שן בינה כלואה

s u d i

New member
שן בינה כלואה

היי לפני כשנתיים זיהה אצלי רופא השיניים שן בינה כלואה לא מספיק שהיא כלואה הצמיחה שלה בשכיבה, ז"א לא צמחה באופן רגיל כלפי מעלה... מאחר וכך אינו יכול לעקור את שן הבינה, נתן לי להבין כי העקירה מסובכת מאוד ואני חסרת מזל מכיוון שהשן בצמיחה הפוכה וקרובה למערכת העצבית... המליץ לי לעקור אצל כירורג או בבית חולים רמבם.... על כל פנים הוא מאוד הפחיד אותי, ובכדי שאני אחשוש יותר נתן לי להבין כי הרגשת הכאב לאחר העקירה היא עצומה... לפני מספר ימים התחלתי להרגיש מעט כאבים בשן הזו אני חוששת מה עושים? לאן אני פונה? אני לא רוצה לטעות !!!! ומה זאת אומרת? מה הסיכונים? יש סיכונים? זה קשור למערכת העצבית....

שן בינה כלואה

מכיוון שמדובר בשן בינה במנח לא שיגרתי בפה מומלץ לפנות למומחה בכירורגיה פה ולסתות. מחלקת פה ולסת בבי"ח רמב"ם בעלת נסיון עשיר בתחום זה. גשי להתיעצות

s u d i

New member
עדיין הייתי רוצה לדעת מה הסיכונים!!!

בהוצאת שן בינה כלואה שכובה?

סיכונים

לא ניתן לתאר במדויק ולהעריך את הסיכונים ללא בדיקה מדוקדקת של המצב ושל צילום הרנטגן. הסיכונים תלויים במנח המדויק של השן, בקרבתה לתעלת העצב של הלסת התחתונה, בקרבתה לשיניים הסמוכות ופרטים נוספים. התיעץ עם הכירורג גם לגבי הסיכונים. כעקרון שן בינה "שכובה" מחייבת פתיחה רחבה הרבה יותר של רקמת החניכיים ואולי גם העצם על מנת לקבל גישה לשן ולכן צפויה תגובה משמעותית יותר לפעולת העקירה (נפיחות וכאבים) אך לגבי סיכונים - חיבים לראת הצילום לפני כן. בהצלחה

למעלה