שמרים -מי יודע?

revavonet

New member
שמרים -מי יודע?

במסגרת שת"פ של חברת "שמרית" עם תפוז, הוזמנתי להשתתף בסדנת אפיה לקראת שבועות.
הסדנא נערכה במטבח (המדהים במיוחד) של "דן גורמה" בתל אביב.
הנחו את הסדנא שף קונדיטורית מאיה רביבו מדן גורמה ושף סטפן לייק משמרית.
מאיה הייתה אחראית על החלק המתוק (וטעים במיוחד) של הסדנא וסטפן על החלק (הטעים לא פחות ובעיניי קצת בעייתי, כי לא הפסקתי לאכול ולאפות לחם מאז...) של הלחמים בסדנא.
לצערי קצת קשה להעביר בכתב את הריחות המדהימים שהסתובבו שם במטבח ( וזה מאחת שחובבת יותר מוסים...), אז אני ממליצה לכל אחד ואחת מכם, לסיים לקרוא את מה שאני כותבת ולעשות כמה דברים:
1. לרוץ לקנות שמרים ולאפות משהו.
2. לפרגן לעצמכם סדנת אפיה כזאת ( אני יכולה לספר לכם שבמהלך ההדגמה, בעלי קיבל SMS שהודיע לו שהסדנא הזאת תעלה לי הרבה כסף, כי אני מתכוונת להרשם לסדנאות הבישול המהממות הללו, אבל זה לא קשור לשמרים...)
3. לעשות את שני הדברים יחד.
4.במקום להסביר לכולם, למה יש לכם כזה חיוך טפשי על הפנים, תנו להם לטעום את המאפים הללו...

קצת הסטוריה.
מאז ומעולם בני אדם אפו לחם עם שמרי בר (מחמצות למיניהן) ובחברות מסויימות הדבר נחשב לקסם, ואפילו הם נזכרים בתורה (יציאת מצריים), עד שהגיע לואי פסטר ש"גילה" את השמרים ב1859, אולם יצור שמרים מסחרי החל רק בתחלית המאה ה20....
הידעתם?:
+חברת שמרית היא החברה היחידה בארץ שמייצרת שמרים טריים, ולכן אני ממליצה לכם לקנות (באופן כללי ללא רק שמרים, ככה אומר אריק זאבי, לא?)
+שמרים הם פטריה ולא חיידק (אני קצת הופתעתי לשמוע את זה).
+בתהליך התסיסה משחררים השמרים CO2 וזה הגורם להתפחת המאפים.
+שמרים זקוקים לתנאי גידול דומים לאלו של בני האדם (טמפרטורה, לחות ואוכל), וכמו בני אדם מכילים 70% מים.
+שמרים מתקלקלים בחום ולכן מומלץ מאוד לשמור בטמפ' של 2-8 מעלות ורצוי מאוד לא(!) בדלת של המקרר.
+שמרים טריים ניתן למצוא בכל סופרמרקט או מכולת.
+ריח של מאפה משמרים טריים דומיננטי יותר.
+שמרים יבשים אינם מיוצרים בישראל בכלל, ובגלל העדר המים יש צורך רק ב1/3 מכמות השמרים המצויינת במתכונים.


חברת שמרית חרתה על דגלה יצור של מוצרים באיכות מעולה, ולחברה מאוד חשוב שכל מי שיאפה עם שמרים יצליח במלאכה, אפילו אם איננו שף, ולכן באתר החברה מפורסמים מתכונים בדוקים ומנוסים של שפים שונים. ( http://www.shimrit.co.il/ ).

