שמתם לב שהאלבום "המכתב"

שמתם לב שהאלבום "המכתב" ../images/Emo129.gif../images/Emo129.gif

שמתם לב שהאלבום המכתב הולך ונעשה דיכואני ואובדני ככל שהוא מתקדם? בהתחלה השירים אופטימיים ונעימים עם רעיונות כמו : אל תפסיק לחלום , (אף פעם) , שזה לא לוותר על החלומות שלך או כמו רעיונות של געגועים טובים בשיר: כוכבי בלילה , געוגעים למישהו רחוק ואהוב , ושיר על משפחה והריון שמחזיר הבייתה (עונות), הריון בדרך כלל נושא משמח בשירים ,,,זה הולדה של משהו חדש, עד כאן אפשר "לחיות" עם השירים אחרי זה זה הופך להיות אובדני יותר יותר ,,,, במילים אחרות מזכיר לך שאתה מאוד בודד,,, מרד הדמעות מזכיר לך אסון לאומי ,,,רצח,,,מדינה באבדון ,,,, אמא תראי מזכיר לך חיילים הרוגים ,,,, ומחר כבר לא יבוא זה בכלל אתה מת ויש לך מצבה,,, אוי אביב אביב ,,,,מה עבר עליו באותה תקופה,,,(קצת אחרי רצח רבין) אבל יש בתקליט הרבה שירים על אובדן עצמי, אז מה שקרה במקום לצאת לחפש את עצמי בעוד מקומות שלא הייתי בהם כמו במסר בשיר הראשון ,,,עוד ועוד ועוד ,,, פתאום בסופו של הדיסק רציתי בצורה מהופנטת ללכת לשכב על הכביש הראשי ליד הבית שלי ולחכות למכונית
המלצה שלי: לשמוע את השירים מהסוף להתחלה, ככה נוכל לצאת מהאלבום מחוזקים ואופטימים יותר , ותחשבו על זה,,,,
עצה טובה לא?

איין לך מקום בשולחן מספר 7 ../images/Emo88.gif בארומה

משהו שכתבתי בפורום היהודים, מזומנים להגיב אבל בעדינות אני ילד רגיש
היום שהייתי בארומה ראיתי את הדיסק של היהודים , בבית קפה הזה שמסמל לי בורגנות וכסף, הרי זה ידוע שרק למעמד הבינוני בארץ( שזה הרוב אני מעריך) ראיתי את הדיסק החדש של היהודים , ונעלבתי בשבילהם ובשביל הרוק הישראלי,,, הם שרים על ההיא שאיין לה מקום , כניראה בעולם שלנו ,,,אולי בחברה שלה אולי בשוק העבודה , ואולי היא גרה ברחוב ,,,,שאני שומע שיר כזה אני מדמיין מישהי כזאת שחייה בצד ואיין לה כסף לכוס נס קפה שעולה 15 שקל בערך ,,,,, אז אני שואל את עצמי אייך שירים כאלו משתלבים עם מקום כזה , לא מאתים לדעתי , מה קורה לרוקרי ישראל? האם את כולם מעוור הכסף אחרי הצחלה כלשהי ? הרצון רק להרוויח יותר ? ,,,ככה זה ניראה לי ,,,, המטרה כבר לא מקדשת את האמצעים , כלומר השיר נועד לספר לנו על משהו אבל למה אני מאמין להם שאני פוגש את הידסק בבית קפה בורגני ,,,, אם אני אומן רוק ואני עושה שיר כזה שבא להעביר מסר על עוני או מצוקה חברתית אני לא אשים אותו בבית קפה שמה כולם יושבים ביחד ומסובים מסביב לשולחן ויש כסף לכולם ולאף אחד לא חסר כלום על הצלחת ,,, אני לא מבין את הרוקרים האלה כולם כבר משתחווים למיסחור ,,, אני כבר יותר מעריך אפילו את רוני סופר סטאר לא ראיתי דיסק שלה בארומה ,,,,מישהו יודע כמה עולה החדש שלה?

Hosh17

New member
../images/Emo45.gif

אתה צודק ישראל..היום זה לא מה שהיה פעם וגם לגבי המכתב חחח, אהבתי מאוד ... אחלה ראייה. באמת עדיף לשמוע מהסוף :) שבת מצויינת

כן אההה,,,

ראית מה זה אני שומע את הדיסק הזה המכתב כבר כמה שנים טובות ורק עכשיו שמתי לב שזה ככה,,,, הוא טוב כן שלא יהיה אי הבנות ,,,,רק הולך ונעשה קשה,,, תודה לך על התגובה

mayan d11

New member
יכול להיות הם לא רשמו על זה ../images/Emo179.gif

יכול להיות אתה מפרש את השיר אחרת. שאתה רואה את זה בקטע של עוני אבל הם חשבו על משהו אחר

היהודים בארומה

אי אפשר להגיד שמכירת הדיסק של היהודים בארומה זה מסחור כיזה לא שהם גובים יותר כסף בארומה זה בדיוק אותו מחיר כמו בצליל או טאוור רקורדס אין שום רווח ללהקה על מכירת הדיסק שלהם בארומה זה כמו שימכרו אותו בYELLOW ממש אותו דבר! ולדעתי אין טעם לעשות השוואה לאביב גפן בסיפור הזה. יום טוב B

ארומה זה מקום לבלוס בו

זה מגעיל אותי לקנות במקום כזה דבר שהוא "קניין רוחני" כמו דיסק של להקה שאני מעריך , גם לא בילו אותו דבר, דיסקים שהם איכות לדעתי צריכים להימכר בחנויות המוזיקה המובחרות שם מקומם לעומת זאת דיסקים שהם הבל ושטות יכולים להימכר לדעתי בילו,,,ומקומות כאלו כי (לדעתי) הם לא קניין רוחני ,, כן אני רואה את זה ככה דיסקים של אביב למשל או היהודים זה קניין רוחני ממש כמו ספרים ברמה גבוהה, שמקומם בסטימצקי ,,,ככה גם מוזיקה איכותית מקומה שחנות המוזיקה המבובחרות ומי שרוצה לקנות דיסק של היהודים יגיע לחנות מוזיקה בכל מקום יש אחת כזו להשתמע ישראל

האמת...

שלא העתקתי כלום ישבנו והבנו את זה ביחד יום שישי חתשבי פעמיים לפני תגובות. יום טוב.

למעלה