שנה אחרי קבלת חוק המונע אימוצים לארה"ב

fannyd

New member
שנה אחרי קבלת חוק המונע אימוצים לארה"ב

ביטאון הפרלמנט הרוסי ערך מסיבת עיתונאים. המגמה כיום להשקיע בפעולות מנע יחד עם שינוי התפיסה לגבי התנהלות בבתי הילדים.
כבר בשלבי מעקב ההריון לזהות נשים מועדות לפורענות ולהגיש להן סיוע שימנע ויתור על הוולד. לבחון מחדש את חוק המשפחה בכל האמור בהוצאת הילדים מהבית ושלילת זכויות הורה. לתקצב ליווי מקצועי וסיוע במטרה להשאיר הילדים במשפחה. לבחון מחדש ההחלטות שכבר התקבלו במטרה להחזיר ילדים לחיק משפחתם. להגדיל תקצוב טיפול רפואי, כולל טיפולים בחו"ל, עבור ילדי מוסדות. לשפר את תנאי המחייה בבתי הילדים. במקום קבוצות גדולות בני אותו גיל קבוצות עד 8 ילדים בגילאים שונים, קרוב ככל האפשר לדפוס חיים במשפחה. כבר כיום יש הקלות משמעותיות בהליך הביורוקרטי והקלות בקריטריונים בהם צריכים לעמוד מועמדים לאמץ. במהלך 2013 גדל מספר מחוזות שלא מאפשרים הוצאת ילדים לחו"ל מ-21 ל-29.
 
תודה פאני. נשמע טוב מאד, הלואי שיתגשם

נשמע שהפרלמנט הרוסי באמת חושב פה על טובת הילדים.
ואם המשמעות היא פחות אימוצים לחו"ל כי באמת נמצאו פתרונות טובים לילדים, כמו אימוץ של משפחות רוסיות או שהאם הביולוגית מקבלת עזרה כדי לגדל את ילדיה - זה שווה את הויתור מבחינתנו.
השאלה אם באמת ההמלצות האלו תיושמנה.
אך נשאלת שאלה מטרידה והיא - אם טובת הילדים לנגד עיניה של אמא רוסיה, למה 29 מחוזות לא מאפשרים אימוץ לחו"ל?
זה מחזיר לחשד שכבר מזמן נאמר על פוטין, בראשית דרכו הפוליטית, שהוא מתיחס לילדים כאל נכס לאומי שאינו מעוניין לאבדו, וגם אם המשמעות היא שהם נשארים בבתי הילדים, בסופו של דבר הוא מעדיף זאת על פני אימוץ חו"ל. ואם זה נכון - זה מאד עצוב.
 

fannyd

New member
הכיוון בהחלט נכון

לראשונה אחרי עשר שנים קיימו כנס של מנהלי בתי ילדים על מנת לאפשר להם להישמע. היה גם כנס של משפחות מאמצות. יש כוונה ללכת על כפרי נוער במקום מוסדות מסורתיים. לא יודעת עד כמה רחוק חשבו בהתקבל החוק שאוסר על אימוצים לארה"ב אבל אחת התוצאות החיוביות שלו היא האילוץ להוכיח שלמדינה באמת אכפת מה יקרה לילדים שנשארו בתחומה.
 
למעלה