שמתם לב?

ברשדל

New member
שמתם לב?

שהרבה מאוד שירים ישראלים הם פלאגיאטים של יצירות קלאסיות? לדוגמא - אל הדרך היורדת מן הכפר... (רבקה זוהר). זה מתוך החלק השלישי של הפטתית של בטהובן. וכן - פרח הלילך. זה בעצם כל ההתחלה של החלק הראשון מהקונצ´רטו הראשון של שופן. למי שיש דוגמאות נוספות, אני אשמח.

מוזר

היחידות שרודפות גם אותי וכל הזמן עולות לי בראש. המקרים הנ"ל הם שתי הדוגמאות המובהקות צרוף מקרים?

סליחה-

אופס!התהפך הכל! התכוונתי, שאלו שתי הדוגמאות היחידות שבהן גם אני הבחנתי. מוזר שדוקא שתי אלו כה מתבקשות. בכל אופן,לדעתי-יש קונספירציה!-חייבים להיות עוד מקרים(איפה מסתתרים שאר הפרקים של היצירות הללו!?)

The Exorcist

New member
הרבה משירים ישראליים בנויים

על יצירות/שירים אחרים. לוקחים את הלחן ומשנים את המילים, השיר האחרון ששמעתי בסגנון כזה היה משהו של שלמה ארצי. לישראלים אין כישרון להלחין לבד אז הם לוקחים לחנים מוכרים.

מישהו שם לב כמה דומה הסולו גיטרה

של לני קרביץ לזה של יו יה? אתמול הייתי בסוס פרא, שם הנעימה המרכזית דומה ביותר להחול יזכור. אז זה עובד גם הפוך אבל בכלל, איך אפשר לשכוח את התקוה ומשינה?

H M G

New member
דוגמא נוספת:

הליכה לקיסריה/שכחתי מי. הנושא מזכיר לי את הנושא של הקונצ´רטו לכינור בלה מינור של באך, פרק ראשון. יכול להיות שהקמפוזיטור היה בקונצרט כמה ימים קודם לכן וזה נכנס לו לראש.
התחלתי עיבוד לזה בנסיון לדמיין איך זה היה נשמע בבארוק, כקונצ´רטו לארבעה כינורות. לא סיימתי כי התעסקתי בדברים אחרים אבל היה כיף.

Hallie

New member
אין לי דוגמא של שיר ישראלי, אבל יש

לי דוגמא אחרת: ישנו שיר ראפ של איזה 2 זמרות:Everything is gonna be" all right". הוא בנוי על הנעימה למיתר סול לכינור של באך. וגם, כמובן, "התקווה"-יש בדיוק את אותה המגינה בסוויטה "מולדתי" של סמטנה, בפרק "המולדובה". ישנו גם שיר ראפ של זמר כושי, שבנוי על ההתחלה של הסימפוניה החמישית של בטהובן. לפי דעתי, הוא ממש הרס את הסימפוניה.

למעלה