שנה ג' בתואר ראשון

אמילי11

New member
שנה ג' בתואר ראשון

הייתי מעוניינת לשמוע רשמים מכאלה שכבר סיימו ללמוד וגם מכאלה שהתחילו שנה שלישית בתואר ראשון. האם ניתן לשלב עבודה עם לימודים? עד כמה השנה קשה ביחס לשנים הקודמות (אולי סתם מלחיצים אותנו)? עד כמה ההכשרה המעשית שונה משנה ב'? ובכלל רשמים... תודה רבה מראש
 

SuperGirl 25

New member
אצלי...

זו היתה השנה הכי קלה מבין השלוש, אולי כי זו שנה אחרונה ופחות מלחיצה לימודית. בנוסף, היו לנו רק עבודות, ללא מבחנים וזה היה נוח. ההכשרה אצלי היתה פחות פרטנית ומה שעניין את מקום ההכשרה הוא הפרויקט הקבוצתי הנכסף, כך שלצערי הדרכה קבועה ופרטנית לא היתה. מה גם שעשיתי הכשרה בביה"ח, מה שאומר טיפול קצר מועד ולא התנסיתי בקשר ארוך טווח עם פונה. למזלי, ההדרכה בשנה ב' היתה מעולה ותרמה לי. אישית, לא עבדתי באותה שנה, למדתי בכל יום (בשנתיים הראשונות עבדתי). אני חושבת שאפשר לשלב עבודה, זה תלוי במערכת.
 

בת העמק

New member
שנה שלישית

מ"יומן זכרונותי" בשנה ג' ההכשרה המעשית היתה רבה, קבוצה ומספר מטופלים לטיפול ארוך. ההדרכה הפרטנית היתה בסדר,היה קשה מאד להכניס עוד עבודה, מחוץ לחופשות (הלכתי ללמוד עם מספר ילדים בבית). כמדריכה של שנה ג' יש ךמןדרכים אצלנו עבודה רבה, מעמיקה ודורשת קריאה נוספת, התייחסות, דוח"ות סמס. א', דוח"ות מקוצרים אח"כ. מכתבים, השתתפות בוועדות, קשר עם מטפלים אחרים במשפחה... יש כאלו שמצליחים לעשות פר"ח ומלצרות בסופי שבוע. הנושא שהעלתן חשוב יהיה נחמד לשמוע דעות של מודרכים ומדריכים ולפתח את הנושא.
 

אמילי11

New member
לימודים ועבודה

קודם כל - תודה על ההתיחסות. אני מודעת לכך שיש המון עבודה בשנה ג' ובמיוחד בהכשרה, אך מה עושים סטודנטים שחייבים לעבוד למחייתם??? לפעמים יש לי תחושה שהאוניברסיטה לא ממש מקבלת ומבינה את זה ובתור סטודנטית כזאת זה מאוד מכעיס וממרמר אותי. עולות בי תהיות ושאלות שדווקא בבתי ספר לעבודה סוציאלית צריך להבין סטודנטים שהוריהם לא מממנים אותם ושנאלצים לעבוד קשה אחרי הלימודים. יש לי תחושה קשה, כאילו מעבירים מסר בין השורות שהתואר נועד רק לאנשים עם כסף. (קצת נוגד את כל מה שמלמדים אותנו, לא?) אני יודעת שאולי זה נשמע קיצוני ולא ברור לחלק מהאנשים כאן. אבל ברגע שדורשים לפנות ערבים לטובת ההכשרה ואומרים לך שזה לא מקובל שתעבוד כל יום כי זה פוגע בלמידה, אז מה נותר לי להגיד??? אני סטודנטית מאוד משקיענית ובשנה הקודמת "קרעתי את התחת" הן בלימודים העיוניים והן בהכשרה כדי להשוות את עצמי לסטודנטים שמגיעים מרקע כלכלי יותר מבוסס, והצלחתי. לא בקלות, בלי שעות שינה מרובות, אך סיימתי את השנה בהצטיינות תוך כדי שילוב של אלף ואחד דברים יחד. אז במקום שיסתכלו ויעריכו את ההשקעה ויגלו אמפאתיה למצבי, מציעים לי לפצל את הלימודים כדי שהלמידה שלי תהיה טובה יותר. ואני נורא כועסת. מה דעתכם???
 

SuperGirl 25

New member
מקווה שתמצאי את הדרך

ללמוד ולעבוד. לפי מה שאת רושמת, אני מאמינה שתצליחי בזה ולא תוותרי. איך המערכת שלך בשנה הזו? האם יש לך עבודה עכשיו? אני חושבת שאפשר להתגמש איכשהו, אך זה תלוי במערכת השעות ובעבודה עצמה. אני התקבלתי לעבודה הנוכחית עוד בהיותי סטודנטית (שנה ג') והתחלתי לעבוד ישר לאחר תום השנה (כן, כן, בלי טיול למזרח), אך בתחילת תקופת הגשת העבודות, כך שהיתי מסיימת לעבוד ורצה לאוניברסיטה ויושבת שם כמה שעות טובות. כך היה במשך כמה שבועות. אז מזל שהיו לנו עבודות, כי אם היו לנו מבחנים אני חושבת שהיה לי הרבה יותר קשה להתכונן וללמוד אליהם כשאני גם עובדת. אגב, את זכאית למלגות?
 

