שמתי לב למשהו... |חלב|

• פותח הנושא dugy
  • פורסם בתאריך

dugy

New member
שמתי לב למשהו... |חלב|

יכול להיות שדנתם בזה לפני כמה זמן, לפני שהתחלתי לכתוב פה אבל... שמתם לב שכללל העולמות, פשוט בלי יוצא מהכלל, כולם כולם כולם יצאו מתוך הבסיס של העולם המקורי? כלומר, המימד שבו חיו קווין הפרופסור רמברנט וויד? כל העולמות (ובמיוחד העולמות הראשונים שלהם, דבר שמראה על העובדה שהתסריטאים עוד לא השתפתשפו...) בעצם הם פוזיציה של "מה היה קורה אילו?....." כלומר, כל העולמות מובססים על שינויים שחלו בעולם המקורי. לא קיים נניח עולם שבו העולם הוא לבה רותחת או משהו. כי שימו לב, מבחינה פיסית (אקלים, פני שטח וכד') כל הכדורי ארץ הם בדיוק אותו דבר, מה שעושה להם את השוני זה בני האדם.....

Lu Tze

New member
היה את העולם הזה עם האש החיה.

ואני זוכר עוד קטע בסוף של פרק שבו הם נמלטו מעולם כלשהו, גלשו לעולם אחר וראו שם יד שמציצה מאחורי דלת שהייתה דומה ליד של זוחל ולא של בנאדם. ויש כמובן את הקרומג.

Lockergnomie

New member
אממ..

דווקא היה את הפרק ההוא שקראו לו אם אני לא טועה The Fire Within שבה יש את האש החיה הזאת שעוזרת לגיבורינו... והם בעצם הביאו אותה מעולם שכולו בער - הם נשארו שם רק לכמה שניות והאש הזאת הצטרפה אליהם. פרק ממש טוב - אחד מהאהובים עליי!:)

dugy

New member
הממ או שפיספסתי אותו...

או שראיתי אותו ממש ממש מזמן ואני אל זוכר.. וזה כנראה מה שקרה...

Boran

New member
או שאולי זה להיפך

אולי העולם המקורי הוא "מה היה קורה אילו" של עולם אחר?

dugy

New member
לא, מסיבה פשוטה

כי אולי המקורי הוא "מה היה קורה אילו" של העולם האחר, אבל אז זה לא מתאים כי העולם האחר הוא לא בסיס ל"מה היה קורה אילו" לעולם אחר 2. לעומת זאת העולם המקורי הוא הבסיס לשאר "אילויים" של כל העולמות האחרים. ואילו עולמות אחרים לא מהווים בסיס לעולמות אחרים.... וואו איזה פילוסופי

Nir of GondoliN

New member
מה פתאום

אם היית חי בעולם של הפרק הראשון - עם הקומוניסטים. והיית מגיע לעולם שלנו, היית חושב שהעולם שלנו הוא כמו העולם שלהם רק שהאמריקאים ניצחו במלחמה. זה הכל עניין של זווית ראיה

dugy

New member
לא קראת את כל התגובה שלי!

זה היה עולם אחד!!!! נניח שעולם הקומוניסטים הוא הבסיס - זה לא הגיוני! כי יש עולמות שלא מבוססים עליו! עולמות שלמרות שהם שונים, יש בהם שלטון אמריקאי!!!!! לכן אני טוען שהועלם המקורי הוא למעשה היה הבסיס בסידרה. הוא היה הבסיס לכל השינויים בעולמות האחרים, ולא רק אחד.

Starling

New member
זה ברור ש..

זה ברור שהסדרה תהיה מבוססת על העולם המקורי כי בכל זאת זה כאילו העולם שלנו... אתה לא יכול ליצור משהו מכלום.. אתה יכול ליצור דברים חדשים רק ממשהו שאתה מכיר.. (בגלל זה תמיד אומרים שהמציאות עולה על כל דימיון..היא לא תמיד מבוססת על משהו שכבר קרה ושונה. או משהו כזה..
)

Boran

New member
אבל תחשבו על זה

אם נגיד כל העולמות היו מבוססים על העולם שבו הרוסים שלטו באמריקה זה היה נהיה ממש משעמם

Starling

New member
אבל תחשוב על זה רגע מכיוון אחר..

תחשוב שבעולם המקורי ("שלנו") הרוסים היו מנצחים ולא האמריקאים אז זה היה נראה לך משעמם שהיו עושים שכל העולמות מבוססים על זה שהאמריקאים ניצחו...

Boran

New member
נכון, אבל האמריקקים ניצחו

והתסריטאים מחפשים שיהיה לצופים בעולם הזה מעניין.

