריים, בצד כמויות, או מינונים, לכל מין. גם כאן יש לא מעט הסתיגויות משימוש גורף, בשמנים אתריים, כתרופות לחתולים. כבוגר קורס ארומתרפיה (אצל חיים שלוס) אני יכול לאמר, שגם בטיפול בבני אדם, יש משמעות גדולה, למינון, לסוג השמן, למצב הבריאותי, לגיל ולמצב הגופני של המטופל. ישנם שמנים שעושים טוב לרוב האנשים. מצד שני, יש כאלה, שבמצב גופני מסוים אסור לתת להם שמנים מסוימים. למשל: הריון, בחלק מסוים בו, או בכלל, הנקה ועוד.
אסכם ואומר, שאם קיים חשש מפני שימוש בשמנים אתריים מסוימים, במיוחד אם המטפל אינו מומחה בתחומו (במקרה זה טיפול בבעח"י בכלל ובחתולים בפרט) ולאור הגדרתה של יוקיטה, ש"חתולים הם אלופי העולם בהסתרת חוליים" - עדיף שיימנע לחלוטין, מכל מה שדבק בו ולו רמז, של חשד להיזק.

dimitrygo

Active member
מנהל
ברור שלכמות יש משמעות. גם תרופות במינון לא נכון יכולות להזיק. גם למקור השמן ולאיכותו יש חשיבות רבה.
במאמר שהבאתי הוטרינרית מפריכה את המיתוסים לגבי שמנים אתריים רבים שמראש נחשבים לרעילים לחתולים.
אני לא רוצה להרחיב את הדיון הזה יותר מדי, אין לי ידע, נסיון ואמונה בשמנים אתריים. רק רציתי להראות שיש דעות שונות.

frankthe2

Active member
למה אתה רוצה לחפוף את החתולה שלך? לרוב חתולים מנקים עצמם לבד והם חיות נקיות מאוד. נדיר מאוד שיש צורך ברחיצה ושמפו לחתולים.

יאיר1213

New member
לא על זה הדיון ואני מעדיף להתמקד במה ששאלתי ואשמח לתשובות ועזרה כי אני רוצה לודא שאני משתמש בשמפו טוב ולא מזיק.
אענה בקצרה ואבקש לא להיגרר לזה כי תמיד יש מחלוקות. 1. הם אוהבים להתקלח 2. מדי פעם כשיוצאים החוצה חוזרים מלוכלכים ומסריחים. 3. זה מחזק את הקשר והחיבור בינינו(כמו אמא שמנקה את הגורים שלה)

אלישבע777

Well-known member
לא על זה הדיון ואני מעדיף להתמקד במה ששאלתי ואשמח לתשובות ועזרה כי אני רוצה לודא שאני משתמש בשמפו טוב ולא מזיק.
אענה בקצרה ואבקש לא להיגרר לזה כי תמיד יש מחלוקות. 1. הם אוהבים להתקלח 2. מדי פעם כשיוצאים החוצה חוזרים מלוכלכים ומסריחים. 3. זה מחזק את הקשר והחיבור בינינו(כמו אמא שמנקה את הגורים שלה)
מסכימה! רוב חובבי החתולים וגם הווטרינרים, אומרים שלא צריך לרחוץ חתולים. אני תמיד רחצתי ובכלל לא היתה שום בעיה עם זה ( הבעיה הכי גדולה היתה דווקא נסיעה באוטו שחירפנה אותם לגמרי, אבל על כך אף אחד לא אוסר פה...). הם נורא שמחים אחרי הרחצה והליקוק. הם מרגישים רעננים. יש המון סרטונים ביו טיוב על חתולים חובבי רחצה.

evike

Well-known member
מנהל
מיקי, האמא של החתולה הראשונה שלי (של חברים) אהבה לצאת החוצה ולהרטב בכל פעם שירד גשם...
ולגבי הנקיון של חתולים. לפני הרבה שנים, אמא שלי ז"ל קראה מאמר בעיתון הונגרי על דירוג נקיונם של בעלי חיים, כולל האדם.
מה שאני זוכרת מהמאמר הוא, שבמקום הראשון נמצאים החתולים, ברביעי הנשים, בשביעי הגברים. מה שביניהם ואחריהם, ממש לא זוכרת. (כנראה הפנמתי את מה שהכי עיניין אותי...)
שבת שלום.

למעלה