לצערי, רוב ההתנסויות שלי עם שף אורח מחו"ל אינן טובות
למרות נדוניית הכוכבים.
בכל המקרים, השף המארח הישראלי נסע לחו"ל והשתלם אצל השף הזר ויחד בנו תפריט בר ביצוע בארץ, אך כמובן שלא כל חומרי הגלם הוטסו משם לכאן ובארץ יש שימוש בחומרי גלם מקומיים לפחות בחלק מהמנות.
אני גם סבור שאין כמו לבשל במטבח שלך, עם הלהבה והתנור שאתה מכיר, עם כלים שמהווים המשך ישיר של ידך וכד'. במטבח של מישהו אחר, זה לא אותו הדבר.
להגנתם אספר, שגם בחו"ל כבר היו מסעדות עם כוכב אחד ואפילו שניים שלא נהנתי בהן ולא הבנתי על מה ולמה זכו בכוכבים. היו גם טובות מאוד. לשמחתי, במסעדות שלושה כוכבים, טרם נפלתי.