שנה א' בריפוי בעיסוק

TZvikaMi

New member
שנה א' בריפוי בעיסוק

שלום, אני מתחילה ללמוד ריפוי בעיסוק השנה, ורציתי לדעת איך בערך נראית מערכת השעות בשנה א'. אם מישהו יכול לעזור...

א ו ט י

New member
נראית רע מאוד..... חחחח ../images/Emo3.gif

סתם, אני כמובן צוחקת..... אבל ברצינות, תתכונני למערכת עמוסה לעייפה, ארוכה ודורשת. סביר שלא תצליחי לשלב בתוכה עבודה יומיומית מסודרת, אבל יהיו כאלה שיתווכחו איתי על כך... אני, בכל אופן, לא הצלחתי, אבל גם גרתי רחוק מהאוניברסיטה ונסעתי כל יום, מה שהקשה עוד יותר. בכל אופן, המערכת בשנה א' כוללת בסיס של קורסי הרפואה (אנטומיה, פיזיולוגיה וכו') ובסיס של קורסי הריפוי בעיסוק (התיאורייה), לצד תצפיות קליניות (תלוי באיזו אוניברסיטה תלמדי). אל יאוש ושיהיה בהצלחה!!!

במחינת השעות...

המערכת בשנה א בהחלט די עמוסה. אם את לומדת באוניברסיטה העברית, אז הלימודים הם חמישה ימים בשבוע, ימים מלאים, (בערך משמונה עד חמש) כמובן שביום ראשון מתחילים יותר מאוחר ויש מעט חורים וגם תלוי עם את צריכה לעשות קורסים באנגלית. אבל זה פחות או יותר שעות הלימודים... זה לא כל כך נורא, אפשר לשרוד, אני גם עבדתי מעט בשיעורי עזר והיו כמה בנות שעבדו במלצרות או במשמרות ערב אחרות. בהצלחה!

שירית ג

New member
המערכת משתנה משנה לשנה,

ותלוי מאוד באיזו אוניברסיטה את מתחילה ללמוד. בכל אופן, כדאי מאוד מאוד לברר את זה בחוג. בדרך כלל לוקח זמן עד שיש מערכת, אבל תנסי לשאול שאלות כלליות של מספר ימים ומספר שעות שבועיות וכו'. מניסיון אישי (סיימתי השנה באוניברסיטת ת"א) - לי אמרו לפני שהתחלתי ללמוד שזה חמישה ימים בשבוע, משמונה עד 4, ובפועל המערכת היתה שונה לחלוטין, והרבה הרבה הרבה פחות עמוסה, לפחות בסימסטר הראשון. ולכן כדאי שתבררי בחוג עצמו, ולא מאנשים, פשוט כי יש שינויים. המון בהצלחה :)

chyloom

New member
"הרבה הרבה הרבה פחות עמוסה?../images/Emo2.gif"

"לפחות בסימסטר הראשון"?! כנראה שלא למדנו באותו מקום
(זו ענבל, דרך אגב). אני זוכרת מערכת עמוסה לעייפה, וכל מי שעבדה היתה צריכה מאוד להקריב. תמיד משהו בא על חשבון משהו, ואני ממליצה- שאם יש אפשרות לא לעבוד אז לקחת מנוחה, לפחות בסמסטר הראשון, כי זה מאוד לא פשוט. מצד שני, יאללה, מה הקטע, אם את סומכת על עצמך, יהיה קשה , אבל אם את בכל זאת עובדת,זה כנראה חשוב לך ולכן תעמדי בזה. (פיצול אישיות קל
). בכל אופן- ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!!

שירית ג

New member
הו שלום ../images/Emo9.gif

ע נ ב ל !! מה שלומך?? אחרי שאומרים לך שבכל יום לומדים משמונה עד חמש, חמישה ימים בשבוע, אז המערכת של הסימסטר הראשון נראית הרבה הרבה פחות עמוסה, כן כן. תנסי להיזכר כמה שעות למדנו בשבוע... מה חוץ מזה?? מה איתך?? שירית

chyloom

New member
אני סבבה

עובדת בשיקום בריאות הנפש.... אשמח לשמוע מה איתך! את מתכננת לימודים בשנה הבאה?

למעלה