שמתם לב שבאתר של מפלגת קדימה

cartoonautopsy

New member
שמתם לב שבאתר של מפלגת קדימה

ברשימת המועמדים, לא מופיעים חיים רמון, דליה איציק ושמעון פרס? מילא שמעון פרס, שהוא אינו ממש מועמד, אבל מה עם חיים רמון ודליה איציק? הם גם לא מוזכרים בשום מקום אחר באתר, כאילו מנסים להסתירם. http://62.219.82.210/55-he/kadimapeople.aspx לדעתי צריך לפנות למנהלי האתר שישנו את זה, כי זה די מביך....

תומרס1

New member
יניב מה אתה אומר על זה?? מוזר לא?

אתמול דליה איציק הייתה בלונדון את קירשנבאום ובאמת דיברו על זה... שאלו אותה אם היא במפלגה אז היא אמרה שהיא כרגע בסיעה כי עדיין אין מפלגה, אין לה מוסדות והיא מפלגה בהתהוות... אבל ברגע שתהיה אז היא תהייה גם במפלגה... האם כך הדבר???

lazaroni

New member
דיברו על כך בחדשות הלילה ברדיו

וצינו שבאתר של מפלגת קדימה שעלה היום לאוויר לא מצויניים הח"כים הנ"ל וזאת בגלל שיש בעיה חוקתית ע"פ סעיף 6א' לחוק יסוד הכנסת האומר שמי שפרש מסיעה מסויימת כאשר הכנסת מכהנת ועבר לסיעה אחרת אינו יכול להתמודד מטעם אותה סיעה... לכן שמם לא הופיע...

bhnadav

New member
מה שמצחיק פה,

הוא שהם יכלו לפרוש מהכנסת לפני הצטרפותם למפלגה, ואז לא הייתה בעייה. אבל איציק ורמון מעוניינים להתמנות לשרים בממשלת המעבר שתחל מעכשיו, בה ניתן למנות שרים ללא אישור הכנסת, אך רק אנשים שהם חברי כנסת. מכאן שאם הם היו פורשים מהכנסת, שרון לא היה יכול למנות אותם לשרים. אני מאמין שבסופו של דבר לא תהיה בעייה בנוגע אליהם

ומה הסיבה שאתה מעדיף לא להסביר זאת

בגלוי בפורום? הרי זו בעיה ידועה. בליכוד היה פילוג. דוד טל גם כן התפלג מסיעת עם אחד (שליש סיעה) עוד הרבה לפני שהצטרף לקדימה. לכן אין בעיה איתו ועם מי שהתפלג מהליכוד. לעומת זאת, שלושת הח"כים של העבודה, שאינם שליש סיעה, וכן ח"כ נודלמן מהאיחוד הלאומי, שאף הוא אינו שליש סיעה, לגביהם קיימת הבעיה. הם לא פרשו מהכנסת ולא פרשו רשמית מסיעותיהם המקוריות (כך גם לפי אתר הכנסת). לא בכדי גם שמה של הסיעה החדשה בכנסת אינו קדימה אלא אחריות לאומית (כן כן, אני יודע, שההסבר הרשמי הוא שהסיעה נרשמה לפני שנקבע השם קדימה), אבל בהחלט יש כאן בעיה חוקית עם חברי הכנסת מהעבודה ומהאיחוד הלאומי שהצטרפו לקדימה. רק שחברי הכנסת הללו משתמשים בתקדימים שהיו בעבר, כמו התקדים של ח"כ לשעבר יעל דיין שעברה מהעבודה למרצ בעודה חברת כנסת. אבל העובדות הן (והן אינן מקריות) שפרס, רמון ואיציק עדיין מופיעים באתר הכנסת בסיעת העבודה, נודלמן עדיין מופיע בסיעת האיחוד הלאומי, וארבעתם אינם מופיעים כמועמדים באתר של מפלגת קדימה.

הסיבה היא שזה ארוך :)

והייתי עייף מידי בשביל להסביר באותה שעה.. אתה יודע, גם אני בנאדם :)

למעלה