שמפו שבאמת אין בו מלחים..יש כזה?...

shirsur

New member
שמפו שבאמת אין בו מלחים..יש כזה?...

שלום.
כבר מספר שנים שאני עושה החלקות...עשיתי לפני כמה ימים שוב (החלקה).
בעבר קניתי שמפו ללא מלחים במספרה, שעוד לא סיימתי, ועכשיו כשעשיתי את ההחלקה הספר שאצלו עשיתי מכר לי שמפו של חברה אחרת (דרים) שלטענתו בו באמת לא נמצאים מלחים.
על שני השמפואים שיש ברשותי באמת רשום בחלק הקידמי שהשמפו ללא מלחים,
אבל מהסתכלות ברשימת הרכיבים אני רואה שבשניהם מופיע רכיב המלח
(sodium laureth sulfate).
התקשרתי לטלפון שרשום על השמפו, סיפרתי לו שעשיתי את החלקה וקניתי שמפו שרשום עליו ללא מלחים, ושברכיבים רשום מלח.
לטענתו אחוז המלח שיש בשמפו הוא אפס נקודה משהו...ושזה אחוז ממש נמוך של מלחים.
שני השמפואים נמכרו במספרות, ועלו לי לא מעט כסף.
לא ברור לי מדוע מוכרים לנו חתול בשק...או שיש מלח בשמפו או שלא...ואם יש מלח למה לפרסם אותו כשמפו ללא מלחים..?.
הבנתי שבעוד הרבה שמפואים ללא מלחים יש מלח...רציתי לדעת אם מישהו מכיר שמפו שבאמת לא קיים בו מלח (גם לא אחוז קטן)?
ומישהו יודע אם יש אחוז קטן של מלח בשמפו זה עלול להרוס לי את ההחלקה? (עשיתי החלקה צרפתית)
תודה למי שיענה.:)

שמפו ללא מלחים

שלום
&nbsp
הסוגיה שאת מעלה הינה סוגיה מוכרת. ככל הידוע לי לא קיימים שמפואים שהם ללא מלחים כלל. שימי לב שבאנגלית יש הבדל בין מלח SALT או DISODIUM CHLORIDE) שזהו המלח ה"קשה יותר" מבחינת ההחלקה, למלחים SULFATES. איני יודע מבחינת רישום על האריזה מה רמת המלחים שיכולה להיות בשמפו על מנת שיהיה רשום עליו ללא מלח/ללא מלחים. הSLS שהוא החומר שציינת, הוא חומר המיועד להקצפה. הוא לא הכרחי בשמפו, אך בשל הרגל הצרכנים, מוסיפים אותו.
תוכלי לנסות לחפש בחנויות טבע, אצל נטורופת, ישנן קבוצות פייסבוק העוסקות ברקיחה עצמית של מוצרים קוסמטיים וכן ניתן למצוא מתכונים באינטרנט/יוטיוב, ובאתרים בחו"ל כגון IHERB. כמובן, יש להסתכל על רשימת הרכיבים ואיני יכול להעיד על טיב המוצרים.
&nbsp
בברכה
עומר שמעוני
מנהל פורום שיער - עיצוב וטיפוח

shirsur

New member
עומר..בקשר לתשובתך

עומר,
תודה על תשובתך.
איזה מהמלחים המצויים בשמפו התכוונת שהם יותר קשים...SALT או DISODIUM CHLORIDE?...
בשמפו שקניתי רשום שיש sodium laureth sulfate..מזה אומר..כיצד זה עלול להשפיע לי על ההחלקה ?
&nbsp
אגב התקשרתי לטלפון של החברה של השמפו והם אמרו שאכן יש בו מלחים אך ברמה ממש נמוכה....
&nbsp
מחכה לתושבתך ובנתיים תודה

מלחים בשמפו

שלום
&nbsp
SALT הוא DISODIUM CHLORIDE
אם הריכוז הוא ברמה נמוכה סביר שלא ישפיע על ההחלקה.
בכל מקרה, אם את משתמשת בשמפו ומרגישה שמאיזושהי סיבה הוא לא מתאים לך, את תמיד יכולה להחליף. גם שמפו איכותי ביותר המיועד לשימוש לאחר החלקה לא יתאים ל100% מהלקוחות.
&nbsp
בברכה
עומר שמעוני
מעצב פורום שיער - עיצוב וטיפוח

למעלה