שמתי לב שמזמן מזמן לא תרמתי פה

Gidi Shemer

New member
שמתי לב שמזמן מזמן לא תרמתי פה

אז הנה קצת מארוחת הערב של אתמול:

מרק ירקות עם חומוס
כרובית (ועוד הרבה דברים טובים) בטחינה וצנוברים
תבשיל טופו וכרוב ניצנים

עוד נכחו ולא בצילום: צ׳יפס בטטה (ג׳אנק לבנות), פרוסות סלק בריחן ובלסמי, שייק קייל בננה









 

Gidi Shemer

New member
בבקשה

אני גם מוסיף לשייק זרעי פשתן טחונים. זה לא חובה, רק דרך נוחה לצרוך את הזרעים.

2 בננות בינוניות או אחת גדולה + רבע כוס מים + 2 כפיות של זרעי פשתן טחונים (את הטחינה של הזרעים אני עושה במכונת טחינת קפה קצת לפני הכנת השייק. לוקח שתי שניות).
שם בבלנדר
ברר...ברר...ברר...
עלים מ- 2-3 גבעולים של קייל (ללא הגבעולים)- מוסיף לבלנדר
ברר...ברר...ברר... ברר...ברר...ברר...
לפעמים צריך לעזור עם עוד קצת מים
זהו.
 

סביון1

New member
תודה

זרעי פשתן - רעיון מעולה. אבל בעצם, אפשר להוסיף קייל וזרעי פשתן טחונים לכל מיני פירות שמתאימים לשייק ולטחון יחד, לא? זה לא חייב להיות בננות, נכון?
&nbsp
 

Dr T noki

New member
נראה טעים מאד! אפשר מתכון לטופו כרוב ניצנים?

ומה זה תבשיל הכרובית הנחמד ?

אני הכנתי:
- קציצות גזר, סלק, קינואה ובצל מטוגן, פטרוזיליה קצוצה , אפויות בתנור
- כדורי קציצות ( כאילו כדורי בשר - מטחון טבעול) ברוטב עגבניות ובצל טעים
- קציצות עדשים קינואה ובטטה
- מקלובה אורז מלא עם חצילים גזר מגורד כרובית ותפוחי אדמה (בתנור, לא מטוגנים)
- פרוסות תפוח אדמה צהוב ואדום בתנור מרוחים בשילוב שמן זית- טחינה גולמית-סילאן וקצת מלח גס מעל
 
הכול נראה מעולה

הכרובית נשמעת מנצחת! אתה מבשל קודם? פרט פליז
צ׳יפס בטטה זה ג׳אנק? זה מטוגן או אפוי?
 

Gidi Shemer

New member
עונה ביחד לדוקטור ולתמר

כרובית- לא בישלתי. הפשרתי פרחי כרובית קפואים (כמובן שאפשר להשתמש במקור חי).
חרכתי בהתחלה מעט גרגרי פלפל שחור וקימל על מחבת ואז הרחקתי אותם. הוספתי שמן זית והזהבתי את פרחי הכרובית בשמן במשך 8 דקות. הוספתי בצל קצוץ, 4 שיני שום קצוצות, חצי קישוא פרוס ומעט פטריות פרוסות. המשכתי לערבב. תיבלתי עם הרבה כמון ומעט פפריקה.
הוספתי גרגרי חומוס מבושל (הכינותי מראש) ונבטי מאש (לא חובה, אבל בדיוק סיימתי הנבטה של הרבה).
במקביל דיללתי 2-3 כפות טחינה גולמית במיצלימון (גילי, שמת לב איך אימצתי את הביטוי?!) ובמים, כך שתצא טחינה דלילה מהרגיל.
הוספתי את הטחינה ונתתי להתבשל עוד קצת. סיימתי עם עלי כוסברה קצוצים ועם חופן צנוברים.

ג׳אנק, תמר. איך עוד קוראים לפרוסות בטטה בשמן עמוק? :)

טופו וכרוב- מאד פשוט. טופו חתוך לקוביות. מזהיב על מעט שמן לצד אורגנו טרי עד שהן נצרבות מעט, הוספתי שקית של כרוב ניצנים קפואים מופשרים. הוספתי רסק עגבניות מהול במים (טוב, לא אשקר. היתה שם גם כף אבקת מרק..) ותיבלתי עם פלפל, מעט אגוז מוסקט וקצת כורכום. היתה לי גם בטטה ספייר, אז הוספתי קוביות בטטה ובישלתי.
 
אוקיי, אם בשמן עמוק אני לגמרי מסכימה

=ג׳אנק.
שכחתי בכלל שיש אופציה כזו, טיגון בשמן עמוק!
מבחינתי ציפס בטטה זה יתדות בטטה משוחים בשכבה דקיקה של שמן זית, קצת מרווה ומלח... אפויים בתנור -- לא הצלחתי להבין מה ג׳אנק בזה!
 
למעלה