שמ"ח מרץ על אמת
(שווה לקרוא
)

ווינגז

New member
שמ"ח מרץ על אמת../images/Emo13.gif(שווה לקרוא../images/Emo3.gif)

שרשור משוב חודשי השמ"ח של החודש דורש הצבעת בעד/נגד לפינה חדשה, נשמח אם תקראו. בנוסף, אפשר להגיד שההודעה הפעם מעט דומה בנושאים שלה לשמ"ח הקודם, אבל קחו בחשבון שהפעם יש מספר הדגשים שחשוב לנו שתראו. וותיקי הפורום - שימו לב; יש פה קישור להודעה שאני בטוחה שתעלה להרבה מאיתנו זכרונות מהעבר, כדאי להסתכל. אם אתם קוראים את ההודעה ואין לכם כח להגיב ברצינות, בבקשה סמנו
/
, אנחנו מעוניינות לדעת שבכלל שמים לב אליה. בנוסף, החרוצים יותר בין כל הגולשים בפורום (גם הסמויים שבינכם, ויש הרבה) מוזמנים להגיב לשרשור זה ולהביע את דעתם. השרשור לא נכתב במטרה לצבור ח"חים, אלא לקבל משוב אמיתי על תפקוד הפורום בחודש האחרון, לקבל רעיונות להמשך הדרך ולדעת מה אפשר לשפר פה. והפעם בשמ"ח
* אומנות השרשור - תזכורת ופינת הנוסטלגיה. * תרבות דיון * שיחות אישיות * שרשור תמונות - ההצבעה. ועוד.
אומנות השרשור
ונוסטלגיה פורומית קלה
בעקבות זרם החדשים שהגיע אלינו לאחרונה, אני מוצאת לנכון להסביר/להזכיר לכולנו מהי אומנות השרשור. אומנות השרשור היא הדרך הנכונה ביותר להגיב להודעות, והיא בעצם מה ששומר על הפורום שלנו מסודר ומאורגן. איך משרשרים נכון? כשאנחנו רוצים להגיב להודעה מסויימת, נפתח אותה ונלחץ על כפתור "הוספות תגובה" שנמצא בצד ימין התחתון שלה. אם נרצה להגיב להודעה הראשית - נפתח אותה ונעשה את התהליך הזה. אם מישהו כתב משהו ואנחנו רוצים להוסיף על מה שהוא אמר או לכתוב על משהו שקשור למה שנכתב בהודעה - נפתח אותה ונעשה את אותו התהליך. דורון נתנה לפני כמה שנים דוגמא מצויינת לזה. בשביל הנוסטלגיה ובשביל ההסבר - ישבתי וחיפשתי. ההודעה מופיעה פה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=763&msgid=60174433&archive=1 . למי שאין כח לפתוח את ההודעה, הניסוח שלה הוא כזה: "למשל, 'דוד' פותח שרשור ומצהיר: 'אני אוהב ללבוש שמלות', ו'שלמה' מגיב לו: 'אני לא'. את/ה רוצה להגיב, והמטרה שלך היא להגיד שגם את/ה אוהב/ת ללבוש שמלות. אם תגיב/י להודעה הראשית של 'דוד' ב:'גם אני', אז אני אבין מההודעה שלך והמקום שלה שגם את אוהבת ללבוש שמלות; אבל אם תגיבי להודעה של 'שלמה' באותו 'גם אני', אני אבין שאת לא אוהבת ללבוש שמלות." מהדוגמא הזו אנחנו מבינים כמה בעצם חשוב לשרשר נכון, וכמה זה יכול לשנות את כל המשמעות של הדברים שלך, אם ההודעה לא משורשרת נכון. אז לא בקשר לשמלות, בקשר לסוסים -שרשור נכון הוא לא כ"כ מסובך, וחוסך לכולנו הרבה כאב ראש. תרבות דיון
אני לא יודעת אם שמתם לב, אבל לאחרונה יש פה הרבה יותר הודעות שמסתיימות במחיקה או אזהרה של אחת מאיתנו. אנחנו רוצות להדגיש שהדבר הכי חשוב בקהילה (כל קהילה), הוא תרבות הדיון שבה. תרבות דיון זה אומר - לא מקללים, לא משמיצים, לא "צועקים" ולא מתנהגים בצורה שלא הייתם רוצים שיתנהגו אליכם. כל הודעה שלא תעמוד בכללים [ואנחנו באמת מאמינות שהם לא מסובכים מידי], תמחק מהפורום. כמה הדגשים שחשוב לקרוא- - עם כל הכוונות הטובות בעולם - אם מישהו משרשר לא נכון, לכתוב לו "תלמד לשרשר דחוף!!!!!!!" או "תלמד לשרשר
