שנאת הנכים...

יוסי גל

New member
שנאת הנכים...

זהט נושא קשה שכן,היה ונכה הפך עולמות על מנת שהחברה תקבל אותו חזרה...ובכן... היא ממש לאר!!! אותה חברה אליה השתייך,ממענת להתיחס אליו כנורמלי (אומנם עם קשיים,אבל כנורמלי)...לכל דבר... הוא לא קורבן של אותו "מחדל"... אלא קורבן של "החברה"...

זהבה נ

New member
האם אתה שואל או קובע?

ברוך הבא לפורום יוסי. אם הנך מנסה לפתוח דיון בנושא אז אתיחס. אנו חיים בחברה שבה חיים כל מיני סוגי אנשים "נכים(בהגדרתך)", לכל אחד יש צרכים משלו וכל אחד הוא שונה אם במראה ואם בדבר אחר, כולנו שונים ושווים, מדוע שלא יהיו בתוכנו כל הסוגים "הרגילים" או בעלי הצרכים המיוחדים?, למה שלא יהיו ויחיו ביחד??? לדעתי אם הנך מתכוון לשילוב זה הופך אותנו לאנשים ערכיים יותר, כי מי מבטיח למי מאיתנו שמחר נקום בבבוקר ונתעוררר באותה צורה?, אני מכירה מקרוב מאוד אנשים שבשל ממחלה כל שהיא נוצרה להם מוגבלות, אם בניידות ואם בצורה אחרת, אך הם נשארו אותם אנשים וראוי לנו כחברה לחיותם איתם ולתת להם את מה שהם זקוקים לו בכדי שיחיו את אותם חיים רגילים בחברה מקבלת ומכילה. לאחרונה בשל בעיה של אחד מבני משפחתי אני נמצאת מידי יום בבית החולים השיקומי בית לוינשטיין, יצא לי לפגוש לא מעט אנשים צעירים שחוץ ממגבלה פיזית הם רגילים ביותר ומדהימים באישיותם המיוחדת, רק שלמרבה הצער תוך שניה הם נפצעו בתאונת דרכים שפגעה ביכולת התיפקוד שלהם במישורים מסוימים והם זקוקים כעת ליותר עזרה מאנשים שלא נפגעו , האם הם לא אנשים רגילים רק שהיום יש להם גם צרכים מיוחדים???, האם נראה לך שצריך להוקיע אותם מהחברה או לקבץ אותם במקומות ייחודיים משלהם???, זה מזכיר לי משטרים אפלים שלא הייתי רוצה לחשוב עליהם... יש לי עוד הרבה לכתוב על הנושא, וניתן לפתוח דיון רציני, אשמח לקרוא לקרוא דיעות של שאר חברי הבית כאן בנושא שילוב אנשים עם צרכים מיוחדים בחברה הרגילה. תודה שהעלית את הנושא החשוב הזה.

למעלה