שמיר זה מהתנ"ך (בציפרן שמיר), ונראה לי שאין קשר לפועל שמר, שגם הוא מקראי (השומר אחי)מה לכל הצמחים האלה ולפטריות הנ"ל עם הפועל "שמר". לא הלחתי למצוא בהם תכונות "משמרות" או שימושים שיצדיקו את שמותיהם.
לא חייב להיות קשר למשמעות ש-מ-ר בעברית, אלה לא בהכרח שמות עבריים או שמקורם זהה (באנלוגיה, לא כל בני משפחת "כהן" בישראל הם בני אותה משפחה או מאותו מוצא, אף שלכולם אותו שם).מה לכל הצמחים האלה ולפטריות הנ"ל עם הפועל "שמר". לא הלחתי למצוא בהם תכונות "משמרות" או שימושים שיצדיקו את שמותיהם.
רק הערה אחת: גדל בארץ צמח ששמו שמיר, שם מלא: שמיר קוצני. בן למשפחת האשחריים, ודומה לשיזף.לא חייב להיות קשר למשמעות ש-מ-ר בעברית, אלה לא בהכרח שמות עבריים או שמקורם זהה (באנלוגיה, לא כל בני משפחת "כהן" בישראל הם בני אותה משפחה או מאותו מוצא, אף שלכולם אותו שם).
אפשר לעיין מה כותב קליין על כל אחד מהשמות (אין לי פנאי לכך כעת) אבל בקצרה אציין 2 נקודות:
1. שמו הרשמי של "שמיר" הוא בכלל "שבת ריחני":
שבת ריחני – ויקיפדיה (wikipedia.org)
2. לתוך האות שי"ן בעברית התלכד העיצור הפרוטושמי הקדום th שנשמר בערבית (ث) ובארמית הפך לתי"ו (לכן בערבית ثلاثة, בעברית שלוש, בארמית תלתא). מכאן שיכולים להיות שורשים שמיים קדומים שבהם האות שי"ן בעברית אינה מקורית.
ככל הנראה המשמעות היסודית של שמר היתה קרובה להיה ער (השווה בערבית סמר-היה ער בלילה) עם קורטוב משמעות של זהירות (השווה אשתמר מעווני בתהלים- אזהר מעווני).מה לכל הצמחים האלה ולפטריות הנ"ל עם הפועל "שמר". לא הלחתי למצוא בהם תכונות "משמרות" או שימושים שיצדיקו את שמותיהם.
אלה לא דבריי, רק עובדות ידועות לכל העוסקים בתחום... ואין לי מושג באילו "אשליות" מדובר.את צריכה לדעת שבדברייך "מכאן שיכולים להיות שורשים שמיים קדומים שבהם האות שי"ן בעברית אינה מקורית" את שומטת את הבסיס לאשליות של פטריוטים רבים ללשון העברית. את מניעה את אמות הספים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.