אמילי11

New member
גם תודה וגם עוד שאלה

תודה על העידוד! כן, אני בטוחה שאני אסתדר בסוף, הרי בסוף תמיד מסתדרים, אבל מה שמכעיס אותי זה היחס ותגובות המרצים. לגבי מלגה, אני לא מתכוונת לבקש, כי אני מסתדרת מהמשכורת שלי (בתנאי שאמשיך לעבוד כמובן). רציתי לשאול אותך- האם התחלת לעבוד בתחום כבר בהיותך בסוף שנה ג'?
 

SuperGirl 25

New member
אכן כך

התקבלתי עוד בהיותי סטודנטית (המנהלת שלי אוהבת אותנו פרגיות
וכל הכבוד לה על האמונה בנו!) והתחלתי לעבוד כשסיימתי ללמוד (כלומר לפני תקופת העבודות). כיון שאני עובדת עמותה, אז לא היתה בעיה שלא היתי רשומה בפנקס העו"ס ושלמעשה טרם היתי עו"ס רשמית... את יכולה לשלב את העבודה שלך עם מערכת השעות?
 

אמילי11

New member
כן,

אני יכולה לשלב את העבודה עם המערכת, שנה שעברה הפסדתי כמה שיעורים, אך השלמתי את כולם בעצמי. שיעורים כלליים שלא דורשים נוכחות חובה. האם את יכולה קצת יותר לפרט על מקומות עבודה שניתן לפנות אליהם ממש בסיום התואר? אני ממש אשמח לדעת כיוון... בכל אופן ממש תודה לכולם על ההתייחסות והעידוד - זה כייף!!!
 
חוגים כמו משפטים

טוענים שאין להם "מדיניות חברתית", במובן שהם לא רואים את עצמם מחוייבים להתחשב בסטודנטים מעוטי האמצעים שחייבים לעבוד. אני יכול לקבל את זה בחוג כמו משפטים, אבל זה הגיע כבר לעבודה הסוציאלית? רק כדי להרגיע (??) רציתי לספר שמעולם לא נעזרתי בהוריי (גם אם רצו לא יכלו), עבדתי בשמירה כל שנות הלימודים כולל המ.א., עשיתי פר"ח, הייתי פעיל ורכז ביחידה למעורבות חברתית והייתי סגל אקדמי ומנהלי (לא הכל ביחד כמובן). כל זאת במהלך לימודים בחוג תובעני כמו פסיכולוגיה ואחר כך בלימודים לתואר שני. למרות ההתמרמרות על המצב שמאלץ אותנו להשחק בדרך אל התואר, כאשר מצליחים להשלים איתו מגלים שזה בכל זאת אפשרי. קשה מאד, אבל אפשרי. כשנשאלת השאלה אז למה בכל זאת ללמוד, אני חושש שהתשובה היא - כי אין ברירה אחרת. מי שרוצה לרכוש תואר אקדמי לא יתפנה לעסוק קודם בשינוי חברתי שיעצב מחדש את מסגרות הלימודים האקדמיים. אין לו זמן והוא לחוץ. הוא ישחק את המשחק שכולנו שיחקנו ורק אחר כך יתחיל, אולי, לנסות לעשות שינוי. כולנו עם העדר.
 

shooGS1

New member
אני עבדתי לילות

בבתי חולים, ובמוסדות שונים, משמרות לילה, לימודים והכשרה בבוקר
 

עוסג

New member
המבחן האמיתי

הרי סטודנט לעבודה סוציאלית צריך לדעת להתקיים מאויר... הם בסך הכל דואגים שתיכנסי למקצוע מוכנה - הרי מצבך לא ישתפר בהרבה עם המשכורת של עו"ס
 

SuperGirl 25

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo7.gif

לא יודעת האם לצחוק או לבכות... יש משהו בדבריך, הרי התואר הראשון אמור להכין אותנו לחיים האמיתיים כעו"ס, לא?
 

SuperGirl 25

New member
מה שתיארת לגבי המודרכים בשנה ג'

לא שונה, לדעתי, ממה שמצפים משנה ב' (חוץ מהקבוצה)-קריאת חומר, דו"חות, מכתבים, השתתפות בועדות, קשר עם מטפלים אחרים במשפחה וכד'. אבל, אני חושבת שהכל מאוד תלוי במדריך ובמקום ההכשרה. אצלי ההכשרה בשנה ג' היתה יותר "קלילה" לעומת שנה ב'-גם בגלל אופי ההדרכה וגם בגלל השוני במקומות ההכשרה. אך יש לי חברות, שלמדו איתי ואצלן זה היה ההיפך-שנה ב' קלילה ושנה ג' עמוסה מאוד.
 

swguy

New member
מממ... אכן די רע...

לא יפה לומר אבל אצלי השילוב לימודים, הכשרה ועבודה היה קל יותר כי בשנה ב' היו הרבה שיעורי חובה בקבוצות גדולות והיה אפשר לא להגיע לשיעור ולהשלים את החומר אח"כ... השנה כמעט הכל בקב' קטנות עם נוכחות חובה ושמים לב מי "מבריז"... זה אכן די מטורף... ככל הנראה אני פשוט עסוק חמישה וחצי ימים מלאים בשבוע, מהבוקר עד מאוחר בערב... ועוד לא דיברנו על קריאת חומר, דו"חות וגם קצת זמן לעצמי (ולהשתתף בפורום עו"סים
.... נקווה שנסתדר - אני מתנחם שכמעט כולם כמוני ועובדה שבסוף מסתדרים (חוצמזה ששחיקה זה חלק ממהכשרה למקצוע, לא?)
 
למעלה