" לא יעזור במיוחד. בד"כ מדובר באנשים חדשים בפורום, או אנשים שלא בדיוק הבינו מה לעשות. אם אתם רוצים להגיב בנושא הזה, תגיבו בנחמדות, תסבירו בעדינות מה לא בסדר ואיך מתקנים את השגיאה. אנחנו בטוחות שזה יהיה הרבה יותר יעיל. - שוב, עם כל הכוונות הטובות בעולם, אם יש לנו ביקורת על משהו שנאמר בפורום, גם לטובת הסוס - יש דרך וצורה להגיד כל דבר. זכרו שכשאנחנו מתקיפים מישהו - הוא יהיה עסוק יותר בלהתגונן, ולא יקשיב לנו כ"כ. - בבקשה אל תגידו לנו מה למחוק ומה לא. תנו לנו את הקרדיט - אנחנו יודעות מה אנחנו עושות, ובטח שלא נשאיר פה הודעות שעוברת על כללי הפורום. שיחות אישיות
עוד משהו שכבר הספקנו להתייחס אליו מספר פעמים השבוע - לשיחות אישיות אין מקום על גבי הפורום. כלומר, אם חבר שלנו כתב על גבי הפורום משהו, ואנחנו נורא רוצים להתייחס - מותר, אבל במידה. אם כל השרשור בנוגע להתעללות (לדוגמה בלבד) יוצף בהודעות בסגנון "וואי, אתה בא מחר לחווה?" "לא, ואתה?" "כן, שמעת מה קרה?" "לא, מה קרה?" וכו', המשמעות המקורית של השרשור תבלע בתוך השיחה. לכן - שיחות אישיות לערוצים הפרטיים (טלפון/פלאפון/אייסיקיו/מסנג'ר/מסרים ומבחינתנו אפילו יונת דואר). שרשור תמונות - ההצבעה
השבוע נפתח בפורום שרשור התמונות הראשון ע"י ההנהלה מזה תקופה ארוכה. השאלה היא האם לדעתכם השרשור הזה נחוץ בפורום באופן קבוע (כפינה קבועה שנפתחת כל פרק זמן מסויים), או שמגוון הקומונות עונות על הצורך להעלות תמונות. אם תצביעו בעד פתיחת הפינה באופן קבוע - קחו בחשבון שיהיו לה מספר כללים והגבלות, כמו מספר תמונות מקסימלי שניתן יהיה להעלות אליו בכל פעם (כדי למנוע הצפה ואיטיות). נשמח לשמוע את דעתכם בעניין, בעד ונגד. תוצאות הסקר האחרון: השאלה הייתה: "הכי כיף לי:" - שיעור רכיבה- 26.67%, ארבעה מצביעים. - רכיבה חופשית (לא בשיעור) במנז'- 26.67%, ארבעה מצביעים. - לצאת לטיול- 20.00%, שלושה מצביעים. - להתחרות- 13.33%, שני מצביעים. - לא לרכב בכלל, סתם לבוא ולטפל בסוס/ה- 13.33%, שני מצביעים. סה"כ מצביעים - 15. שאלת הסקר החדשה היא - בתקופה עמוסה בלימודים, אתם: כולכם מוזמנים להצביע ולהשפיע. |סחפירה| לתגובות-הארות-הערות-ביקורות וכמובן תוספות - זה המקום (והערוצים הפרטיים יותר, כמובן), במידה וההערות נכתבות כביקורת בונה. הודעות שמטרתן לפגוע - ימחקו.
חודש טוב שיהיה לנו, יעל ומורן. תודה רבה ליעל (טורי) שעזרה לי לשמור על הפורום בתקופה האחרונה
עוצב באמצעות תפוז-פד

AnGi14

New member
../images/Emo127.gif

ובתור חדשה הבנתי פה די הרבה חחח...

gili600

New member
כל הכבוד! ../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

השרשור תמונות תופס המון מקום ולדעתי כדאי להשאיר אותו לקומונת תומנות..

