שמתם לב כמה הצטמצמו פסטיבלי הג'אז?

גנגי

New member
שמתם לב כמה הצטמצמו פסטיבלי הג'אז?

השנה התכווצו פסטיבלי הג'אז בפינה -
רון חולדאי הודיע שבשנה הבאה לא יהיה פסטיבל ג'אז בעירו, ושמעתה הוא יתקיים כל שנתיים. ואשרי המאמין.
פסטיבל הג'אז של תיאטרון גבעתיים לא התקיים השנה, וכנראה לא יתקיים גם בעתיד.
פסטיבל הג'אז של קיסריה לא התקיים השנה.
חג הג'אז של המייסלטון לא התקיים השנה.
פסטיבל הג'אז בים האדום (של הקיץ) טרם פרסם את התוכנית האמנותית.

מה יהיה?

אגב, היות שבזמן שהתקיים פסטיבל העיר הלבנה הייתי רחוק מכאן, האם מישהו יודע, ומוכן לספר, מה היה שם ואיך היה?

שבלוז

New member
האמת טרם הרגשתי שינוי

הפסטיבל בתל אביב התקיים השנה, בשנה הבאה אני לא יודע מה יהיה הרבה פעמים פוליטיקאים אומרים ששנה הבאה לא יהיה ובסוף יהיה. נחכה ונראה.
בנוסף היה גם הפסטיבל של העיר הלבנה כלומר 2 פסטיבלים בשנה אחת בתל אביב וזה שיא שלהערכתי לא היה בעבר.
בנוסף כמות ההופעות לא יורדת באופן כללי מועדוני הופעות ממשיכים ג'אז ולא נראה שינוי משמעותי.

גבעתיים - ככל הנראה המעבר של האנשים שם לאילת עשה את שלו. לא הופתעתי.
קיסריה כבר כמה שנים לא מתקיים שם ג'אז. החברה לפיתוח שפעם היתה שולחת הודעות על ג'אז כבר מזמן הבינה שקיסריה מותג שיכול לפעול כל השנה במוזיקה הישראלית, למרות שכל המתחם שם 3000 איש עושים מזה רעש וצלצולים וזה עושה את העבודה ככל הנראה בעיקר אנשים ממוזיקה מזרחית שלא היו בחיים שלהם בהופעות המוניות שלא אופייניות לז'אנר (בעיקר מועדונים, חתונות וכולי) קונים את זה ונחשבים כך לתרבות הפסטיבלים ההמוניים בדרך האחורית, כך מעצבים אותם אדריכלי הפרסום מחדש.

מיילסטון - חבל.

ג'אז בים האדום - שונה ממה שהיה כשדן גוטפריד היה מנהל אמנותי, מצד שני יש לזכור שאילת ירדה משמעותית בעיני הישראלי כחוויה. התיירים מחו"ל גם לא מתרגשים כבר מאילת.

שבלוז

New member
פסטיבל ג'אז שלישי השנה?

פסטיבל ג'אז נוסף בתל אביב (שלישי השנה)? http://www.facebook.com/events/173207776140305/
מדהים שיש יוזמות רבות כל כך בתחום השנה. זה מוכיח שג'אז תופס תאוצה ושיש צורך להמשיך ולתחזק אותו בתל אביב ולא להוריד פסטיבלים קיימים!

גנגי

New member
נו, "פסטיבל"...

מדובר בשלושה ימי הופעות בבאר של היכל נוקיה. לא בהיכל עצמו, כפי שאפשר אולי להבין בטעות (מכוונת, כמובן) מההזמנה ההיא באינטרנט. מדובר במקום קטן. וגם אין שום פרסום, ומה שבטוח זה שפסטיבל זה לא. וגם ג'אז זה לא לגמרי.
חפש את זה בגוגל, נראה אותך מוצא את זה.

שבלוז

New member
האמת שלא שמעתי על אף אחד מהמשתתפים...

חוץ משלמה גרוניך אבל אמרתי לעצמי שבכל פסטיבלי הג'אז היו מוזיקאים מוכרים ונראה הגיוני שהמוזיקאים האלו כל כך מוכרים שאני לא מכיר אותם (חוץ מגרוניך) כי אני לא מכיר את המוכרים של היום.
אז כנראה שזה בכלל לא ג'אז ובאמת מדהים כמה פרסום יכול להטעות. תודה על ההחזרה לפרופורציות.

משה8991

New member
נווווווווווווווווווווווווווו

במקום לשמוח שאנשים לוקחים יוזמה ומרימים את הכפפה אתה בוחר לזלזל?

משה8991

New member
מתחם נוקיה

אם לא שמת לב רשום שם מתחם vip נוקיה
ונכון שלא כולם מעולם הג'אז מדובר על שלושה אמנים מדהימים שהשילוב שלהם תורם רבות אנחנו רוצים שעוד אנשים יחשפו לעולם הג'אז זאת הסיבה שגיונו

פסטיבל הג'אז בקיסריה ז"ל

זה היה פסטיבל של סווינג ודיקסילנד. להקות נהדרות ןאמנים מופלאים.
עם כל הזלזול - זה היה פסטיבל נהדר ואף 3000(?) המקומות היו מלאים שם תמיד. כסף הם לא הפסידו שם.
הוסיף לזה את האוירה הנהדרת תחת כיפת השמיים ולאור הירח - ותקבל הנאה מושלמת.
וזה לא מתנגש עם מוזיקה מזרחית. אפשר היה לעשות את שניהם.
אני מאד אהבתי פסטיבל קיסריה וצר לי שהוא הועלם מהנוף.

למעלה