שנגחאי או סוג'ו - זקוקה לעזרה

solosolo

New member
שנגחאי או סוג'ו - זקוקה לעזרה

בעלי קיבל הצעת עבודה בסין. הוצע לו שנגור בסוג'ו אבל יש אולי אפשרות לשנגחאי. אנחנו משפחה עם ילדים. מי מהערים עדיפה? ברור לי ששנגחאי היא העיר הגדולה ויש בה הכל (או כמעט הכל). אבל מה לגבי סוג'ו? למישהו כאן יש מידע עליה? האם יש יתרון לגור בה על פני שנגחאי? האם לשנגחאי יש יתרון גדול על פני סוג'ו? תודה מראש לכל מי שיכול לשפוך אור על הנושא.

לופסקו

New member
שנחאי או סוג'ו - שאלה של פרספקטיבה

הי, אנחנו גרים בסוג'ו כשנה וחצי ונשמח לעזור במתן אינפורמציה. בגדול שנחאי היא לא סתם "עיר גדולה", אלא מטרופולין בינלאומי אמיתי על כל המשתמע מכך. בנוסף בשנחאי חיים המוני זרים מערביים מה שהופך את החיים החברתיים גם כן לנעימים קצת יותר. סוג'ו היא מעין פרבר של שנחאי שבו יש רובע מודרני מאוד (SIP) המציע איכות חיים טובה וגם בו יש לא מעט זרים ומערביים אם כי לא בסדרי הגודל של שנחאי. כמו כן ההיצע של מסעדות מערביות ו"תרבות" מערבית קטן ביחס לשנחאי. בסה"כ לדעתנו ברוב הפרמטרים שנחאי תהיה מקום יותר ידידותי למערבי הטיפוסי (במיוחד אם מדובר במשפחה עם ילדים) ואחד היתרונות המשמעותיים של סוג'ו היא שהעלויות נמוכות יותר מבשנחאי (בעיקר עלויות הדיור והחינוך) - זו הסיבה שכיום יותר ויותר חברות עושות רילוקיישן לסוג'ו ולא לשנחאי. כדי לא לקפח יותר מדי את סוג'ו שווה לומר שזו עיר מאוד אותנטית ומיוחדת שבה אפשר באמת לחוות את סין (וכשמתעייפים מסין אפשר לחזור ל SIP המודרני). נקווה שעזרנו אם יש שאלות נוספות תרגישו חופשיים ליצור קשר במייל [email protected]

solosolo

New member
תודה רבה על התגובה

אותי מעניינים ההיבטים הבאים: 1) איכות בתי הספר הבינלאומיים. 2) סגנון המגורים - האם השכונות של האקספטים נעימות לילדים מבחינה מבנית וחברתית. 3) מצאי החוגים אחר הצהריים לילדים? מצאי החוגים למבוגרים? 4) ההיבט הרפואי (החשוב מכל)- האם בסוג'ו בי"ח מערבי/ברמה מערבית? רופאים מערביים? רופאים מומחים טובים? ואיך המצב בשנגחאי? 5) היצע האוכל בבסופרמרקטים - האם ניתן להשיג דברים מערביים ובאיזו קלות? מה שחשוב שחיי היומיום יהיו נוחים ולא מלווים בקשיים מידי יום. תודה

תשובות

בתי הספר הבינלאומיים בשנגחאי מעולים אך יקרים להחריד, וזאת בתקווה שמשלמים לכם מטעם החברה על בתי הספר השכונות בשנגחאי בהן מתרכזים מערביים וישראליים, הן נוחות מאד, שוב, תלוי מאד בתקציב בשנגחאי יש בתי חולים טובים מאד, רופאים מערביים בסופרים בשנגחאי אפשר למצוא מוצרים מיובאים, מה שמקל על ההתאקלמות לפחות בתחום הזה וכמובן מאות המסעדות ....

אם יש אפשרות בחירה

אז ברור ששנגחאי ! סודג'או מקסימה ונחמדה, אבל אין מה להשוות את מה שיש להציע לשנגחאי לעומת סודג'ואו כמו שענו לך, שנגחאי היא מטרופולין ענק, שילוב של מערב ומזרח, מענינת ומדהימה אנחנו עמדנו בפני ההחלטה הזו לפני מספר שנים, ואני לא מצטערת לרגע שבחרתי בשנגחאי

לופסקו

New member
קצת זהירות

אני הייתי נזהר מלומר למישהו שאיני מכיר היטב "ברור ש..." כל אחד ואחת נמצא בסיטואציה סובייקטיבית שזרים לא ממש מכירים ויודעים. עדיף לתת לבנאדם אינפורמציה רחבה ולתת לו לקבל את ההחלטות בעצמו. בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה !

Balushe

New member
סוג'ו היא לא פרבר של שנגחאי

קודם כל סוג'ו היא לא פרבר של שנגחאי, היא עיר אחרת אפילו במחוז אחר . אם מקום העבודה הוא בסוג'ו או בסביבת סוג'ו אין מצב שיהיה לכם נוח לגור בשנגחאי (אם זה המקרה ) . לדוגמא אם יש לכם רכב שלוחית הזיהוי שלו היא מספר של סוג'ו ותסעו משם בשעות בוקר או אחה"צ לשנגחאי לא תוכלו לעלות על הכביש המהיר בתוך העיר (יש 3 טבעות + כביש מצפון לדרום ואחד ממזרח למערב ) העלויות בשנגחאי יהיו גבוהות יותר , אבל כמו שנכתב שנגחאי היא מטרופולין מטורף , ישנם עשרות אלפי זרים בחיים ועובדים כאן ויש שכבה סינית מבוססת ומשכילה ולכן חיי חברה הרבה יותר נוחים . בערים קטנות יותר תוכלו לגור בבנין דירות מפואר ויגורו בבנין כל מיני פאלאחים שיתלו כביסה בסלון . אז תעשו את החשבון לבד , אם הילדים שלכם בני 5-10 זה לא ישנה להם . אם הם בני 13-17 אז הם בטח יאהבו את שנגחאי ויהיו משועממים בסוג'ו .

למעלה