שמתם
?

yמית

New member
שמתם ../images/Emo23.gif?

אני לא עוקב כ"כ אחרי כל פרק בסדרה, אבל יודע מה קורה בה "בגדול", את הפרק האחרון ראיתי, והיה שם משהו שממש הפריע לי: בלוויה של סבא-אליהו, הנכדים קראו קדיש, וגם דש חולצתם היה קרוע... מה שממש לא הגיוני, כי לפי היהודות החובה לקרוא קדיש/לקרוע את החולצה-מוטלת רק על מי שאמור 'לשבת שבעה' על הנפטר (ונכדים לא יושבים שבעה על סבא
)...

אוקי אז הנה כמה תשובות

לגבי הקריעה - אם האבא מרשה לנכדים מותר לקרוע
לגבי השבעה אותו כנ"ל אם האבא נותן את רשותו לנכדים מותר לשבת שבעה ! מה שכן הם מחויבים להכל ואסור להם לפהיסק באמצע. לגבי הקדיש זה כבר יותר מסובך- בעיקרון אותו עיקרון עובד האבא חייב לתת את רשותו ,אם האבא לא נותן את רשותו אסור להם לומר קדיש!!! מה שכן היחיד שלפי ההלכה אסור לו לא לומר קדיש ולא לבצע קריעה הוא יוסי כי הוא לא נקרא משפחה. מה שיותר מסבך את הענינים היא העובדה שלשחקנים עצמם!!! או יותר נכון לכל שחקן שאביו האמיתי חי אסור לומר קדיש אם אביו האמיתי לא נתן את רשותו .. מסובך אה..

רוסטו

New member
מארי (בקמץ קטן)- אתה טועה

על רב גדול וחשוב מותר לקרוע קריעה סמלית כשי להדגיש את האבל גם אם אתה לא יושב שבעה. שנית, לאיציק ואפריים אין אמא, לשלומי אין אבא ולכן מותר להם לומר קדיש, אם כי בד"כ נהוג שרק אחתד אומר. מה שכן מדהים הוא שכולם כהנים! מה הם עושים בבית הקברות??? בעיקר יוסי שהוא אפילו לא משפחה. אפילו לפי מנהג האשכנזים המקלים הם יכלו רק להיות בין השורות ולא ליד הקבר עצמו. אבל כג'רבאים? מה לכהן בבית הקברות?

קודם כל זה מורי ולא מרי !!

ובפעם האחרונה שבדקתי עדיין הייתי בחורה ולא בחור
. דבר שני לעניין האמא אבא שלהם , לא התייחסתי לדמויות
התיחסתי לשחקנים AKA שמיל בן ארי ,נבו קמחי וכל השאר ! לא כאפרים איציק ויוסי.. ולעניין הכהנים! זה באמת הזוי

ליליאן1

New member
אני בדרך כלל רק קוראת אבל... תגובה

לכהנים מותר להיכנס לבית קברות רק בלוויה של קרבה ראשונה. יש אחרי זה טקס טיהור (אם אני לא טועה הם צריכים לטבול בים).

j e n n y lopez

New member
כעעעעעעעעעע גמני שמתי לב../images/Emo70.gif../images/Emo115.gif

ולא הבנתי למה לעזאזל כי נכדים לא אמורייייייייייייים
זה ממשש מוזר
כנראה האישה שכתב את זה לא יודע....

ינקולג

New member
הקריעה והקדיש

מכיוון שסבא אליהו הינו רב גדול, רשאים תלמידיו לאמר אחריו קדיש ואלה שאמרו קדיש בלוויה הינם תלמידיו.

מה לא הבנתם?!?!

זה בא להראות עד כמה הסבא הזה היה חשוב למשפחה,כי בעצם,אם תשימו לב הסדרה מסתובבת סביבו בכל בעיה הוא נכנס ופותר. הכוונה הייתה כאן להראות את כמות הכבוד האדירה שרחשו לו הנכדים וכל האנשים ומשום כך הם כולם אמרו קדיש על הבן שהיה כמו אבא של כולם. וסיבה נוספת היא שאם האב מרגשה אז מותר לנכדים להגיד קדיש.

למעלה