שמרים יבשים- יש הבדל מהותי בין אינסטנט

שמרים יבשים- יש הבדל מהותי בין אינסטנט

ללא איסטנט?

שלום לכם.

אני כבר שנים אופה חלות בבית. אני קונה פירמה מסויימת של שמרים יבשים- רק אותה,כי אני חול'ניקית וזו היחידה הכשרה.

לא תמיד יש את סוג ה 'אינסטנט'. לפעמים,יש את הסוג שנקרא כמדומני 'טראדישינל' או משהו מעין זה.

מה ההבדל?... אני שואלת,כי למשל השבוע,לא היה הסוג ה 'אינסטנט',ונאלצתי לעשות טיול נפרד לסופרמרקט אחר. אשמח לגלות שאין הבדל כזה ענק בינהם,ושעם קצת אומץ,אני לא צריכה 'לפחד' מהסוג השני.

תודה רבה מראש.

adigreen

New member
להערכתי אין כל הבדל. למען הביטחון תקראי

בהוראות את כמות השימוש.
אני מניח שלא יהיה כל הבדל.

תודה לכל המגיבים

אני אנסה את הסוג הלא אינסטנט,אם וכאשר שוב יהיה רק הסוג הזה בסופרמרקט.

אני תמיד ממיסה את השמרים עם מעט קמח,עם המים והסוכר,ורק אחרי כמה דקות מערבבת עם כל שאר חומרי העיסה.
מסקרן האם הטעם יהיה שונה...

שוב תודה.

gs1234

New member
אין הבדל

בארץ יש כ-10 סוגים שונים של שמרים יבשים, בחלקם כתוב "אינסטנט" ובחלקם לא. אני קונה בכל פעם סוג אחר (מה שיש בסופר) וכולם אותו דבר.

פוקסי99

New member
שמרים

שמרים לחים ושימרית זה אותו הדבר מבחינת משקל

שמרים לחים בקוביה הם שמרים טריים ויש צורך לאחסנם במקרר בטמ' של כ5 מעלות
לשמרים אורך חיים מוגבל של כחודש.
יש להמיס את השמרים במים לפני השימוש לפיזור הומגני בקמח.

שמרים בגרגירים כמו בשקית של שמרית
אלו שמרים לחים בדיוק כמו בקוביה אבל במרקם גרגירי כדי לחסוך את ההמסה הראשונית וניתן לפזרם ישירות על הקמח
גם להם יש אורך חיים של כחודש בטמ'של כ5 מעלות.

1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים.
באופן כללי אפשר ורצוי להפחית מכמות השמרים, ולהוסיף זמן תפיחה.

שמרים יבשים אשר באים בצורות שונות בכל העולם
הם שמרים אשר עברו תהליך יבוש ולמעשה האורגניזם (שמרים הם סוג של פיטריה ויש שמרי יין ושמרי בירה) נמצא ללא לחות ולא יכול להתפתח ולשנות את הרכבו ולכן לא מחייב קירור,
אבל בגלל שאין בו לחות הוא מאד מרוכז ודרוש פחות שמרים 50 גרם שמרים לחים שווה 20 גרם שמרים יבשים

אני עובד רק עם שמרים יבשים בהצלחה מרבית ברוב המקרים עושה גומה במרכז ערמת הקמח מוסיף כף שמרים לקילו קמח מוסיף סוכר. 3/4 כוס מים חמימים בוחש תוך גריפת מעט קמח לקבלת נוזל עכור ממתין כ10 דקות לקבלת תסיסה וממשיך ללוש לפי המתכון
ניתן להשתמש בפחות שמרים אבל נותנים לעיסה יותר זמן לתפוח או לבצק זמן ארוך יותר לקבלת הכפלת הנפח
שיטה זאת טובה לאלו אשר סובלים מצרבת הנגרמת מבצק שמרים

למעלה