SoosKatan

New member
../images/Emo45.gif

לגבי שרשור תמונות, הוא קצת מיותר, כי אני למשל יותר אוהבת סתם כל כמה תגובות להוסיף תמונה...

../images/Emo51.gifסתם..עכשיו ברצינות....

אני ממש חדש בפורום הזה ושוטטתי בדפים {של ימים שלא הייתי בפורום}..ואני רואה שאתן{המנהלות של הפורום} מאוד אבל מאוד מאוד אחראיות ,מוסדרות,מאורגנות,נחמדות ומשיבות ברוגע ובסבלנות..אחלה של עבודה..וגם עכשיו כל ההסבר הזה של השרשור, התמונות,שיחות אישיות, תרבות דיון וההצבעות.. באמת אני חושב שהפורום מאורגן ומסודר היטב וכראוי..

MAYA 4827

New member
../images/Emo127.gif

הפורום באמת ממש מסודר ומאורגן, כל הכבוד=] ולדעתי השרשור תמונות קצת מיותר, אבל הפינה "שרשור תמונות מרכיבה" מעניינת ולדעתי כדאי לפתוח אותה יותר.

כי הבטחתי../images/Emo3.gif../images/Emo23.gif.

קודם כל, ח"ח
. אוקיי, הממ, בקשר לאומנות השרשור. בעיני זה חשוב מאוד שכל המצטרפים החדשים של הפורום ילמדו לשרשר כמה שיותר מהר, כי זה פשוט נוח ונעים יותר לעין, וגם מונע אי הבנות בנוגע למי יועדה התגובה. ואני מסכימה עם זה שצריך להיות סבלניים, אני זוכרת שכשאני הצטרפתי לפורום היה לי די לא נעים לקבל מיליוני "
" כתגובה לפתיחת ההודעות המיותרות שלי
. בנוגע לשרשורי התמונות, לפי דעתי זה קצת מיותר, רק בגלל העובדה שכבר קיימת קומונת התמונות של הפורום, ופשוט אפשר לפתוח שם את כל השרשורי שוויץ בסוסים
. וזה הכל, ושוב, כל הכבוד, אחלה פורום יש לנו
.

חח"ט../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

מסכימה מאוד לגבי אומנות השירשור. ובאמת חשוב שבמקום לכתוב "תלמד לשרשר" או לעשות פרצופים כועסים, לכתוב מה לא בסדר ואיך לתקן. כי באמת כל הקטע של הפרצופים הכועסים, בסוף מוציא את החשק לכתוב הודעות, ועוד יותר, מוציא רצון ואפילו יכול להרתיע מפתיחת הודעה חדשה. ושיחות אישיות- מסכימה, לדעתי זה באמת מבלגן את הפורום. פינת תמונות- לא חושבת שיש מקום לזה בפורום. יש קומונת תמונותש המטרה שלה היא לשים תמונות. פינה כזו תבלגן את הפורום. בכללי, הפורום פועל בצורה מעולה וחלקה
כל הכבוד לטורי על הבייביסיטר
וכל הכבוד לך ולמורן על הניהול של הפורום, שמתבצע בצורה מעולה

shirli0811

New member
../images/Emo45.gif

ממ לדעתנו(שחר- רוכבת צעירה המקורית ענבר- ענבריי 10 ושירלי-shirli0811) לא צריך לעשות שרשור תמונות, זה סתם מעמיס את הפורום ויש את הקומונה של הפורום! =]]

למעלה