King Of Kromags

New member
אני דווקא חושב אחרת...../images/Emo103.gif

וגם נראה לי שאמרו את זה בסדרה. כל העולמות הם בעצם "מקבילים" לעולם המקורי (עולם הבית), אך קרה בהם אירוע, אפילו הקטן ביותר, ששינה את התפתחות הדברים. למשל, אם בעולם אחד המטאור שהרג את הדינוזאורים היה פוגע ברוסיה ולא במקסיקו- כל העולם היה משתנה, בלי שום קשר לאנשים שחיים בו. לדעתי, בכל עולם קרה משהו קטן שלא קרה בהיסטוריה של עולם הבית- וזה מה ששינה את צורת החיים על-פני אותו עולם. אני גם חושב שזה הגיוני, כי ברוב סדרות המדע-בדיוני, כשיש פרקים של חזרה לעבר- הגיבורים תמיד מקפידים לא לשנות כלום, אחרת הם לא היו נולדים וכיו"ב.

dugy

New member
אז זה לא קצת מעצבן?

כלומר, שאין איזשהו עולם שסתם לא קשור ושהוא שונה לגמרי? זה דווקא היה מוסיף מימד חדש לסידרה (תרתי משעמע...)

Amalthea

New member
אם היה עולם ששונה לגמרי מהמקורי

עולם המושגים שלך לא היה יכול להתמודד עם זה, ולא היית נהנה מהסדרה (אפילו לא משלוש העונות הראשונות
). חוצמזה הגולשים הם אנושיים, ואם התנאים הסביבתיים הבסיסיים לא היו דומים מאוד לעולם המקורי הם לא היו שורדים (מממ... היה כזה פרק שבו מגי לא הצליחה לנשום את תערובת הגזים המקומית או משו, לא?). מה גם שהסדרה כולה לא בדיוק משופעת תקציבית ולכן הם לא יכולים לעשות עולם שמאוכלס ביצורים ירוקים-סגולים צורכי מימן.

Shani R

New member
כדוה"א הוא כדוה"א הוא כדוה"א.

שים לב שתמיד העלילה מתרחשת באותו מקום, הבסיס לסדרה הוא הסטוריה חלופית. והפרקים של העונות הראשונות, שיותר נצמדים לרעיון הזה, הם הכי טובים. מכיוון שהם לא עוברים פיזית למקום אחר, אלא רק יקומים, הם לא יכולים להגיע לכדור-ארץ קטן יותר / גדול יותר / עשוי אצות ים רדיואקטיביות המשחררות חומצה או מה שלא יהיה. לא הייתי רוצה שיום אחד הם היו גולשים ומגיעים למאדים, זה היה הורס משהו בסדרה.

Amalthea

New member
טוענים שהמטאור פגע במקסיקו? ../images/Emo13.gif

המממ.... יהיה... טבסקו.

GreeCheeMan

New member
עוד משהו לא ברור בסדרה

למה בדיוק החבורה בטוחה שאם יהיו גולשים אחרים, הם יהיו הכפילים שלהם (לפי הפרק אבק), ועוד יותר גרוע, איך זה שמתי שהגולשים פוגשים את הכפילים שלהם, זה הכפילים שלהם מאותה עונה (לפי הפרק עם הרוחות בצ'נדלר הוטל), ולא של הגולשים שעזבו? הרי אם היו עוד גולשים, אפילו אם הם התחילו אותו דבר כמו שהחבורה התחילה בעונה 1, הם עדיין לא גלשו לאותם מקומות בדיוק כמו החבורה "שלנו", ככה שגם רצף האירועים לא היה אותו דבר, ולא הוביל אותם לחילופים בין הפרופסור למגי, וויד וקולין, וקולין וקווין למלורי ודיאנה. המפיקים היו יכולים להתאמץ קצת ולהביא מדי פעם שחקני-קאסט שעזבו, אם הם רצו להעמיד את החבורה מול הכפילים (לדוגמא בפרק עם הרוחות, הם היו צריכים לעשות איחוד חד פעמי עם הפרופ', וויד, רמי וקיו-בול, או לא לעשות בכלל).

Lockergnomie

New member
אתה צודק בהחלט!

זה יכל להיות מפגש מעניין ומרגש מאוד.... (למרות שהם לא היו אותם הפרופ' וויד אלה רק כפילים שלהם).

dugy

New member
צודק!

זה היה נניח פרק נחמד מאד שבהתחלה הגולשים היו בטוחים שהם מצאו את וויד או את הפרופסור או משהו... ואז לגלות שזה רק כפילים או יותר טוב - כפילים מרושעים

למעלה