מסגרת הסדנא, שף סטפן הראה לנו מוצר נוסף שמי שמשתמש בשקית שמרית, לרוב מכיר, משפר האפיה.
כיום מצורף משפר האפיה לכל שקית שמרית טריה, אולם בעקבות דרישת הציבור, חברת שמרית מתעתדת להפרידו ולשווקו בנפרד, כדי שגם מי שמעדיף שימוש בקוביית שמרים טריה( או שמרים יבשים), יוכל להנות מיתרונותיו של המוצר.
משפר האפיה של שמרים מאריך את חיי המדף של לחמים ומאפים פי 2 וכן מקצר את התפיחה, מה שמקצר את התהליך כולו.
בקרוב החברה מתכוונת להוציא משפר אפיה חדש המכיל אך ורק חומרים טבעיים בתוספת ויטמין C.
לאחר ההדגמה של שף סטםן, נשלחנו לעמדות עבודה כדי להכין לחמניות חמות וטעימות, וללמוד לקלוע אותן.
כשסיימנו עם הלחמניות והלחמים, עברנו לשפית מיה שהדגימה לנו קראנץ ריקוטה ודובדבני אמרנה, שרק מלהזכר בטעם, אני מזילה ריר, וכאמור, אני מחובבי המוסים..
לאחר שעבדנו קשה כל כך האפיית הלחם, ובזמן שחיכינו למאפים שיצאו מהתנור, התפנקנו להפליא עם ארוחת ערב גבינתית מדהימה וביין טוב ולאחר מכן גם בעוגות שהכינה לנו מאיה.
חזרנו הבייתה עמוסות לעייפה בלחמים ובמתנה נחמדה שקיבלנו.
ובעצם, עכשיו התחיל המסע הפרטי שלי.
כאחת שאופה לחם כמעט יומיום, התרשמתי למדי מהלחמים והלחמניות שהבאתי הבייתה מהסדנא.
גם אחרי יומיים הלחם נשאר רך וטעים ולא הראה סימני התייבשות כמו בלחמים אחרים שאני אופה שלא מכילים משפר אפיה.
בנוסף, מכיוון שקיבלתי במתנה תבנית לאפיית פיצה, הילדים לא ויתרו ודרשו את ליטרת הבשר שלהם.... , אז הכנתי פיצה ופוקצ'ות , לפי המתכון של סטפן, בתבנית החדשה, והפיצה יצאה מעולה וגם הפוקצ'ות שנטרפו מיד, ואפילו הביאו שכנים בשובל הריח המהמם שלהן...
בהמשך, אצרף לכם את המתכון המעולה לבצק. ולרוטב עגבניות.
אז רוצו לסופר ותאפו דברים טעימים לקראת שבועות ותשתפו גם אותנו, ותעשו טובה לכולנו ( לא רק ליאיר לפיד) ותקנו כי רק אנחנו יכולים לתמוך בכלכלה שלנו.
כאמור, אני מצרפת לכם תונות שאולי יגרו את חוש הטעם והריח והרעב שלכם, וגם מתכון.
שבת שלום לכולם.
 

revavonet

New member
מתכון

מתכון בסיסי לבצק פיצה.
4 פיצות בינוניות או פוקצ'ות.

700 גרם קמח לבן
1 שקית שמרית + משפר אפיה
3/4 1כוס חלב או מים (450 מ"ל)
4 כפות שמן זית
1 כף גדושה מלח
1 כף סוכר.
להכניס הכל לקערת המיקסר ולהתחיל ללוש תוך הוספת המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כ 5 דקות, מניחים בקערה נקיה, משמנים מלמעלה ומכסים ל20 דקות.
מחלקים ל4 מכדררים לכדור, משטחים ,מניחים על תבנית מקומחת( מוסיפים רוטב וגבינה או להכין פוקצ'ות עם שמן זית רוזמרין ומלח, משהים 20 דקות ואופים בחום של 200 מעלות 20-25 דקות
 

revavonet

New member
הקראנץ של מיה

דובדבני אמרנה וריקוטה.
אחד הדברים היותר טעימים שאכלתי...
 

revavonet

New member
הפרוייקט הבא שלי, קראנץ שוקולד חלבה.

שבוע טוב לכולם וחג שמח
 
למעלה