שנה אזרחית טובה לכולם

שנה אזרחית טובה לכולם

מזמן שלא קפצתי לביקור ..... פשוט היו חגים פה ולא ממש הינו בבית .... נו אז מה חדש? איך מזג האוויר? פה קריסמס וסילסטר לא היו (ודגש על הלא) מושלגים ירד שלג לפני והשבוע הולך להיות מאוד מושלג אבל בין לא היה שלג רק מעט גשם שהרס כל טיפת שלג שנותרה על הארץ אולי בגלל שסמי חלאוס (סנטה קלאוס) ושמוצלי (עבדו ) באים מגרמניה מלובים בחמור הנושא את המתנות ולא רוצים ללכלך את רגליהם
בניגוד לאמריקאים שאצלהם הוא בא מהקוטב עם אילים מעופפים .....

שנה טובה גם לכם בשוויץ המושלגת|גרב|

בערוץ הגרמני הראו דווקא שלג בגובה רב , ושבושי תחבורה רבים. נראה לי שמזה שנים לא היתה אירופה כה מושלגת. אפילו תושבי לונדון זכו להנות ממה שאנחנו רק אמורים לחלום עליו השנה. כאן מצטייר חמסין באופק , בתנאים בהם ינואר פועל בדרך כלל בחצי כדור הארץ הדרומי. מה שמדאיג במזג האויר הלא הגיוני הוא שבעלי החיים והפרחים יתבלבלו ויתחילו את האביב מוקדם מהרגיל. הווה אומר פריחה קצרה ועונת ייחום כנ"ל. ווקשה, דחוף לכאן אם תוכל כמה ענני גשם....
לא ידעתי על הכינויים השווצרים לסנטה קלאוס, חשבתי שהכינויים זהים לכל העולם הנוצרי. ספר ספר איפוא טיילתם בחופשת החג ואם תצרף תמונות קרירות יהיה נפלא

השנה פחות מושלג משנה שעברה

אבל אכן השלג נערם ונערם פשוט כיף שיבושי תחבורה למעט כמה תאונות דרכים ומדי פעם איחור של 10 - 15 דקות ברכבות אין המקומיים מאוד מאורגנים ורגישים לנושא טילנו המון בגרמניה וצרפת אך לצערי אין לי תמונות פשוט היה קר מידי וחששתי לחיי המצלמה שלי - בכל זאת רכשתי אותה בארץ והיא לא רגילה לתנאי קור שכזה
כחודש לפני ואינחט (Weihnachten) חג המולד יש שוק חג המולד או Weihnachtenmarkt שזה אומר עשרות דוכנים המון ריחות, טעמים, מאכלים מיוחדים גלוה Wין שזה יין חם חזק מאוד שמאוד חוויתי לעטימה הילדים עסקו בהכנת נירות בין ריחניים לצבעוניים ומבוגרים לגמו מהיין החם לצד דוכני סביבבונים (כן זה לא המצאה יהודית) ביגדי צמר וצעצועים + כילים מעץ בעבודת יד, פיות למיניהם ושוקולד ישראלי יש דוכני אוכל ששם אפשר לטעום תלוי כמובן באיזר מרק גולש/תפוח אדמה/דלעת המוגש בתוך לחם (הצלחת היא עשיה מלחם משובח מאוד) אין ספור נקניקיות לאוכלי הלא כשר לביביות תפוחי אדמה וסובגניות (מסתבר זה בכלל מאחל גרמני במקור) ואני לא מדבר על המתוקים קרפים, בלימצ'סים (פלצ'ינטה) פירות מכוסים שוקולד איכותי, ועוד כהנה וכהנה וכמובן מאכלים המיוחדים לכל איזור ..... אחרי קדחת חג המולד והשנה החדשה נופלת על אירופה כל שנה מכת הסיליים sale אם נישאר מעט כסף אחרי השחיטות של 10 הימים אז כמעא כל חנות יוצאת במבצעים של בין 50 ל 70 אחוזי הנחה (אמיתיים)

פייטוש

New member
שלחנו אותך לטפל בשלג התוצאות חלשות הארץ

המובטחת ליהודים אך התחלקה מהיד.

w o m a n 10

New member
אין אצלכם שם מעילי מצלמה ?../images/Emo2.gif ../images/Emo152.gif

אני מבינה שכתבת על גרמניה. יין חם, מאוד טעים ומאוד משכר
סופגניות כדוריות מלאות בריבה זה מאכל גרמני? מעניין. לאחרונה דובר כאן לא מעט על הסיילים האמיתיים של אירופה, לעומת מחירי סוף עונה בארץ המובטחת הנערכים בתפזורת ובעונה. שנה אזרחית טובה לך וליקיריך

תודה ../images/Emo140.gif

הרוב היה באמת בגרמניה השוקים בשוויץ קטנים יותר אבל יותר איכותיים בצרפת לא היה להיט

DianaL

New member
איזה כיף לך... שלג :)

אני אמנם חגגתי בארצנו בקטנה והחמה... אך שתהיה שנה מצויינת!

למעלה