שמתם לב לזה פעם?

gils33

New member
שמתם לב לזה פעם?

תינוקות לא מושיטים ידיים לכל אחד ולא רוצים ללכת לכל אחד. איך אתם מסבירים זאת? אומרים שילדים מרגישים אנרגיות של אנשים. למשל דוגמא מדהימה מאתמול: מישהי שלחה ידיים לקחת את הבת שלי ואמרה לה בואי,הילדה סיבבה את הפנים וסרבה. לעומת זאת מישהי אחרת עשתה את אותו הדבר והיא נגשה אליה בשמחה. חשוב לציין שהילדה מכירה את שתיהן באותה מידה. הרגשתם בזה? הרי תמיד יש את המשפט - "ילדים יודעים" האמנם?

schlomitsmile

Member
מנהל
אמנם ואמנם ../images/Emo13.gif בדומה לכלבים, לאוטיסטים ולשאר בריות אינטיליגנטיות, רגישות ולא מילוליות.

gils33

New member
ואיזה מדהים זה

ראיתי את התופעה אצל כל הילדים שלי וסירבתי להאמין. הבת שלי מזהה אפילו אם אני עצבני או לא

schlomitsmile

Member
מנהל
מפעים- כן, מדהים? לא יודעת ../images/Emo13.gif לי זה נראה כ"כ הגיוני, כ"כ טבעי, לא מדהים אותי ../images/Emo13.gif מקובל לחשוב על מילים כיחידות תקשורת שאין בלתן. בלעדיהן לא יתן כאילו לבנות תקשורת. האמת היא אחרת. מילים מאפשרות סוג מסויים של תקשורת, על חשבון סוג אחר. מי שלמד שפה זרה שניה, מכיר את התופעה של ירידה בשפה הזרה הראשונה. בדומה לכך, נראה לי, שכשאנחנו לומדים מילים, הולכת ונשכחת מרובנו השפה הראשונה, העמוקה, הבסיסית. http://www.youtube.com/watch?v=4vevD_rrfp4&feature=related

hirshfe

New member
זה בחלט מדהים

הקטע שהם יודעים. חמתי טוענת, שדור היום מתחיל לצחוק, שהוא שומע אותי מדליק את האעזקה של האוטו, שאני מגיעה עליהם אחרי העבודה. ציינת כלבים - הכלבה שלי שלקחנו אותו מצער בעלי חיים - הצצנו עליה בכלוב והיא רקדה מאושר, סימנו בראש והמשכנו לכלוב הבא. זוג אחר הגיע להציץ שניה אחרינו והיא התחבאה. ביקשנו שיוציאו אותה, והיא נמחרה ונשיקה אותנו - הזוג האחר הגיע היא התחבאה מאחורי הרגל שלי, כאילו אומרת, זהו אני מצאתי את הבית שלי.

schlomitsmile

Member
מנהל
בדיוק ../images/Emo13.gif לבעלי היה בנעוריו תוכי. כל פעם שהוא היה הולך בשביל הכניסה לבניין, התוכי התחיל לשיר. חמותי ידעה מתי בנה מגיע, לפי זימרת התוכי ../images/Emo13.gif כמו שנאמר בקליפ שהבאתי- ישנן שפות ללא מילים.

liza26

New member
בהחלט שמתי לב

חוץ מזה שהקטנה שלי היסטרית מאנשים עם זקן (מקווה שיעבור לה) יש לה נטיה מאוד ברורה ללכת לאנשים מסויימים ולאחרים לא. אני חושבת שהם מודעים למצבי הרוח של האדם שנמצא מולם, לאנרגיות, לכוונות.

elotan

Member
רק חבל שלא ציינת בת כמה היא

ודרך אגב - לי יש (בערך) את הבעיה ההפוכה - כל התינוקות והילדים תמיד באים ונמשכים אלי (לפעמים אפילו בלי שקראתי להם). יש הורים שזה מלחיץ אותם.

gils33

New member
זהו סימן שיש לך אנרגיות גבוהות

לפעמים אפילו אנחנו לא מודעים לכך

MrCheff

New member
גם שלי כזו

הבת שלי (בת שנה וארבע) מאוד חברתותית ומשתפת פעולה עם כל אחד (כמעט) יש אנשים שאליהם היא קרה ולא משתפת פעולה.. חוץ מזה יש אנשים עם גישה לילדים... אני כזה.. ילדים לא פוחדים ממני. כאשר נולדה לאשתי אחיינית, היא לא הייתה מוכנה ללכת לידיים של אף-אחד, רק לשלי...

POOH*

New member
שמת לב פעם איך זה מחובר לרגשות של ההורים?

כלומר ילדים ירתעו הרבה פעמים מאנשים שההורים פחות אוהבים גם אם זה לא דבר גלוי ומדובר. ועוד משהו - בנות רגישות יותר לרגשות ותחושות מבנים. ממליצהב חום לקרוא את הספר "המוח הנשי" אני בדיוק בסופו - והוא ממש הסביר לי המון דברים גם על עצמי אבל גם על הבנות שלי ועל דברים שהן חוות. POOH

גרי רשף

New member
מה שאני שמתי לב..

..זה שילדים שמים לב לדברים שונים לחלוטין מאלו שאנחנו שמים לב, ולהיפך. כשהייתי ילד הייתה לי חברה טובה שהייתה פוזלת ומאוד לא אסתטית. כיום כמבוגר אני משתדל לא לשפוט בני אדם על פי מראם החיצוני, אך אינני יכול שלא לשים לב לזה ואולי להגיב כאופן לא מודע, אבל כילד פשוט לא שמתי לב לזה. ילדים יכולים להתלהב מדודה עם שרשראות ועגילים שאפשר לנסות לתפוס, מדוד שהקרחת שלו מסקרנת אותם וכו'. אנחנו כמבוגרים "מתלהבים" מדברים אחרים.

למעלה