שן רביעית יצאה לנו!! וצריך סדר

שן רביעית יצאה לנו!! וצריך סדר

בבלאגן!!! ממתי מתחילים לצחצח עם מברשת שיניים?? ואיזו מברשת - האלה של ילדים?? (כרגע אנחנו מנקים עם גזה)

עכשיו קנינו..

יש שתיים בחוץ ואנחנו מוציאים עכשיו 4 יחד..אנחנו לא מצחצחים עם משחה..רק נהנים מהפעולה עצמה...

תפוח עץ

New member
שיניים מצחצחים מהשן הראשונה

בגזה כמובן. כשליונתן היו 4 שיניים קניתי מברשת שיניים קטנטנה (של אורל B) עם ציורים של דיסני. בהתחלה הוא אהב לשחק איתה (התיידדות לא?) ולהכניס לפה. אח"כ קניתי משחה של קולגייט (נקראת המשחה הראשונה שלי). אני שמה טיפה טיפה בשביל הטעם ומנסים לאט לאט לצחצח. יונתן אוהב את הפעולה, ואחרי כל ציחצוח אנחנו לוקחים כוסית פלסטיק קטנה עם מים ושוטפים את הפה. מזה הוא הכי נהנה ולכן מוכן כל הזמן להכניס את המברשת לפה, לצחצח ואז הוא יודע שמגיעים המים שאפשר לשפוך אח"כ על הפרצוף ולצחוק.

רגע שאלה...

לבר יוצאת השן הראשונה (חצי בחוץ) אבל מאחר והיא יונקת (רוב הלילה...) אני חושבת לא למהר אם ענין הצחצוח, אני טועה?

zimes

New member
ההבדל בין הנקה לבקבוק כשיש שיניים

צריך לצחצח בכל מקרה, בגלל שאריות המזון המוצק שנאכל במהלך היום. לגבי הלילה - אין בעיה להניק ומיד לישון, כי בחלב (המתוק) יש גם חומרים המגנים על השיניים. (להבדיל מבקבוק עם פורמולה, שלא מומלץ להרדם אתו, ולעבור בלילה לבקבוק עם מים).

תבדקי את השפופרת של המשחה כי

למיטב זכרוני אסור להשתמש במשחת שיניים על תינוקות בני פחות משנתיים בכל מקרה, וגם קולגייט ג´וניור מוגבל נדמה לי מגיל 3. פשוט מצחצחים עם מברשת רכה רטובה. עכשיו לגבי תינוקות ממש ממש רכים - יש אצבעונים לעיסוי החניכיים, ויש מברשות אצבע לשיניים הראשונות, גם מ"גרבר" וגם מ"ג´ונסון" בחלק מהפארמים

למעלה