מה שמזכיר לי את כל ה"מומחים" שמדי פעם - במשך שנים - מספידים את הדולר שהגיע לסוף דרכו וכיו"ב...מאז הכרזתו ועד 2008 - היורו זינק והגיע ל60% מעל הדולר.
מאז ועד היום - היורו רק הולך ונחלש,
כיום היורו גבוה רק ב2% מעל הדולר.
ועקב מצבה העגום של כלכלת אירופה - צפוי להמשיך לרדת
לא משהו שאמרו בעשור האחרוןמה שמזכיר לי את כל ה"מומחים" שמדי פעם - במשך שנים - מספידים את הדולר שהגיע לסוף דרכו וכיו"ב...
אני אומר את זה. אני אומר שתם ונשלם עידן חוזקתו, עוצמתו ודומיננטיותו של הדולר האמריקאי מאז ינואר של 2020. בקרוב הוא יחזור להתרסק ואז לא ישוב ויתאושש במשך הרבה מאוד זמן אם בכלל.לא משהו שאמרו בעשור האחרון
יתרסק לעומת איזה מטבע?אני אומר את זה. אני אומר שתם ונשלם עידן חוזקתו, עוצמתו ודומיננטיותו של הדולר האמריקאי מאז ינואר של 2020. בקרוב הוא יחזור להתרסק ואז לא ישוב ויתאושש במשך הרבה מאוד זמן אם בכלל.
כולם.יתרסק לעומת איזה מטבע?
היורו?
וזה רע?!כולם.
בקרוב תיקו.מאז הכרזתו ועד 2008 - היורו זינק והגיע ל60% מעל הדולר.
מענייןבקרוב תיקו.
סביר גם שהמלחמה באוקראינה תרמה את שלה. נראה מה יקרה כשהעניין יוכרע.
מעניין
כי אצלכם בתעמולה אירופה כל הזמן מנצחת
אז איך כלכלה שלהם בכזה משבר עמוק?
ובנתיים הרובל, דווקא מתחזק.
אז אם אירופה לא תיכנע, ותצמצם את שאיפותיה הקולוניאליסטיות
המלחמה לא צפויה להסתיים בקרוב
וגם סיומה לא יפתור את בעיות אירופה
החליפו טירוף אחד (לסגור את כל תחנות הגרעין, ולשפוך את כל הכסף על תחנות רוח ושמש)דווקא לאירופה יש מזל. נפתחו לה העיניים מחלומות האנרגיה ה"ירוקה" והגז הרוסי והיא מחפשת עצמאות אנרגטית.
היה בחדשות שהולכים להכריז על אנרגיה גרעינית כאנרגיה ירוקה. מה שמרמז על הכיוון שהם מכוונים אליו.
ורק טרול דביל כמוך, מבשר ש"בינתיים" הרובל מתחזק, לאחר שבוע של החלשות.
טרול טיפש כמוך - לא מסוגל להבין מגמות.ורק טרול דביל כמוך, מבשר ש"בינתיים" הרובל מתחזק, לאחר שבוע של החלשות.
וזה בלי לדבר על המניפולציות בסגנון סיני .
אתה רוצה להיכנס לדיונים על אפקטים כלכליים של מלחמות? גם ישראל סבלה מחלק מהם (יום כיפורים לדוגמה) למרות ניצחונותיה לכאורה.מעניין
כי אצלכם בתעמולה אירופה כל הזמן מנצחת
אז איך כלכלה שלהם בכזה משבר עמוק?
ובנתיים הרובל, דווקא מתחזק.
אז אם אירופה לא תיכנע, ותצמצם את שאיפותיה הקולוניאליסטיות
המלחמה לא צפויה להסתיים בקרוב
וגם סיומה לא יפתור את בעיות אירופה
כן. אשמח לדיון מעשיר.אתה רוצה להיכנס לדיונים על אפקטים כלכליים של מלחמות? גם ישראל סבלה מחלק מהם (יום כיפורים לדוגמה) למרות ניצחונותיה לכאורה.
אירופה סובלת ממשברים רבים. אפשר לקרוא לזה כשל תכנוני מתמשך.אז במילה, בין אם רוסיה מנצחת או מפסידה , אירופה סובלת כרגע ממשבר אנרגיה, או מפוטנציאל לכזה. גם זה משפיע על שערי המטבע מן הסתם.
אז בעצם הרחבת על שאמרתי. רק אוסיף שלסיכון המלחמה עצמו יש אפקט על ציבור רוכשי המטח שמפתחים נטייה להחזיק נכסים נזילים במטבעות תחליפיים.כן. אשמח לדיון מעשיר.
אירופה סובלת ממשברים רבים. אפשר לקרוא לזה כשל תכנוני מתמשך.
משבר של מיתון שנמשך 14 שנה.
משבר חובות שנלווה לו (וכעת עם זינוק האינפלציה, מחמיר משמעותית).
משבר בן 8 שנים כתוצאה מחרם על מדינה שכנה, שכעת מחריף משמעותית(הסנקציות החדשות מאוד יקרות לאירופה, פגיעה מינורית ברוסיה),
משבר אנרגיה קשה עקב תכנון לקוי,
זינוק אדיר במחירי הדלקים, שהעביר את גרמניה מעודף תקציבי לגירעונות,
ודווקא הגידול בהוצאה הבטחונית זניח.
אבל המשבר העיקרי בפתח
Winter is coming
ובלי הגז הרוסי, המוני אירופים צפויים לקפוא למוות.
ומימון מקור אנרגיה חלופי, יעלה הון עתק
מבחינת האירופים זו מלחמת פרוקסי: הם רק מממנים ומחמשים,אז בעצם הרחבת על שאמרתי. רק אוסיף שלסיכון המלחמה עצמו יש אפקט על ציבור רוכשי המטח שמפתחים נטייה להחזיק נכסים נזילים במטבעות תחליפיים.
להתרשמותי האישיתמאז הכרזתו ועד 2008 - היורו זינק והגיע ל60% מעל הדולר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.