שנה וחצי הוא/היא/הן/הם פרק הזמן הנדרש לעבור את ההכשרה. מה מתאים ביותר?
trilliane Well-known member מנהל 13/1/23 #2 מניסיוני אין על זה הסכמה בין עורכי לשון, וכל בחירה עלולה להישמע מוזר. הייתי נמנעת ועוקפת ע"י היפוך המשפט: פרק הזמן... הוא שנה וחצי.
מניסיוני אין על זה הסכמה בין עורכי לשון, וכל בחירה עלולה להישמע מוזר. הייתי נמנעת ועוקפת ע"י היפוך המשפט: פרק הזמן... הוא שנה וחצי.
נ נוף-צלול Active member 13/1/23 #3 נדמה לי שאפשר גם להפריד ולהשתמש ב: זה. כך: שנה וחצי, זה פרק הזמן ... או כ: שנה וחצי - זה פרק הזמן... כך שיש כאן משפט תקין (כמדומני): זה פרק הזמן
נדמה לי שאפשר גם להפריד ולהשתמש ב: זה. כך: שנה וחצי, זה פרק הזמן ... או כ: שנה וחצי - זה פרק הזמן... כך שיש כאן משפט תקין (כמדומני): זה פרק הזמן
trilliane Well-known member מנהל 14/1/23 #4 נכתב ע"י נוף-צלול: נדמה לי שאפשר גם להפריד ולהשתמש ב: זה. כך: שנה וחצי, זה פרק הזמן ... או כ: שנה וחצי - זה פרק הזמן... כך שיש כאן משפט תקין (כמדומני): זה פרק הזמן לחץ כדי להרחיב... השימוש ב"זה" בתפקיד אוגד לא נחשב תקני, והוא מוריד את המשלב.
נכתב ע"י נוף-צלול: נדמה לי שאפשר גם להפריד ולהשתמש ב: זה. כך: שנה וחצי, זה פרק הזמן ... או כ: שנה וחצי - זה פרק הזמן... כך שיש כאן משפט תקין (כמדומני): זה פרק הזמן לחץ כדי להרחיב... השימוש ב"זה" בתפקיד אוגד לא נחשב תקני, והוא מוריד את המשלב.
נ נוף-צלול Active member 14/1/23 #5 נכתב ע"י trilliane: השימוש ב"זה" בתפקיד אוגד לא נחשב תקני, והוא מוריד את המשלב. לחץ כדי להרחיב... תודה רבה! למדתי. תודה
נכתב ע"י trilliane: השימוש ב"זה" בתפקיד אוגד לא נחשב תקני, והוא מוריד את המשלב. לחץ כדי להרחיב... תודה רבה! למדתי. תודה
trilliane Well-known member מנהל 14/1/23 #6 נכתב ע"י נוף-צלול: תודה רבה! למדתי. תודה לחץ כדי להרחיב... יש בו שימוש בלית ברירה אחרי נושא שהוא שם פועל (ולכן נטול מין) למשל "לשיר זה כמו להיות ירדן" (אם אפשר עדיף להשתמש בשם פעולה או בניסוח אחר)ו כמובן בססמאות משירים ומפרסומות ("ילדים זה שמחה", "ספרים זה סטימצקי"). להרחבה: זֶה בתפקיד אוגד לא פעם אנו נשאלים על תקניותם של משפטים שבהם בא כינוי הרמז זֶה בתפקיד אוגד, דוגמת "הוראה זה מקצוע מאתגר", "הכלי העיקרי שאני מנגן עליו זה חליל". hebrew-academy.org.il
נכתב ע"י נוף-צלול: תודה רבה! למדתי. תודה לחץ כדי להרחיב... יש בו שימוש בלית ברירה אחרי נושא שהוא שם פועל (ולכן נטול מין) למשל "לשיר זה כמו להיות ירדן" (אם אפשר עדיף להשתמש בשם פעולה או בניסוח אחר)ו כמובן בססמאות משירים ומפרסומות ("ילדים זה שמחה", "ספרים זה סטימצקי"). להרחבה: זֶה בתפקיד אוגד לא פעם אנו נשאלים על תקניותם של משפטים שבהם בא כינוי הרמז זֶה בתפקיד אוגד, דוגמת "הוראה זה מקצוע מאתגר", "הכלי העיקרי שאני מנגן עליו זה חליל". hebrew-academy.org.il