שנה א' בן גוריון

torsion

New member
שנה א' בן גוריון

שלום ! אני מתחיל השנה ללמוד בבאר שבע . אני יודע שבמחלקה לגאוגרפיה (בבן גוריון) ניתן להתחיל ללמוד לתואר ראשון רק במסלול דו מחלקתי ורק שנה שניה ניתן לעבור לחד מחלקתי או ראשי על סמך הציונים. למיטב ידיעתי קיימים 4 מסלולים : גיאומרפאלוגיה , פיתוח עיר ואזור, לימודי איכות הסביבה, והמסלול המשולב. 1.במה מתמקדים בכל אחד מהמסלולים? 2.באיזה מסלול יש יותר סיכוי להתפתח בעתיד לכוון של עבודה בארץ? (תואר ראשון,שני) 3.האם יש ביקוש לתחום או נושא מסויים בחו"ל שניתן להשתלב בו בעזרת לימודי ג"ג בארץ (תואר 2)? 4.איזה פקולטות עדיף לשלב עם לימודי ג"ג ? (פוליטיקה וממשל,סוציולוגיה,היסטוריה,חינוך) תודה רבה...

קתרינה1

New member
גיאוגרפיה שנה א

היי אני סיימתי שנה א בגיאוגרפיה במכללת אחווה וזה אותו מסלול כמו בן גוריון ואפילו בשנה השלישית אנחנו מתאחדים למסלול אחד, לגבי התכנים שווה לך להכנס לאתר של המחלקה באוניברסיטה ויש לך שם פירוט לא רע. קח בחשבון ששנה א זה בעיקר מבואות. לגבי המשך אחרי תואר ראשון ועבודה בארץ...גם אנחנו שאלנו את עצמנו ונראה לי שכל התחום של המידע הממוחשב- לווינים,מפות ,GPS זה עסק שתופס תאוצה... בהצלחה!

torsion

New member
גאוגרפיה

האם יש הבדל משמעותי לגבי לימודי גאוגרפיה דו משנית (54 נק"ז) או מחלקתית (80 נק"ז)?

קתרינה1

New member
גיאוגרפיה

היי... ההבדל הוא בכמות הקורסים והנקודות שתצבור, לי בכיתה יש הרבה שלקחו גיאוגרפיה ועוד מחלקה (54 נק"ז כל מקצוע) והיה להם די קשה לשלב את הנושאים(לא תמיד הכי קשור וגם המון דרישות) אבל אם ירצו להמשיך לתואר שני תהיה להם את האופציה להמשיך גם בתחומים אחרים עם כמה השלמות מחייבות. השאלה היא מה מענין אותך יותר ובאיזה מקצוע היית מעוניין בעתיד? אני לומדת 80 נק"ז של גיאוגרפיה ועוד מחלקה משנית מזרח תיכון 28 נק"ז כי כן הייתי רוצה להמשיך בתחומי הג"ג מקווה שעזרתי...

torsion

New member
גאוגרפיה ב"ש

תודה קתרינה! החלטתי ללמוד גאוגרפיה במתכונת של 80 נק"ז ביחד עם פוליטיקה וממשל. אני מתלבט בין המסלול לפיתוח סביבתי ובמסלול העירוני. מישהו יכול לספר לי יותר על הקורסים(מבואות) הנלמדים בשנה הראשונה בנואשים אלה, ואיזה קורסים כדאי ללמוד באיזה מסלול...ועל אילו כדאי לוותר.. ועוד שאלה קטנה.. עיינתי קצת בחומר של הקורסים וראיתי הרבה נוסחאות מתמתיות וכ"ו.. האם גאוגרפיה באמת משלבת הרבה לימודי גאוגרפיה ונוסחאות?

torsion

New member
הגהה ../images/Emo52.gif

הגהה: האם גאוגרפיה באמת משלב הרבה לימודי מתמטיקה ונוסחות

קתרינה1

New member
נוסחאות

היי...התחום הגיאוגרפי כולל בתוכו המון נושאים חלקם הומנים וחלקם ריאלים אבל זה לא כזה נורא. לא לומדים מתמטיקה אלא סטטיסטיקה שמתקשרת למחקר ג"ג עתידי(טבלאות,גרפים,ממוצעים,הסתברות וכו').למי שעשה 5 יח' לדעתי לא צריכה להיות בעיה. חוץ מזה יש גם טופוגרפיה,תצלומי אויר,מטאורולוגיה וכו שמכילים כמה נוסחאות לחישובים ,שוב לא מסובך מידי לגבי מסלולי ההתמחות ,בשנה הראשונה כולם לומדים אותו הדבר ורק בשנה השניה ישנם קורסי בחירה (איכות סביבה,גיאומורפולוגיה ופיתוח עיר אזור) בשנה השניה מכינים אותך לשנה השלישית שבו תבצע סמינר באחד מהנושאים הנ"ל חלק מהמרצים באים מהתחומים האלו ואפשר להעזר בהם מבחינת כיוון ועצות אל תדאג השד לא כזה נורא...

למעלה