שמתם לב למה העולם מתערב?

שמתם לב למה העולם מתערב?

בגלל דבר אחד: כסססף!!!!! אני יכול להרחיב אבל אני לא חושב שיש פה צורך. אתם מבינים אותי, לא? פושע..

e-shfiyut

New member
אתה רואה...

איש סיני חכם זקן אמר פעם: ``לפושעים אסור להתייחס`` אבל... לדעתי הסינים דפוקים ולכן אני מגיבה... אולי מה שאמרת נכון... אבל למה שאני יכתוב משהו יותר ארוך ממה שאתה השקעת... אפילו לך אין יותר כוח להודעות שלך.... אני מקווה שאתה לא מתייאש מהר, או שכן? ושמתי לב שהתחלת להשפיע כאן על אנשים בפורום אש אולי גם לי כדאי לעבור לכתיבת הודעות מטושתשות... חסרות כל מחשבה ומריחה ארוכה חסרת כל ידע (כמו בבוחן בתנ``ך שהיה לי אתמול, אבל אני לא יכנס לזה) בכל זאת, שאני חושבת על זה עכשיו..... אולי הסינים לא כאלו טפשים אחרי הכל... לירן שהכינוי שלה מתחיל להשפיע עליה יותר מידי

נעל

New member
מתערב כי הוא פוחד שהוא מתקרב

לסופו. נעל מנסה לחשוב כאן על איזו תגובה שתרחיב קצת בעניין. ולגבי הכסף - בוודאי, ע``ע: מלחמת המפרץ, ההתערבות בינלאומית בכווית. נעל

hasaroot

New member
יש איזה מניע נסתר...

תמיד היה לי מוזר שקלינטון ובכלל ארה``ב כ``כ שמים עלינו. מי אנחנו בכלל`` איזה מדינה קטנה במזה``ת, אז למה כל פעם שיש פה בעיה כל העולם ואחותו שומעים על זה וקלינטון מפסיק את החופשה שלו כדי לעזור לנו. שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא מתלונן על האמריקאים, אבל עדין יש לי איזה הרגשה שלא מראים לנו (לציבור) את כל מה שאנחנו צריכים לדעת. אז למה כ``כ שמים עלינו? מישהו יכול להסביר לי? hasaroot

עכשיו הרחבה...

הפושע חשב על זה הרבה זמן, והבין (אחרי שהחליט לא לכתוב יותר בגוף שלישי כמו הנעל), שהמניע הוא פשוט הכלכלה. אמריקה מחפשת שווקים בשביל התושבים שלה. -המגמה האמריקאית היא להיות מספר אחת בעולם מבחינת איכות החיים בה. ואיכות החיים גדלה, ככל שהמדינה בה אנו חיים מראה שאיפה לשלום בינלאומי, ודיכוי כל אי-יציבות מדינית בכל מקום בעולם. למה לא איכפת לארה``ב על המלחמות עקובות מדם באפריקה? על הדיכוי המתמשך של אוכלוסיה שגם ככה מתה מרעב כל יום, רק בגלל שקבוצה של אנשים תעבי שלטון נלחמים בממשלה המושחטת אף היא? מסיבה ברורה: אין לזה שום השלכות על האיכות חיים באמריקה. בישראל, לאומת זאת, יש פוטנציאל כלכלי עצום. ברגע שיהיה שלום פה במזרח התיכון, אמריקה תתחיל בהשתלטות קפיטליסטית כלכלית על כל המדינות פה, שכפי הידוע - מלאות נפט. ברגע שדמוקרטיה תשלוט בכל המזה``ת, המקום פה יהיה מלא כסף, ממש שק של זהב בשביל המריקאים. ברור מספיק? המניאקים האלה חושבים רחוק.... ורק שתדעו, שברגע שעירק תהפוך לדמוקרטיה, האמריקאים ישימו עלינו זין. למה? כי לעירקים יש יותר נפט... פושע.

נעל

New member
טומנים ידם בצלחת

ישראל היא המדינה הדמוקרטית היחידה באזור, אם לא שמת לב. מדינה שתקועה ממש בקצה המזרח התיכון הזה, על שפת הים, אבל עדיין מספיק קרוב למדינות האחרות. ארה``ב צריכה את ההשפעה פה, ומכיוון שאנחנו היחידים שהיא יכולה ממש להשפיע עליהם (כאחות דמוקרטית אחת לשנייה? ליתר דיוק - כמעצמה מערבית-דמוקרטית אחת לשפחתה המערבית-דמוקרטית השנייה) אנחנו נבחרנו להיות הידידה הקרובה שלה. בעצם בלית ברירה. בעזרתנו יכולה ארה``ב גם לקדם את השפעתה במזרח התיכון. הקשר איתנו גם מחזק את הכח של המודיעין האמריקאי. לצלחות תקשורת בצפון הארץ יש חשיבות גדולה לפעמים, וארה``ב שמחה מאוד שזרועה הארוכה מגיעה גם לשם, ומסוגלת לקלוט כך עוד איזו שמינית, עשירית (או מה שלא יהיה גודלו של האזור) מהעולם באיכות טובה יותר. ובשביל מה כל זה? א. משחקי כח. ב. כלכלה (ובשביל זה קיימים גם משחקי הכח). מכאן עבור להודעה של פושע מחשבתי. נעל

Ey@L

New member
עוד סיבה

כדי שהמדינות יגידו אני אני עזרתי להם - או הרסתי להם הכל (ראה ערך צרפת)

למעלה